Print this page

Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας: Kαταδικάζουμε τα επεισόδια και τη βία σε βάρος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας ΑΕΛ

April 05, 2022 648

Λευκίμμη, 05 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα της Βέροιας καταδικάζουμε με τον πλέον απόλυτο και απερίφραστο τρόπο τα επεισόδια και τη βία που ασκήθηκε σε βάρος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας ΑΕΛ.

Την στιγμή που όλη η Ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τα αποτελέσματα του φαινομένου της οπαδικής βίας που μαστίζει το Ελληνικό, δυστυχώς την περασμένη Κυριακή οι ποδοσφαιριστές, οι τεχνικοί και οι παράγοντες της ΑΕ Λευκίμμης έπεσαν θύματα τυφλής οπαδικής βίας. Οι αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις κατά των μελών της ποδοσφαιρικής αποστολής της ΑΕΛ είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δυο μελών της αποστολής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Βέροιας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ κινδύνευσαν και άλλα μέλη της αποστολής από την επίθεση που δέχθηκαν με λοστούς και αιχμηρά αντικείμενα.

Δεν μπορώ βεβαίως ούτε να παραβλέψω τα διαιτητικά λάθη, τα οποία όπως αποδεικνύουν, τόσο ο προπονητής της ομάδας μας όσο και οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες, πόρρω απέχουν από το να χαρακτηριστούν «ανθρώπινα», το αντίθετο μάλιστα, όταν είχε προηγηθεί διαμαρτυρία για τον ορισμό του συγκεκριμένου διαιτητή, το σπίτι του οποίου απέχει 10 χιλιόμετρα από το γήπεδο. Θέλω να τονίσω ότι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου μας και η πολιτεία οφείλει να μεριμνά και να θέτει κανόνες ισονομίας που να εξυπηρετούν και να εξασφαλίζουν το ευ αγωνίζεσθαι. Αυτές οι κατηγορίες πρέπει να αποτελούν την δεξαμενή του ποδοσφαίρου μας και να αποτελούν συνάμα τροφοδότη ποδοσφαιριστών και παραγόντων ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών και όχι «δεξαμενή» έκνομων και παραβατικών συμπεριφορών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οφείλω να αποστείλω επιστολή διαμαρτυρίας στον αρμόδιο Υπουργό αφού πρώτα συγκεντρώσω όλα τα τεκμηριωμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν την απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος της ΑΕΛ και θα το πράξω αυτό για να προστατεύσουμε το μέλλον τόσο του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και του ποδοσφαίρου της χώρας μας που οφείλει να αποβάλλει ανάλογες συμπεριφορές.

 

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

 

Κώστας Λέσσης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.