• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τονωτική ένεση για το Γυμνάσιο Αργυράδων η τροποποίηση της απόφασης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα όρια

May 14, 2022 796

 

 Πολύ σημαντική η είδηση της τροποποίησης  της απόφασης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον καθορισμό των ορίων της περιοχής για τα Γυμνάσια της Κέρκυρας. Σύμφωνα με αυτή από την επόμενη σχολική χρονιά το Γυμνάσιο Αργυράδων θα ενισχυθεί με μαθητές οι οποίοι αποφοιτούν από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής των Μελιτειέων, τα οποία έως τώρα πήγαιναν υποχρεωτικά στην Κέρκυρα. Ο μικρός αριθμός μαθητών είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο – ΛΤ Αργυράδων προκαλώντας δυσλειτουργίες στη συγκρότηση και λειτουργία των τμημάτων με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσει κάποιο ή κάποια τμήματα. Αυτό σημαίνει περισσότεροι μαθητές ανά τμήμα με επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη μόρφωση των παιδιών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Όλα αυτά δείχνουν ότι το Γυμνάσιο – ΛΤ Αργυράδων χρειάζεται παραπέρα τη μέριμνα και από τη Δημοτική Αρχή Νότιας Κέρκυρας όσον αφορά την κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και της πολιτείας.

Αξίζει να τονιστεί ότι η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν αποτέλεσμα της εισηγητικής πρότασης – απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας. Το θέμα είχε εισηγηθεί ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Καββαδίας.

Σε ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων: « Ενημερώθηκα ότι έγινε τροποποίηση στην απόφαση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας για τον καθορισμό των ορίων της περιοχής για τα Γυμνάσια της Κέρκυρας. Έτσι από την επόμενη σχολική χρονιά το Γυμνάσιο Αργυράδων θα ενισχυθεί με μαθητές οι οποίοι αποφοιτούν από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής των Μελιτειέων, τα οποία έως τώρα πήγαιναν υποχρεωτικά στην Κέρκυρα. Πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα σε όσα παιδιά επιθυμούν, να εγγράφονται στον τόπο τους στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Με υπομονή και επιμονή λοιπόν ο στόχος επετεύχθη. Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων, εισηγήθηκα ως προημερησίας διάταξης το εν λόγω θέμα και αν μη τι άλλο δείξαμε και ως Δημοτικό Συμβούλιο, ότι όταν συνεργαζόμαστε, όταν συναποφασίζουμε ομόφωνα, όταν τηρούμε τις νόμιμες διαδικασίες, μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Όχι δε θα πω σε κανέναν από τους 27 συναδέλφους "ευχαριστώ" διότι θεωρώ ότι γι αυτό έχουμε εκλεγεί, είναι η ελάχιστη υποχρέωση μας να λύνουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Αντίθετα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους κα Ν. Βλάχου και τον κο Θ. Μίαρη, όσο και την διευθύντρια του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Αργυράδων κα Αλ. Βλαχοπούλου, για τον συντονισμό και την όλη συνεργασία!!!

Υ.Γ. Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα, απλά να σας πω ότι το Γυμνάσιο Αργυράδων κινδύνευε να κλείσει τμήματα λόγω έλλειψης μαθητών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την βιωσιμότητα του, την ώρα που μια ολόκληρη ..."δεξαμενή" μαθητών του Δήμου μας, φεύγει για την Κέρκυρα!!!»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search