• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

"Σφεντονιές" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών"

April 07, 2022 577

ΣΦΕΝΤΟΝΙΕΣ από τη "Φωνή των Αργυραδιτών" αρ. φ. 164, (Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2022) 

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Άλλος ένας προϋπολογισμός φτώχειας ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για το 2022. Ο λαός στενάζει ανάμεσα στις Συμπληγάδες της κεντρικής διοίκησης και της περιφερειακής - τοπικής «αυτοδιοίκησης». Από τη μια η υποχρηματοδότηση των Δήμων από την κεντρική εξουσία και από την άλλη η μετατροπή των δήμων στο μακρύ χέρι της κρατικής εξουσίας και σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς. Τα έξοδα του Δήμου καλύπτονται από τους δημότες ως δεύτερη ή τρίτη φορολογία. Έργα υποδομής για αντιπλημμυρική προστασία, αγροτική οδοποιϊα, για αθλητικές υποδομές και άλλα για τις ανάγκες του λαού και του τόπου απουσιάζουν. Μέσα σε όλα και το σαράκι του κομματισμού, του παραγοντισμού και του τοπικισμού που χωρίζει τον Δήμο σε πολλές κατηγορίες!

 

Ο ανταγωνισμός των ισχυρών του πλανήτη, που κατέληξε στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν μπορεί παρά να ευαισθητοποιεί και να κινητοποιεί όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Την ώρα που η χώρα χειμάζεται από την οικονομική κρίση και την πανδημία, οι ιθύνοντες επιλέγουν να ακολουθούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και να περιφρονούν τις ανάγκες του λαού μας. Σ' αυτές τις δύσκολες ώρες, που οι φωτιές του πολέμου περικυκλώνουν τη χώρα μας (Λιβύη-Συρία-Ουκρανία), επιβάλλεται όλος ο λαός μας "να σηκώσει το μπόι του" και ταυτόχρονα αγωνιζόμενος για τα προβλήματα που τον απασχολούν (φτώχεια, ακρίβεια, αυταρχικοί νόμοι), να φωνάξει δυνατά υπέρ μιας δίκαιης ειρήνης στην Ουκρανία και ενάντια στους άδικους πολέμους. Αυτά μεταξύ άλλων τονίζει η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Κέρκυρας.

Άνθρακες ο θησαυρός. Με άλλα λόγια οι υποσχέσεις σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων παρέμειναν υποσχέσεις έξι μήνες μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ούτε οι φάκελοι έχουν ολοκληρωθεί, ούτε το 20% της αποζημίωσης έχει καταβληθεί, ούτε τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και οι αποκαταστάσεις προχωράνε.

Αλλεπάλληλα εμπόδια από το 2020 μπαίνουν στην πραγματοποίηση του πολύπαθου διαγωνισμού  για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κέρκυρα. Ομόφωνα το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ αποφάσισε τέλη Φλεβάρη την ματαίωση και την επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΑΣΑ) ΚΕΡΚΥΡΑΣ». Και όλα αυτά την ώρα που το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι, ίσως, το πιο καυτό πρόβλημα του νησιού που αποτελεί βόμβα για το περιβάλλον, την υγεία, την ποιότητα ζωής και την οικονομία του νησιού.

Δύο χρόνια τώρα, δουλεύουμε χωρίς να υπολογίζουμε κούραση, φτάνοντας στα όριά μας, εξουθενωμένοι σωματικά, πνευματικά και ψυχικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ). Αναδεικνύουμε, αποκαλύπτουμε, διεκδικούμε λύσεις προς όφελος των ασθενών μας, κόντρα σε διοικητές νοσοκομείων, διοικήσεις ΥΠΕ, την κυβέρνηση που με προπαγανδιστικά ψέματα, συκοφαντίες, απειλές, εκβιασμούς, πειθαρχικές διώξεις, αυταρχισμό και τρομοκρατία προσπαθούν να μας φιμώσουν. Παρά την προσπάθειά τους να μην αμαυρωθεί η ειδυλλιακή εικόνα που επιχειρούν, ακόμα και σήμερα, να παρουσιάσουν, συσκοτίζοντας την αφόρητη πραγματικότητα που βιώνουμε, ασθενείς και υγειονομικοί, στο δημόσιο σύστημα υγείας κρύβοντας κάτω από το χαλί τις εγκληματικές ευθύνες τους για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η εγκατάλειψη των περισσοτέρων από τα 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, ένα πάγιο κεφάλαιο που υπό προϋποθέσεις θα εξασφάλιζε αξιοπρεπή διαβίωση στους Κερκυραίους ελαιοπαραγωγούς, είναι αποτέλεσμα της εξευτελιστικής τιμής του λαδιού, που καθορίζεται από τα μονοπώλια διακίνησης και εμπορίας, του πανάκριβου κόστους αγροεφοδίων και της ανυπαρξίας υποδομών, με τρανταχτό παράδειγμα τα χάλια της αγροτικής οδοποιίας. Εκτός από τις κυβερνητικές ευθύνες, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και οι Δήμοι της Κέρκυρας, «βασιλικότεροι του Βασιλέως», κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εδραιωθεί στο νησί η «μονοκαλλιέργεια» του Τουρισμού. Με προκλητική αδιαφορία και παραίτηση από κάθε διεκδίκηση χρηματοδότησης, εγκατέλειψαν πλήρως την αγροτική οδοποιία, τη δακοκτονία κτλ. Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας σε σχετική ανακοίνωσή της.

 "Σφεντονιές": Η στήλη της "Φωνής των Αργυραδιτών"

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search