Print this page

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας & Συναυλία – ΟΧΙ στο ξεπούλημα του λιμανιού της Λευκίμμης – Κυριακή 10/4 11πμ στο λιμάνι

April 05, 2022 533

 

Ο λαός της Νότιας Κέρκυρας ξεσηκώνεται ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού της Λευκίμμης. Ως γνωστόν μέσα στον Απρίλη προβλέπεται να γίνει ο διαγωνισμός για το ξεπούλημα του λιμανιού της Λευκίμμης για τουλάχιστον 35 χρόνια από το ΤΑΙΠΕΔ.

Φυσικά και το ξεπούλημα διανθίζεται με ωραία λόγια για «την αναβάθμιση του υφιστάμενου λιμένα με τη δημιουργία σύγχρονων λιμενικών υποδομών και την ανάπτυξη μαρίνας σκαφών αναψυχής στο χώρο της οποίας θα δύνανται να αναπτυχθούν εμπορικές χρήσεις και χώροι ψυχαγωγίας (καφέ, εστιατόρια, αθλητικές δραστηριότητες κλπ).»

Μόνο που δεν μπορούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από τη μετατροπή ενός δημόσιου λιμανιού που εξυπηρετεί τον λαό, καλύπτει βασικές ανάγκες και αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής σε ιδιωτική μαρίνα με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση «λίγων και εκλεκτών». Η κοινωφελής διαχείριση του λιμένα της Λευκίμμης συνεπάγεται σήμερα την γρηγορότερη και φθηνότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την ηπειρωτική Ελλάδα. Η κοινωφελής διαχείριση απειλείται ευθέως με την ιδιωτικοποίηση, συνεπώς απειλείται η διαφύλαξη του χαμηλού κομίστρου, η ασφάλεια και η ταχύτητα της μετακίνησης για ολόκληρη την Κέρκυρα.

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας & συναυλία  με σύνθημα ΟΧΙ στο ξεπούλημα του λιμανιού της Λευκίμμης την Κυριακή 10/4 11πμ στο λιμάνι με τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Σπύρο Σαμοϊλη που διαχρονικά δίνει το δικό του μελωδικό και ουσιαστικό παρόν στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες.

Συμμετέχουν οι: Αγγελική Καββαδία – Σπύρος Πανδής – Κώστας (Ντέμης) Καββαδίας.

Να είμαστε όλοι εκεί. Έχουμε χρέος απέναντι στον τόπο μας και τα παιδιά μας!

 Την ώρα που ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία ουδείς δικαιούται να συναινεί ή να σιωπά παριστάνοντας τον ανήξερο. Τώρα είναι η ώρα για Μέτωπο Αντίστασης ενάντια στο ξεπούλημα! Απέναντι σε αυτά τα σχέδια που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Πρέπει να ορθώσουμε τείχος αντίστασης για να φρενάρουμε και να ακυρώσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς. Ειδικότερα το λιμάνι χρειάζεται έργα ανάπλασης για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και όχι το κέρδος των «επενδυτών»!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.