• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τα «Κοινωνικά» από τη «Φωνή των Αργυραδιτών», αρ. φ. 164 Ιανουάριος –Φεβρουάριος 2022

April 05, 2022 839

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Γεννήσεις

Το Σάββατο 12 Μάρτη 2022 γεννήθηκε στο ΙΑΣΩ στην Αθήνα το κοριτσάκι του Αλκίνοου Καλούδη του Ανδρέα και της Αθηνάς Πετροσιάν.

Το Σάββατο 19 Μάρτη 2022 γεννήθηκε στην Κέρκυρα στην κλινική του Μάστορα το κοριτσάκι του Θανάση Καββαδία και της Ανθούλας Πολύζου.

 Η ΦΤΑ εύχεται να τους ζήσουν

 

ΘΑΝΑΤΟΙ

Προεπισκόπηση εικόνας

Άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη 26 Γενάρη στις Αργυράδες που κατοικούσε και αγαπούσε πολύ ο Σπύρος Κυνηγόπουλος Αλεξάνδρου (Τζαρέλος). Άνθρωπος εργατικός και τίμιος δούλεψε σκληρά από τα παιδικά του χρόνια για την οικογένειά του. Καλός σύζυγος και πατέρας, άνθρωπος κοινωνικός που συμμετείχε σε κάθε εκδήλωση του χωριού με πολύτιμη πάντα προσφορά. Κοινωνικός και αγαπητός στις παρέες, είχε πολλούς και καλούς φίλους. Η απώλειά του μεγάλη για την οικογένειά του, τους συγγενείς και όλους όσοι τον γνωρίσαμε. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Παναγίας στις Αργυράδες και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων την Παρασκευή 28 Γενάρη.

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 χρονών η Μαργετίνα (Τούλα) Καββαδία Μιχήλ (Δανού). Μια καλή και εργατική γυναίκα που ζούσε μια ήσυχη ζωή που έμελλε να είναι σχετικά σύντομη. Τίμια και εργατική ξενιτεύτηκε για χρόνια στη Γερμανία. Επέστρεψε στις Αργυράδες και κατοικούσε εδώ και πολλά χρόνια στον Άη Γιώργη. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Παναγίας στις Αργυράδες και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων την Κυριακή 30 Γενάρη.

 

 Προεπισκόπηση εικόνας

Στερνό ταξίδι για τον Μιχάλη Καββαδία Αλεξάνδρου (Σπόζου) που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 χρονών την Κυριακή 30 Γενάρη στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα. Ο Μιχάλης ήταν άνθρωπος που ξεχώριζε για την καλοσύνη, την τιμιότητα και την εργατικότητά του. Από παιδί δούλευε σκληρά μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Αγρότης που δούλευε συστηματικά και συνειδητά για αυτό και ξεχώρισε  στηρίζοντας  την οικογένειά του. Καλός σύζυγος και πατέρας. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό και για αυτό η απουσία του μεγάλη. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Παναγίας στις Αργυράδες και η κηδεία τελέστηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων την Τρίτη 1 Φλεβάρη.

Προεπισκόπηση εικόνας

Έφυγε ειρηνικά η Αδριάνα Καββαδία, χήρα Αναστασίου (Μιχαλάκη) κλείνοντας έναν κύκλο ζωής 92 χρόνων τη Δευτέρα 31  Γενάρη. Καλοσυνάτη και ευγενική η Ανδριάνα ξεχώριζε για τον χαρακτήρα της. Τίμια και εργατική μαζί με τον σύζυγό της Αναστάση (Τάτση)  δημιούργησαν μια καλή οικογένεια παλεύοντας για αυτή σε όλη τους τη ζωή και ανατρέφοντας τα παιδιά τους με αρχές. Παράδειγμα συζύγου και μητέρας έδωσε πολλή αγάπη και εισέπραξε από τα παιδιά, τα εγγόνια της και τους συγγενείς. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Παναγίας στις Αργυράδες και η κηδεία τελέστηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων την Τρίτη 1 Φλεβάρη.

