• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Δεμένα τα πλοία και στην Κέρκυρα την πρωτομαγιά (Κυριακή 1/5) - 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

April 22, 2022 3951

 

 Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας την Πρωτομαγιά, καθώς η ΠΝΟ & η ΠΕΝΕΝ πανελλαδικά, αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 ώρα της 1ης Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή, και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας. Στην απεργία συμμετέχει και το σωματείο ναυτεργατών Κέρκυρας ο “Άγιος Σπυρίδων”.  
Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

_πρωτομαγιά.jpg

Αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο, το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο και τον νόμο Χατζηδάκη

Υπογραφή ΣΣΕ, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας για τα λαϊκά εισοδήματα

Η εργατική Πρωτομαγιά διαχρονικά αποτελεί κορυφαίο ορόσημο για την εργατική τάξη και τις οργανώσεις της.

Είναι μέρα απολογισμού των αγώνων, αλληλεγγύης αλλά και αγωνιστική αφετηρία για το ξεδίπλωμα της πάλης για τα οξυμένα προβλήματα, τα αιτήματα και τις εργατικές διεκδικήσεις!

Σε συνθήκες πολέμου – πανδημίας – οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς έξαρσης της ακρίβειας αλλά και μιας βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργαζόμενοι και αυτή την φορά είναι τα μεγάλα θύματα και είναι αυτοί που υφίστανται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών που οδηγούν στην καταβαράθρωση των εργατικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών - συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την χώρα και τον λαό στα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, δίνει ψίχουλα ως αντιστάθμισμα στον λαό από το κύμα των ανατιμήσεων και της εκτίναξης του πληθωρισμού, οδηγεί τους οργανωμένους δίκαιους εργατικούς αγώνες στα δικαστήρια με προφανές στόχο μέσω της καταστολής να χτυπήσει την οργανωμένη αντίσταση και πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της, δίνει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο να αυξήσει την κερδοφορία του.

Στις συνθήκες αυτές η εργατική τάξη, οι Ναυτεργάτες και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δώσουν την δική τους αγωνιστική απάντηση με την οργάνωση, την ενότητα και τον αγώνα, βάζοντας μπροστά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Πολιτικοί αστικοί σωτήρες δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν, η ελπίδα των εργαζομένων βρίσκεται στα δικά τους χέρια, στον δικό τους ανειρήνευτο αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Καλούμε τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να δώσουν και αυτή την φορά το μαχητικό τους παρόν στην πανελλαδική απεργία σε όλη την χώρα, σε όλα τα λιμάνια, σε όλα τα καράβια!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη μας στον Πειραιά να δώσουν το μαζικό τους παρόν στην Παμπειραϊκή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στο Πασαλιμάνι στις 11 π.μ.

Με αγώνες τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Όλοι στην απεργία – Όλοι στην συγκέντρωση

Βγαίνουμε μπροστά, παλεύουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας

Έναρξη απεργίας 1/5/2022 ώρα 00.01 - Λήξη απεργίας 1/5/2022 ώρα 24.00

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΝΟ
Η Ομοσπονδία μας, τιμώντας τους αγώνες των Εργαζομένων και των Ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά και αναγνωρίζοντας το διαχρονικό μήνυμα του Σικάγο του 1886, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 ώρα της 1ης Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή, και λήξη την 24.00 ώρα της ιδίας ημέρας.

Οι Ναυτεργάτες αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι Εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.
Οι Ναυτεργάτες με προμετωπίδα την αξία της ανθρώπινης ζωής και την αξιοπρέπεια στην εργασία, συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους προτάσσοντας, μεταξύ των άλλων, την απορρόφηση όλων των ανέργων συναδέλφων, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των ΣΣΕ και της νομοθεσίας και την υπογραφή νέων Συμβάσεων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων με τις οποίες και καταστρατηγούνται στην κυριολεξία και τα ίδια τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.


Πρέπει επιτέλους να τεθεί φραγμός στη συνεχή παραβίαση των νόμιμων ωραρίων και ορίων απασχόλησης των Ναυτεργατών, να καταργηθούν άμεσα οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις και να καθιερωθούν νέες που να ανταποκρίνονται πραγματικά στις σύγχρονες ανάγκες.

Επιβεβλημένη και άμεση είναι επίσης η εφαρμογή των θερινών οργανικών συνθέσεων στα επιβατηγά πλοία καθώς και η αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η ανακούφιση των συνταξιούχων συναδέλφων μας από τις αλλεπάλληλες περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεων τους με τη διασφάλιση των εφάπαξ και την απρόσκοπτη και έγκαιρη καταβολή τους.

Η Ομοσπονδία μας βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να αντιπαλέψει και να αποκρούσει κάθε προσπάθεια και πολιτική, από όπου και αν προέρχεται, που στοχεύει στα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις που προέκυψαν ύστερα από αγώνες δεκαετιών.

Σωματείο ναυτεργατών Κέρκυρας ο “Άγιος Σπυρίδων” 

Σύμφωνα με το σωματείο ναυτεργατών Κέρκυρας ο “Άγιος Σπυρίδων”  η απεργία θα ξεκινήσει την 00.01 ώρα της 1ης Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα ώρα της ιδίας ημέρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search