• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Από δημόσιο το λιμάνι Λευκίμμης ιδιωτική μαρίνα! - Από την πρώτη σελίδα της "Φωνής των Αργυραδιτών" αρ. φ. 164

April 03, 2022 1029

Από δημόσιο το λιμάνι Λευκίμμης ιδιωτική μαρίνα!

Από την πρώτη σελίδα της "Φωνής των Αργυραδιτών" αρ. φ. 164 

Μέσα στον Απρίλη προβλέπεται να γίνει ο διαγωνισμός για το ξεπούλημα του λιμανιού της Λευκίμμης για τουλάχιστον 35 χρόνια από το ΤΑΙΠΕΔ.

Φυσικά και το ξεπούλημα διανθίζεται με ωραία λόγια για «την αναβάθμιση του υφιστάμενου λιμένα με τη δημιουργία σύγχρονων λιμενικών υποδομών και την ανάπτυξη μαρίνας σκαφών αναψυχής στο χώρο της οποίας θα δύνανται να αναπτυχθούν εμπορικές χρήσεις και χώροι ψυχαγωγίας (καφέ, εστιατόρια, αθλητικές δραστηριότητες κλπ).»

Μόνο που δεν μπορούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από τη μετατροπή ενός δημόσιου λιμανιού που εξυπηρετεί τον λαό, καλύπτει βασικές ανάγκες και αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής σε ιδιωτική μαρίνα με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση «λίγων και εκλεκτών». Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το λιμάνι της Λευκίμμης για την οικονομία, αλλά και την κοινωνία, αφού όχι μόνο τα ναύλα είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά του κεντρικού λιμένα στην πόλη της Κέρκυρας, αλλά και γιατί η θαλάσσια διαδρομή διαρκεί μόλις 55 λεπτά σε σχέση με τα 90 έως και 120 λεπτά της πόλης.  Η κοινωφελής διαχείριση του λιμένα της Λευκίμμης συνεπάγεται σήμερα την γρηγορότερη και φθηνότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την ηπειρωτική Ελλάδα. Η κοινωφελής διαχείριση απειλείται ευθέως με την ιδιωτικοποίηση, συνεπώς απειλείται η διαφύλαξη του χαμηλού κομίστρου, η ασφάλεια και η ταχύτητα της μετακίνησης για ολόκληρη την Κέρκυρα.

Η  «ανάπτυξη» έρχεται με το ξεπούλημα μπιρ  παρά της δημόσιας περιουσίας και για την Κέρκυρα σημαίνει Μαρίνες από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. Λευκίμμη – Ημερολιά - Σπηλιά: Ιδιωτικές μαρίνες για τους «σκαφάτους» αντί δημόσια λιμάνια! Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ  με τη συνευθύνη της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών ξεπουλάνε τα λιμάνια που είναι δημόσια για να εξυπηρετούν τον λαό για να μετατραπούν σε Μαρίνες.  Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η μεγάλη πλειονότητα των περιφερειακών και δημοτικών αρχόντων λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι του κράτους και της κυβέρνησης στηρίζοντας την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών - Μαχητική και διεκδικητική

Έκθεση Ιδεών οι θέσεις του Δήμου Νότιας Κέρκυρας

Με Έκθεση Ιδεών που αποκρύπτει με ωραία λόγια την πραγματικότητα επιχειρεί ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας να αποφύγει τις αντιδρλασεις των πολιτών για το ξεπούλημα του λιμανιού. Αλλά και με μισόλογα και «ήξεις αφίξεις». «Γκρινιάζει» δήθεν γιατί « δεν έχει ζητηθεί η άποψη των συλλογικών οργάνων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας» και ουσιαστικά συμφωνεί με το ξεποούλημα «υπό προϋποθέσεις» που συνιστούν τον «αναβαθμισμένο ρόλο» του Δήμου στη διαδικασίας ξεπουλήματος. Για αυτό αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι της σύγκληση Λαϊκής Συνέλευης, ουσιαστικές διαδικασίες ενημέρωσης  και προτάσεις για κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα.

Όχι στο ξεπούλημα των λιμανιών» - Μέτωπο Αντίστασης

Την ώρα που ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία ουδείς δικαιούται να συναινεί ή να σιωπά παριστάνοντας τον ανήξερο. Τώρα είναι η ώρα για Μέτωπο Αντίστασης ενάντια στο ξεπούλημα! Απέναντι σε αυτά τα σχέδια που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Πρέπει να ορθώσουμε τείχος αντίστασης για να φρενάρουμε και να ακυρώσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς. Ειδικότερα το λιμάνι χρειάζεται έργα ανάπλασης για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και όχι το κέρδος των «επενδυτών»!

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search