• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Συναυλία χορωδίας Λευκίμμης Κέρκυρας στη Ζάκυνθο Σάββατο 9/4

April 08, 2022 65ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ετοιμάζεται η Ζάκυνθος να υποδεχθεί την Χορωδία Λευκίμμης Κερκύρας η οποία ιδρύθηκε το 1988. Θα πραγματοποιηθεί συναυλία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την προβολή της μεγάλης μουσικής παραγωγής της Επτανήσου με σημείο αναφοράς την επτανησιακή καντάδα ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η ενότητα των νησιών και η συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στη συναυλία συμμετέχει το Μεικτό Χορωδιακό Σώμα καθώς και η Συμφωνική Μαντολινάτα της Χορωδίας Λευκίμμης με έργα Επτανησίων Συνθετών. Η συναυλία επτανησιακής μουσικής πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 09 Απριλίου 2022 και ώρα 20:30 στο νέο Δημοτικό θέατρο Ζακύνθου.

Η Χορωδία Λευκίμμης έχοντας διανύσει μία υπεραιωνόβια πορεία στη Νότια Κέρκυρα συνεχίζει να προσφέρει στιγμές ανάτασης και πολιτισμού όχι μόνο στην καντάδα αλλά και στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, ερμηνεύοντας έργα διακεκριμένων συνθετών.

Πραγματοποιεί, λοιπόν, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συναυλίες τόσο στη Λευκίμμη και γενικότερα την Κέρκυρα όσο και σε όλα τα Επτάνησα και γενικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι, έχει εμφανιστεί σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας (Χαλκιδική, Βέροια, Κοζάνη, Κόρινθο, Τήνο, Σκύδρα κλπ).

Σήμερα μαέστρος της Χορωδίας είναι ο Σπύρος Σμοΐλης, ο οποίος είναι και ο μαέστρος της Μαντολινάτας της Χορωδίας Λευκίμμης. Στο πιάνο η μουσικός Μαρία Υφαντή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search