Print this page

Αγροτικός Σύλλογος Λευκίμμης: Βήμα για την παραπέρα ενίσχυση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος

May 13, 2022 358

Βήμα για την παραπέρα ενίσχυση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος

 

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για τη συγκρότηση νέου Αγροτικού Συλλόγου στην περιοχή της Λευκίμμης με την επωνυμία “Αγροτικός Σύλλογος Λευκίμμης”. Στις εκλογές ψήφισαν 135 μέλη και εκλέχτηκε 5μελές Δ.Σ. Στην πρώτη συνεδρίασή του συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος ο Σαμοΐλης Βασίλης, Γραμματέας η Κουρή Αλεξία, Ταμίας ο Κουλούρης Δημήτριος, Αντιπρόεδρος ο Καββαδίας Νίκος μέλη ο Σαμοΐλης Σπύρος. Επίσης εκλέχτηκαν και 7 αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία.

Η αύξηση του κόστους παραγωγής που τώρα με τον πόλεμο κτύπησε κόκκινο και οι τις τιμές στα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα καταγράφουν αυξήσεις έως και 100%, οι τεράστιες αυξήσεις στο αγροτικό και οικιακό ρεύμα με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και την αύξηση της KWH που αγγίζει το 70%, οι κατεστραμμένοι αγροτικοί δρόμοι και οι περικομμένες ενισχύσεις έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση που με δυσκολία καλύπτονται ακόμη και η βασικές υποχρεώσεις.

Η χαμηλή τιμή λαδιού και η αύξηση της τιμής του στα ράφια των καταστημάτων δείχνει ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων που στηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ε.Ε., είναι πως να κερδίσουν περισσότερα οι μεγαλέμποροι και μικρή μερίδα μεγαλοαγροτών και όχι πως θα στηριχθεί το εισόδημα των βιοπαλαιστών αγροτών. Πολύ περισσότερο αυτών που αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερη δουλειά κύρια στο κλάδο του τουρισμού για να συμπληρώσουν το χαμηλό αγροτικό εισόδημα τους.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Σηκώσαμε το ανάστημά μας και εμπιστευτήκαμε την δύναμη της οργανωμένης πάλης. Προχωρήσαμε στην συγκρότηση του συλλόγου μας συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές κόντρα στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Δείξαμε την διάθεσή μας να παλέψουμε οργανωμένα απέναντι σε μια πολιτική που μας καταστρέφει τη ζωή, που βάζει εμπόδια να καλλιεργήσουμε τα κτήματά μας. Διεκδικούμε το δίκιο μας απέναντι στο αστικό κράτος, τις πολιτικές κυβερνήσεων, την ΕΕ που στηρίζουν τα κέρδη των λίγων και γεμίζουν την ζωή μας με αβεβαιότητα για το μέλλον, με εισοδήματα που δεν φτάνουν για τα βασικά. Παλεύουμε κόντρα στους ανταγωνισμούς των κερδών για λίγους που φέρνουν φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση και πολέμους.

Το επόμενο διάστημα θα οργανώσουμε μαζί και με την Ομοσπονδία τον αγώνα σε κάθε χωριό και σε πανελλαδικό συντονισμό με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, θα διεκδικήσουμε:

· Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.

· Αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα

· Η Δακοκτονία να γίνεται με κρατική ευθύνη και όχι από ιδιώτες.

· Κατώτερες εγγυημένες τιμές για το λάδι και τα άλλα αγροτικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης.

· Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

· Καμιά συμμετοχή - απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Το Δ.Σ. του

Αγροτικού Συλλόγου Λευκίμμης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.