• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Απόφαση ΓΣ: Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος!

March 30, 2022 2651

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – 10:30 π.μ. – ΛΥΚΕΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – 11 π.μ. - ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος! Αυξήσεις στους μισθούς!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Λέμε ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Μέσα από τα σωματεία μας, τις Γενικές μας Συνελεύσεις φέρνουμε τις πραγματικές μας ανάγκες στο προσκήνιο.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, η επικίνδυνη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας με την αποστολή πολεμικού υλικού και την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων ανοίγουν τους “ασκούς του Αιόλου” για τους εργαζόμενους και τους μαθητές μας.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμιση τους στο ευρύτερο πεδίο των αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Για μια ακόμα φορά ο πόλεμος θα αφήσει νικητές και ηττημένους. Ήδη οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι στον τομέα της ενέργειας θησαυρίζουν, οι Έλληνες εφοπλιστές κατασκευάζουν πλοία για τη μεταφορά υγροποιημένου αερίου, μια σειρά μεγάλες επιχειρήσεις μετράνε κέρδη και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ταυτόχρονα οι λαοί της περιοχής μετρούν χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, ξεριζωμένους αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης στενάζουν από την ακρίβεια, μεγάλα τμήματα των εργαζομένων οδηγούνται στην εξαθλίωση.

• Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ. Σε όλους όσους λένε ''φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο'', ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή. Πριν καν τελειώσει ο μήνας, ο μισθός μας έχει εξανεμιστεί. Η μισθολογική καθήλωση (έχει να δοθεί αύξηση στον κλάδο 12 χρόνια, το ΜΚ που μας έκλεψε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ), η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις μας έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

• Απευθυνόμαστε στους 55 χιλιάδες συμβασιούχους συνάδελφους που συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς ομηρίας και σε πλήρη ανασφάλεια και οικονομική δυσπραγία. Στους 15.000 νεοδιορισμένους

συναδέλφους που ο μισθός πείνας ίσα που φτάνει για ένα δωμάτιο και τα εισιτήρια για να δουν μια φορά το μήνα την οικογένειά τους.

• Απευθυνόμαστε στους μαθητές και τις οικογένειες τους που βλέπουν να υψώνονται όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στα μορφωτικά τους δικαιώματα με το καθεστώς της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και με την καθιέρωση της Τράπεζας Θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις σε Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Η τελευταία εγκύκλιος του γ.γ. του ΥΠΑΙΘ για την ολοκλήρωση της ύλης στο Λύκειο αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και αντιπαιδαγωγικής πρακτικής. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να στηρίξει ουσιαστικά τη δουλειά των εκπαιδευτικών στην τάξη και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, επιμένει να επιβάλει τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους 4692/20, 4823/21, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, διατηρεί άθικτο και αξιοποιεί στο ακέραιο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Προχωρά σε απαράδεκτα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών που ήδη έχουν ξεσηκώσει κατακραυγή τόσο από τον κλάδο όσο και από τις Επιστημονικές Ενώσεις. Αξιοποιεί την πανδημία, προκειμένου με τον πιο επιθετικό τρόπο να εφαρμόσει αντιεκπαιδευτικές - αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν αποφασιστεί εδώ και τριάντα χρόνια σε επίπεδο ΕΕ και ΟΟΣΑ, πτυχές των οποίων έχουν εφαρμόσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενίσχυσε το ν. Γαβρόγλου για το Νέο Λύκειο, ψήφισε τις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, εξετάσεις τύπου PISA στην ΣΤ’ Δημοτικού και στην Γ’ Γυμνασίου, γενικεύει τα πρότυπα – πειραματικά σχολεία, επιλέγοντας μαθητές μέσω εξετάσεων. Ειδικά στο ζήτημα της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης», η κυβέρνηση έχει σπάσει όλα τα κοντέρ. Έχοντας σύσσωμο τον κλάδο απέναντι της, προσπαθεί να την επιβάλει με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας δικαστήρια, καταστολή, απειλές, όλο το διοικητικό μηχανισμό του Υπουργείου. Για μια ακόμα φορά ο κλάδος απέδειξε ότι μπορεί να τσαλακώσει οποιαδήποτε κυβερνητική επιλογή που επιβάλλεται, κόντρα στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας.

• Προκαλεί οργή στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές, να υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία, να στοιβάζονται 25 παιδιά μέσα στην τάξη, να συνεχίζεται το πρωτόκολλο – ντροπή του 50%+1. Κάθε μέρα η κυβέρνηση παίζει με την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, αρνείται να εφαρμόσει έστω και ένα μέτρο, ώστε τα σχολεία να μην είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Είναι προκλητικό ότι εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα σοβαρό μέτρο, προκειμένου να ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία, να στηρίξει εμάς τους εκπαιδευτικούς, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια γνωστικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές μας αλλά και τα ψυχολογικά και τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την εγκληματική πολιτική διαχείρισης του κορωνοϊού. Αντίθετα έχει δημιουργήσει ένα γραφειοκρατικό, ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων και εντατικοποίησης της εργασίας των εκπαιδευτικών, στα υποστελεχωμένα σχολεία χωρίς καμία παιδαγωγική βάση. Στην πραγματικότητα βάζει εμπόδια στους χιλιάδες συναδέλφους που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούμε να “παίξουμε” τον παιδαγωγικό μας ρόλο.

