Print this page

Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο: ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΓΟΡΔΗ

May 08, 2020 569

 

Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο.
 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΓΟΡΔΗ

Λόγω της δημοσιοποίησης του θέματος -και κάποιων πτυχών του- από την παράταξη ΛΑ.ΣΥ. και προκειμένου να υπάρξει σφαιρική ενημέρωση καταθέτουμε την άποψη της παράταξής μας, την οποία θεσμικά και έγκαιρα (πριν από τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 29.4.2020) αποστείλαμε με μέιλ προς τη Γραμματεία του 7μελούς οργάνου (συμμετέχουμε με ένα μέλος).

Με υπεύθυνο τρόπο, χωρίς υπεκφυγή, αλλά και με ιδιαίτερη διακριτικότητα και αντικειμενικότητα, ζητήσαμε να ακολουθηθούν οι αρχές της χρηστής διοίκησης και να τηρηθεί η συμφωνηθείσα διαδικασία. Παρόλα αυτά δεχτήκαμε κακόβουλη κριτική από το δήμαρχο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (με τηλεδιάσκεψη) του δημοτικού συμβουλίου στις 4.5.2020., την οποία βέβαια επιστρέφουμε.

Ακολουθεί το ακριβές απόσπασμα του κειμένου που εστάλη στο Δήμαρχο με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής:

Κύριε Πρόεδρε

Οι δια περιφοράς συνεδριάσεις ........................... ....................................................... πλειοψηφίας.

Μετά από τις παραπάνω διευκρινήσεις, σας δηλώνω ότι δεν συμμετέχω στη συνεδρίαση της 29.04.2020.

Παρόλα αυτά οφείλω να δηλώσω τον προβληματισμό μου για την εξέλιξη του δέκατου θέματος -που σχετίζεται με αίτημα συνδημότη μας- και ιδιαίτερα στο σκέλος που αφορά την αθέτηση της διαδικασίας, η οποία είχε συμφωνηθεί στη συνεδρίαση της 18.11.2019.

Μου προκαλεί δε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός, ότι η τελική σας πρόταση μου απεστάλη σε μέιλ την παραμονή το βράδυ στις 8 και 15', ενώ ο υπόλοιπος φάκελλος του θέματος είχε προηγηθεί έγκαιρα το πρωί. Κι όλα αυτά μετά από σχεδόν έξι μήνες αναμονή...

Σας προτείνω λοιπόν, να αναβάλετε το συγκεκριμένο θέμα για τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία να είναι παρών και ο ενδιαφερόμενος, ώστε να μας δώσει -δια ζώσης- ότι επεξηγήσεις απαιτούνται και δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα γραπτό υπόμνημα.

Στη συνέχεια η οποιαδήποτε οριστική απόφαση επί του αιτήματος του συνδημότη να παρθεί σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως άλλωστε είχε προταθεί στη συνεδρίαση της 18.11.2019.

Με τιμή

Νίκος Γκούσης

7 Μάη 2020
Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.