• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Εργατικό "ατύχημα" στο Αχίλλειο

April 12, 2022 4964

 

Εργατικό ατύχημα το πρωί της Δευτέρας στο εργοτάξιο του Αχιλλείου όπου εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες επισκευής και ανακαίνισης.

Περίπου στις 11:30 το πρωί εργαζόμενος συντηρητής γενικών εργασιών έπεσε από σκάλα ύψους δύο μέτρων και υπέστη κατάγματα. Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, έχοντας τις αισθήσεις του. Στο μεταξύ τις επόμενες μέρες αναμένεται άφιξη κλιμακίου ασφαλείας του Υπουργείου Εργασίας ενώ ανακοίνωση για τα εργατικά ατυχήματα εξέδωσε και το εργατικό κέντρο.

Όπως καταγγέλλει, τις τελευταίες μέρες έγιναν γνωστά στο Εργατικό Κέντρο «δύο σοβαρά εργατικά ατυχήματα, το ένα σε ξενοδοχείο, όπου καμαριέρα έπεσε από κινητή σκάλα στην προσπάθειά της να κρεμάσει κουρτίνες και το άλλο σε σούπερ μάρκετ, όπου καρφώθηκε τσιγκέλι σε χέρι κρεοπώλη στην προσπάθεια να κρεμάσει κρέας. Την ίδια ώρα κατέρρεε σκαλωσιά οικοδομής (ευτυχώς ήταν Κυριακή) στην οποία αν είχαν ανεβεί εργαζόμενοι, θα είχαμε κι εκεί σοβαρότατο εργατικό ατύχημα. Παράλληλα, την ίδια στιγμή που γράφονταν τούτες οι γραμμές πληροφορηθήκαμε, χωρίς άλλα στοιχεία, για ένα τρίτο εργατικό ατύχημα στο Αχίλλειο».

«Έχουμε κουραστεί πλέον να απευθυνόμαστε στους εργοδότες ζητώντας τους να λαμβάνουν μέτρα προστασίας, να προσλαμβάνουν το απαραίτητο προσωπικό ώστε να γίνουν ανθρώπινοι οι ρυθμοί εργασίας και να αποτρέπονται τα εργατικά ατυχήματα αλλά και η επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «το μόνο που βλέπουν μπροστά τους» οι εργοδότες είναι τα κέρδη.

Επίσης, σημειώνει πως έχουμε κουραστεί «να απευθυνόμαστε στους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου και να ακούμε ότι δεν έχουν προσωπικό για ελέγχους και δεν τους καλύπτονται τα οδοιπορικά για τους ελέγχους. Ταυτόχρονα, το διαμορφωμένο από τις κυβερνήσεις νομοθετικό πλαίσιο δεν δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις για τη συμμόρφωση των εργοδοτών».

Γι' αυτό «απευθυνόμαστε, λοιπόν, μόνο στους εργαζόμενους και τους καλούμε να σταματήσουν να βγάζουν το "μεροκάματο του τρόμου" μόνοι και απροστάτευτοι στα νύχια των αρπακτικών. Τους καλούμε να οργανωθούν τώρα στα συνδικάτα, να απευθυνθούν στο Εργατικό Κέντρο και να μας ενημερώσουν για ό,τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς που υπονομεύει τα δικαιώματά τους, εξανεμίζει τις αποδοχές τους και βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους».

«Όσο οι εργαζόμενοι καλύπτουμε τα "σκουπίδια κάτω από το χαλί", τόσο η μπόχα τους θα βρωμάει περισσότερο. Καμία αδράνεια, καμία αναμονή, καμία υπομονή, καμία ανοχή στην εκμετάλλευση» καταλήγει το Εργατικό Κέντρο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search