Print this page

Το ΜέΡΑ25 για το λιμάνι της Λευκίμμης – Καταγγέλλει τον δήμαρχο Κ. Λέσση

April 12, 2022 780

 

Καταγγελία κατά του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας - Οι θέσεις του ΜέΡΑ25 για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης

Το ότι ζούμε μία σοβαρή προσπάθεια υποβάθμισης του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι αδιαμφισβήτητη. Τελευταίο παράδειγμα το διάγγελμα Ζελένσκι και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα στους νεοναζί Αζοφ.

Όμως , η γραμμή Μητσοτάκη διαπερνά, από ότι φαίνεται, όλη τη ραχοκοκαλιά της ΝΔ. Στις 10/4/2022, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Λευκίμμης,  ο δήμαρχος Κ. Λέσσης, κατά το πρότυπο του αρχηγού του, διέπραξε μια μεγάλη απρέπεια απέναντι στον εκπρόσωπο του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜέΡΑ25, όταν κατά τη διάρκεια του έδωσε το λόγο στο τέλος όταν είχαν αποχωρήσει όλοι (ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος αποχώρησε) και όχι βέβαια όταν μίλησαν τα άλλα κόμματα. Αντί για τον εκπρόσωπο ψηφισμένου από τον ελληνικό λαό κοινοβουλευτικού κόμματος, προτίμησε να δώσει το λόγο σε ανθρώπους που του έπλεκαν το εγκώμιο και κουνούσαν το θυμιατήρι προς το μέρος του.

Αν και αντιλαμβανόμαστε ότι οι αριστερές θέσεις μας αποτελούν αγκάθι στα πλευρά της ολιγαρχίας και των εκπροσώπων τους, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, καταγγέλλουμε τη στάση του Δημάρχου της Νότιας Κέρκυρας για την προσπάθεια του να υποβαθμίσει κόμμα του  Ελληνικού κοινοβουλίου

Προφανώς δεν ήθελε να ακουστούν οι, γνωστές σε αυτόν, θέσεις μας: Κάθε λιμάνι είναι ένα δημόσιο μονοπώλιο. Όταν δίνεις το λιμάνι σε έναν ιδιώτη του δίνεις το δικαίωμα ουσιαστικά να αποσπά χρήμα, προσόδους από το Δημόσιο, από τον τόπο. Το χειρότερο είναι ότι δεν ιδιωτικοποιείται γενικώς ένα λιμάνι, αλλά ένα λιμάνι το οποίο έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και κάθε δεκάρα που θα πάρει το ΤΑΙΠΕΔ, θα πάει αυτόματα στην τρόικα (Euro Summit 12/7/2015) και αυτό γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε  μια φυλακή χρέους η οποία παράγει προσόδους για τους λίγους από τους πολλούς. Απλά είναι μια χρεοδουλοπαροικία.

Το ξεπούλημα το λένε επένδυση.

Τι σημαίνει η … ‘ανάπτυξη’ από αυτό το ξεπούλημα:

Κατ’ αρχήν σημαίνει ότι στην ίδια λιμενολεκάνη που σήμερα χρησιμοποιούν τα πλοία της επιβατικής γραμμής, τα ημερόπλοια και τα αλιευτικά σκάφη, θα την χρησιμοποιούν και τα τουριστικά γιωτ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι 4 δραστηριότητες θα έχουν κοινή είσοδο και έξοδο, καθιστώντας τες προβληματικές και επικίνδυνες. Δεύτερον, τα τέλη των πλοίων θα καθορίζονται από τον ιδιώτη, συνεπώς η κάθε αύξηση τους λογικά θα μεταφέρεται στο επιβατικό κοινό.

Για το ΜέΡΑ25 η μόνη λύση είναι η ρήξη Τώρα είναι η ώρα για Μέτωπο Αντίστασης ενάντια στο ξεπούλημα!

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Πρέπει να ορθώσουμε τείχος αντίστασης για να φρενάρουμε και να ακυρώσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Ναι το λιμάνι χρειάζεται έργα ανάπλασης, όχι όμως για να εξυπηρετήσει τους λίγους, που ειρήσθω εν παρόδω, τα χρήματα δεν θα τα βάλουν από την τσέπη τους. Βλέπε Ελληνικό, βλέπε αεροδρόμια, βλέπε τράπεζες.

Χρειάζεται ανάπλαση για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών

Το ΜέΡΑ25 παλεύει μαζί με τους κατοίκους της Νότιας Κέρκυρας, αλλά και με τους κατοίκους όλου του νησιού Το λιμάνι της Λευκίμμης να περάσει από το ΤΑΙΠΕΔ στα χέρια της κοινωνίας

Οι χώροι του λιμανιού να εκσυγχρονιστούν και να αναπλαστούν με δημόσια χρηματοδότηση. Ασφαλή και σύγχρονα πλοία και μεταφορές με φθηνό εισιτήριο και σταθερή σύνδεση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.