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας! Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς για τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Δεν πρέπει να ανεχτούμε, από την μια η κυβέρνηση να δίνει 5 δισ. ευρώ το χρόνο για τη συμμετοχή στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς που μας εμπλέκουν σε επικίνδυνα σχέδια, να δίνει 11δις € ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις, μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο, και από την άλλη να μη διατίθενται χρήματα για να ενισχυθούν οι υποδομές, το προσωπικό, οι μισθοί μας.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια στις 26 Φλεβάρη, οι μεγάλοι αγώνες στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, στην COSCO, στην E-Food, μας γεμίζουν αισιοδοξία, δείχνουν το δρόμο για τις νίκες, μικρές και μεγάλες που έχουμε ανάγκη και μπορούμε να πετύχουμε.

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, τη μόρφωση των μαθητών μας, όλες τις πτυχές της ζωής μας, στις μυλόπετρες της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και την εγκληματική στρατηγική του «κόστους – οφέλους», είναι μονόδρομος να δυναμώσει ο αγώνας και η οργάνωση της πάλης.

Ο κάλπικος ανταγωνισμός και οι κοκορομαχίες μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση και συμφωνία της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιούν. Φάνηκε για μια ακόμα φορά με τη συμφωνία τους σε μια πολιτική που γεννά την ακρίβεια στο ρεύμα και την ενέργεια, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την «πράσινη μετάβαση», την απολιγνιτοποίηση, το εμπόριο ρύπων και την απαξίωση των εγχώριων ενεργειακών πηγών που καταδικάζουν τη λαϊκή οικογένεια στην «ενεργειακή φτώχεια». Ο κλάδος μας πια έχει πλούσια αρνητική πείρα!

Τώρα είναι η ώρα της μάχης! Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, βάζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες στο επίκεντρο της πάλης, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην απεργία, στη χειραφέτηση του συνδικαλιστικού κινήματος από το κράτος και τους μηχανισμούς του, καταργούμε το ν. Χατζηδάκη στην πράξη. Να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.

Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα τα έχουμε κατακτήσει με θυσίες, με σκληρούς αγώνες! Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Ø Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα

Ø Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Ø Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Διεκδικούμε:

· Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των ΜΚ 2015-2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Να μην γίνει καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.

· Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.

· Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας αλλά και του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου του Γαβρόγλου. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών, εδώ και

τώρα, με τη θεσμοθέτηση όλων των απαραίτητων διατάξεων. Υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από το ΥΠΑΙΘ που θα κατοχυρώνει όλα τα παραπάνω.

· Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών δωρεάν μετακίνηση από και προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, καταβολή έγκαιρα, κάθε μήνα. Άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα με ευθύνη του Υπουργείου, επίδομα στέγασης σε όλους όσοι εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, δωρεάν σίτιση για όλους.

· Δικαίωμα υπηρεσιακών μεταβολών στους νεοδιορισμένους συναδέλφους μετά τον πρώτο χρόνο υπηρέτησης.

· Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λ.π.). Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσων νόσησαν.

· Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη). Καμία διάταξη του, ούτε ηλεκτρονικές εκλογές, ούτε μητρώα και φακέλωμα, ούτε αλλαγή του τρόπου προκήρυξης των απεργιών να μην εφαρμοστεί από τα σωματεία. Απαιτούμε από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ να πάρουν αντίστοιχη θέση.

· Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, για την θέρμανση και όλων των έκτακτων αναγκών.

· Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.

· Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία όσων τμημάτων ένταξης χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.

· Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.

· Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημία και με ίδια μέσα από τους εκπαιδευτικούς.

Πρόγραμμα Δράσης

· Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 6 Απριλίου, στην προσυγκέντρωση στα Λύκεια και στην Απεργιακή Συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στη Νομαρχία. Κανένα σχολείο να μην ανοίξει. Μαζί με τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πλημμυρίζουμε τις πόλεις από τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

· Συνεχίζουμε πιο μαχητικά τη συλλογή υπογραφών για τη μείωση της ύλης και απευθυνόμαστε στην Ένωση Γονέων, στους Συλλόγους Γονέων και στα μαθητικά συμβούλια. Παραχωρούμε Συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα για το θέμα.

· Συνεχίζουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών και την πραγματοποίηση δράσεων, μαζί με τους μαθητές μας, ενάντια στη φρίκη του πολέμου και πραγματοποιούμε μεγάλη εκδήλωση της ΕΛΜΕ, την Τρίτη, 12 Απριλίου στην Ανουντσιάτα. Βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην Ειρήνη και τη Φιλία των Λαών»!

· Παίρνουμε αποφάσεις και ενημερώνουμε γονείς και μαθητές για τις επιπτώσεις των πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου. Μπλοκάρουμε διενέργεια τους.

· Συνεχίζουμε τις δράσεις για τους αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους, με παρεμβάσεις στον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη σίτιση, στις ναυτιλιακές εταιρείες και στα Δημοτικά Συμβούλια των 3 δήμων της Κέρκυρας, για το ζήτημα της στέγασης.

· Απαιτούμε να επαναπροκηρυχθεί άμεσα απεργία – αποχή από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ (χωρίς καμιά υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη). Εάν οι ομοσπονδίες δεν το πράξουν, οι Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ, μέσα από κοινό συντονισμό και με ενιαίο τρόπο, μέσα από μαζικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις, ολομέλεια προέδρων) που θα ενεργοποιήσουν το σύνολο του κλάδου, να πάρουν επάνω τους την κήρυξη απεργίας/αποχής πανελλαδικά, ώστε να εκφραστεί συλλογική αντίθεση του κλάδου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search