 

Έφυγε νέα η Περσεφόνη Καββαδία Γεωργίου (Κατσούλα) σε ηλικία 67 χρονών το Σάββατο 19 Φλεβάρη. Μια γυναίκα εργατική και φιλότιμη που από νεαρή ηλικία ξενιτεύτηκε στη Γερμανία. Εδώ και χρόνια ζούσε μόνιμα στον Άη Γιώργη Αργυράδων μια ήσυχη ζωή. Άλλωστε και από χαρακτήρα ήταν μια ήσυχη γυναίκα που δεν ενοχλούσε κανέναν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Παναγίας στις Αργυράδες τη Δευτέρα 21/2 και η κηδεία τελέστηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

 

Μια καλή Αργυραδίτισσα, η Ελένη Καββαδία του Δημοσθένη απεβίωσε σε ηλικία 82 χρόνων στον Ασπρόπυργο που κατοικούσε μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια. Η Ελένη έφυγε νέα από το χωριό και δούλεψε σκληρά και τίμια. Καλόκαρδη, ευγενική και δοτική ξεχώριζε για την καλοσύνη και την κοινωνικότητά της. Ήταν από τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών και δεν έχανε την ευκαιρία να δείχνει την αγάπη και τη συμπαράσταση προς τον Σύλλογό μας. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, η Ελένη επικοινωνούσε και φρόντιζε να μαθαίνει τα νέα του Συλλόγου μας. Η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία της τελέστηκε στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

 Προεπισκόπηση εικόνας

Τελευταίο ταξίδι για τον Θεόδωρο (Ράκη) Πανδή Δημητρίου (Σολάρη). Άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 10 Μάρτη στην Κέρκυρα που ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια σε ηλικία 83 χρονών. Ένας εξωστρεφής κοινωνικός άνθρωπος με χιούμορ και πολύ αγαπητός. Δραστήριος και τίμιος επαγγελματίας, δημιουργικός και συνεπής. Με τη σύζυγό του Κατερίνα δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια και γαλούχησαν τα παιδιά τους με αρχές διαμένοντας για πολλά χρόνια στην Αθήνα. Πολύ καλός σύζυγος και πατέρας. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών και συμμετείχε με συνέπεια  στις εκδηλώσεις και η προσφορά του πάντα πολύτιμη. Εγκάρδιος και με το χαμόγελο ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Η απώλειά του μεγάλη για την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους και όλους όσοι τον γνωρίσαμε. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος (Πανωχωρίτη) στις Αργυράδες την Παρασκευή 11/3 και η κηδεία τελέστηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

 

Έφυγε από τη ζωή ο Αδόλφος Γκίνης του Κωνσταντίνου την Παρασκευή 18/3 σε ηλικία 85 χρονών.  Ζούσε μόνιμα στις Αργυράδες που αγαπούσε ιδιαίτερα μια ήσυχη και ειρηνική ζωή. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενής και καλοσυνάτος, ξεχώριζε για τον ήπιο και πράο χαρακτήρα του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Αντιμετώπιζε στωικά και με αξιοπρέπεια τα προβλήματα της υγείας του. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Ταξιαρχών στις Αργυράδες το Σάββατο 19/3 και η κηδεία τελέστηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

 

Προεπισκόπηση εικόνας

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Σπύρου Καββαδία του Χαράλαμπου σκόρπισε τη θλίψη στις Αργυράδες. Ο Σπύρος άφησε ξαφνικά την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 χρονών το Σάββατο 26 Μάρτη στο Μάντσεστερ της Αγγλίας που κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Ήταν πολύ αγαπητός στο χωριό και ξεχώριζε για την καλοσύνη του, το χιούμορ και τα πειράγματά του. Ήταν η χαρά και η διασκέδαση της παρέας! Αγαπούσε με πάθος το χωριό και τον Κρόνο. Είναι χαρακτηριστικά στον τελευταίο αγώνα με τον ΑΟ Κέρκυρα τα μηνύματα αγωνίας και αγάπης για την ομάδα μέσω FACEBOOK Από παιδί πάντα παρών ο Σπύρος σε κάθε παρέα, σε κάθε εκδήλωση. Εξωστρεφής, κοινωνικός και μεγάλο πειραχτήρι! Εκεί ψηλά θα πειράζει και θα κάνει πλάκα ακόμα και στους … Αγγέλους! Σε εμάς εδώ θα μας λείπει πολύ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search