• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Iονίων Νήσων για κενά και δικαιώματα νεοδιόριστων

March 22, 2022 4132


Παράσταση Διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 21 Μαρτίου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας με τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης των εκπαιδευτικών σωματείων
Η διαμαρτυρία αφορούσε στο δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά, την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, το δικαίωμα στη μετάθεση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν όλα τα παραπάνω ζητήματα στον Περφερειακό Δ.Ε. αναφέροντας τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που το Υπουργείο με την πολιτική του προσθέτει κι άλλα. Δε φτάνουν τα ζητήματα της ακρίβειας, των υψηλών ενοικίων, το υψηλό κόστος των καυσίμων κίνησης και θέρμανσης, τα οποία καθιστούν τη διαβίωση των εκπαιδευτικών πολύ δύσκολη, έρχεται και το Υπουργείο που κάνει και την εργασιακή ζωή των συναδέλφων δύσκολη. Οι συνάδελφοι είναι μόνιμα με μια βαλίτσα στο χέρι, γυρνώντας όλη την Ελλάδα και φέτος η διαδικασία των τοποθετήσεών τους ήταν πρωτοφανής. Αδιαφάνεια, καταστρατήγηση των πινάκων, συνεχείς αλλαγές σχολείων και βέβαια δεκάδες κενά ακόμα στην Κέρκυρα και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα και οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν τα 2 τελευταία χρόνια, αναγκάζονται να υπηρετήσουν για διετία στον τόπο διορισμού παρόλο που τα κενά στις περιοχές τους είναι πολλά, αφού και φέτος, προσλήφθηκαν πάνω από 50.000 αναπληρωτές. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ανάγκη μονιμοποίησης των αναπληρωτών, ώστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία.


Ο ΠΔΕ υπεραμύνθηκε, για μια ακόμα φορά, της πολιτικής της κυβέρνησης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,, τόσο για τα κενά, ρίχνοντας – όπως και το Υπουργείο – το βάρος στους συναδέλφους που παίρνουν άδειες, όσο και για τους διορισμούς που “έρχονται”, κατανοώντας τα προβλήματα στη διαβίωση που δημιουργεί, όμως, η πολιτική της κυβέρνησης. Έδωσε δίκιο όμως στους συναδέλφους για την υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων για δύο χρόνια, λέγοντας ότι αφού υπάρχουν παντού κενά, καλύτερα θα ήταν να πάνε στον τόπο τους. Κάτι βέβαια που έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενά του, πριν.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

Οι διορισμοί που έγιναν τα 2 τελευταία χρόνια, η 9μηνη άδεια ανατροφής των νεοδιόριστων, οι 3,5 μήνες των αναπληρωτών είναι μόνο κάποιες από τις νίκες που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια με τους αγώνες μας. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά!

Απαιτούμε:

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση

Κατάργηση των 3μηνων συμβάσεων. 12Μηνες συμβάσεις για όλους

Κάλυψη όλων των κενών σε μία φάση το Σεπτέμβριο. Απόλυτη διαφάνεια στις τοποθετήσεις

Να δοθεί τώρα το δικαίωμα μετάθεσης σε όλους τους νεοδιόριστους.

Μέτρα στήριξης σε αναπληρωτές και νεοδιόριστους για την κάλυψη των βασικών αναγκών, σε μετακινήσεις, ενοίκιο, ρεύμα, θέρμανση, σίτιση. Γενναία μείωση των εισιτηρίων για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται.

Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Επόμενα βήματα στη δράση μας είναι η παράσταση διαμαρτυρίας στα Δημοτικά Συμβούλια για το δικαίωμα στη στέγαση και παρέμβαση στις ναυτιλιακές εταιρείες για τη μείωση των εισιτηρίων και στον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, για το ζήτημα της σίτισης. Προγραμματίζουμε και καινούρια παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις, μαζί με τους συναδέλφους από την Πρωτοβάθμια για όλα τα παραπάνω ζητήματα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search