• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας

April 14, 2022 357

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 10 Απρίλη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι Λευκίμμης. Την συγκέντρωση οργάνωσε ο Δήμος Λευκίμμης κατά του σχεδίου ιδιωτικοποίησης του λιμανιού από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μίλησαν μετά από πρόσκληση του Δημάρχου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αυλωνίτης και του ΚΙΝΑΛ κ. Μπιάνκης.

Ήρθαν να «εκφράσουν την συμπαράσταση τους» στον αγώνα του λαού της Ν. Κέρκυρας κατά της ιδιωτικοποίησης, να καταθέσουν τις δικές τους «ενστάσεις», για τα σχέδια της κυβέρνησης αλλά και τις «πρωτοβουλίες» τους για το σοβαρό θέμα της προοπτικής του λιμανιού.

Δεν μας είπαν για την στάση των κομμάτων τους στην Βουλή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών ήταν υποχρέωση του 3ου μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, έφερε και νομοθετική ρύθμιση τον Φλεβάρη του 2019, που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, την οποία επίσης ψήφισαν μαζί με την Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ. Δηλαδή τα τρία κόμματα είναι υπεύθυνα για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση. Επομένως οι δύο Βουλευτές ήρθαν στην συγκέντρωση να υποκριθούν και να εξαπατήσουν τον λαό της Ν. Κέρκυρας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας το κατήγγειλε και στην συγκέντρωση. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια και να βγάζει συμπεράσματα. Συνένοχη και συνυπεύθυνη είναι και η Δημοτική Αρχή η οποία τους κάλεσε να «συμπαρασταθούν» εμπαίζοντας τον λαό της Ν. Κέρκυρας.

Ο λαός πρέπει να βγάζει συμπεράσματα καθημερινά για την συνολική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία περνάει μέσα και από τους δήμους.

Σημαντική ήταν η οργανωμένη και μαζική παρουσία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, στην συγκέντρωση.

Την επόμενη Δευτέρα 11 Απρίλη είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο. Τέθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση το θέμα της προετοιμασίας για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Η απάντηση του Δημάρχου: «Η Πυροσβεστική μας έδωσε ένα σχέδιο όπου απαιτούνται καθαρισμοί αγροτικών δρόμων μήκους 250 χιλιομέτρων. Γι’ αυτό χρειάζονται πάνω από 400.000. Η κυβέρνηση μας έδωσε 57.000, πως θα ανταποκριθούμε;»

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το πρόβλημα όπως και πολλά άλλα είναι χρόνιο. Η υποχρηματοδότηση μόνιμο φαινόμενο, από το 2010 και μετά. Η Δημοτική Αρχή τι θα κάνει; Πως θα αντιδράσει; Πως θα διεκδικήσει; Αν προκύψει φωτιά το καλοκαίρι ποιος θα προστατέψει το λαό;

Φαίνεται ότι μόνον ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, αγωνιζόμενος, διεκδικώντας και καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και την πολιτική κουκουλώματος από την Δημοτική Αρχή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search