• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Λευκίμμης: Τα παιδιά μας δεν είναι ηθοποιοί και οι καθηγητές τους δεν είναι σκηνοθέτες ….δεν γυρίζουν ταινία …: "

May 12, 2020 230

Σχετικά σύντομη, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, και κυρίως εύστοχη η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων για την τροπολογία της Υπουργού (άνευ) Παιδείας Ν. Κεραμέως που "μετατρέπει την εκπαιδευτική διαδικασία και τα σχολικά μαθήματα σε  ριάλιτι σόου. Τα παιδιά μας δεν είναι ηθοποιοί. Δεν πηγαίνουν σχολείο για να παίξουν θέατρο και οι καθηγητές τους δεν είναι σκηνοθέτες ….δεν γυρίζουν ταινία …: "

Η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ του συλλόγου, μετά την ψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας, για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση μέσων τεχνολογίας, (με απευθείας διδασκαλίας και μετάδοσης μαθήματος σε πραγματικό χρόνο με την χρήση μέσων τεχνολογίας) εκφράζει την αντίθεσή του στην εφαρμογή της τροπολογίας αυτής, θεωρώντας αυτόν τον τρόπο διδασκαλίας άκρως αντιπαιδαγωγικό, ενώ επιπλέον είναι αδιαμφισβήτητα παράνομος και αντισυνταγματικός.

Η παραπάνω τροπολογία παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα τόσο των ανήλικων μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών και δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν παρέχει καμία ασφάλεια όσων αφορά την καταγραφή του μαθήματος , μιας και δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον εκπαιδευτικό ή από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στην εκπαιδευτική συμπεριφορά των μαθητών όσο και στην ψυχολογία τους, μιας και μετατρέπει την εκπαιδευτική διαδικασία και τα σχολικά μαθήματα σε  ριάλιτι σόου. Τα παιδιά μας δεν είναι ηθοποιοί. Δεν πηγαίνουν σχολείο για να παίξουν θέατρο και οι καθηγητές τους δεν είναι σκηνοθέτες ….δεν γυρίζουν ταινία ….είναι εκεί για να βοηθήσουν τους μαθητές τους να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τις ικανότητές τους, να τους μαθαίνουν τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματά τους,  να γίνουν ώριμοι, υπεύθυνοι και δημιουργικοί πολίτες.

Για όλους αυτούς τους λόγους εκφράζουμε την αντίθεσή  μας και απαιτούμε την μη εφαρμογή της τροπολογίας αυτής στην πράξη».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search