• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΦΩΤΟ φίλου από το FACEBOOK ΦΩΤΟ φίλου από το FACEBOOK

Στον … αέρα το «μπιτσόμπαρο» - Ο αγώνας συνεχίζεται!

June 10, 2022 1015

 

Ο ξεσηκωμός των Αργυραδιτών ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα για την εγκατάσταση «μπιτσόμπαρου» με όλα τα επακόλουθα στα «Μεγάλα Λιθάρια» έφερε μια σημαντική νίκη. Ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να υποχωρήσει και σήμερα η «καντίνα» βρέθηκε στον αέρα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ως γνωστόν ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών των κατοίκων σε Αίτηση – Αναφορά – Ψήφισμα που συνέταξε η δικηγόρος Νικολέττα Καββαδία μαζί με άλλους εκπροσώπους οικολογικών και άλλων συλλογικοτήτων με το οποίο ζητείται να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα και να ανακληθεί η άδεια για την «καντίνα» και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους. 

Στην Αίτηση – Αναφορά – Ψήφισμα γίνεται αναφορά σε «αυθαίρετες ΜΟΝΙΜΕΣ κατασκευές επί του αιγιαλού και της παραλίας σε άλλη θέση από την εκμισθωμένη. Η δε καντίνα χρώματος μαύρου θίγει την αισθητική του περιβάλλοντος, το οποίο είναι πρωτογενές, ανάγλυφο και άθικτο μέχρι πριν τις ως άνω παράνομες παρεμβάσεις.» Τονίζεται ότι «με την κατάληψη του χώρου κατά πολύ περισσότερο από όσο έχει εγκριθεί από την κτηματική υπηρεσία (ΣΙΩΠΗΡΑ και δίχως αυτοψία του χώρου), θίγονται τα δικαιώματά μας με σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την αισθητική και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του χώρου και η άδεια χρήσης καθίσταται ανακλητέα λόγω της υπέρβασης των όρων της σύμβασης.» Και επίσης «στο ίδιο ως άνω σημείο της καντίνας και της προτιθέμενης παραχώρησης για τοποθέτηση ξαπλώστρων σε 900 τετραγωνικά μέτρα, κάθε καλοκαίρι γεννούν θαλάσσιες χελώνες καρέττα-καρέττα, είδος προστατευόμενο και ευαίσθητο σε θόρυβο και φως.»

Μπροστά στον κίνδυνο να βρεθούν στη φυλακή ο Δήμαρχος και η παρέα του που συμπεριφέρονται ως κατακτητές με ιδιαίτερο μένος εναντίον των Αργυράδων, υποχώρησαν. Όπως είχαν υποχωρήσει για τον περιβόητο ΣΜΑ στα Λεύτερα. Η συσπείρωση και ο αγώνας πάντα φέρνουν αποτελέσματα.  

Ωστόσο χρειάζεται ο αγώνας να συνεχιστεί για την προστασία του περιβάλλοντος και την προκοπή του τόπου. Τώρα ο Δήμαρχος θέλει α δημοπρατήσει ξαπλώστρες στην παραλία αυτή! Για τον Δήμαρχο και την παρέα του προέχει η κονόμα, το ρουσφέτι και ας καταστραφούν  το περιβάλλον και ο τόπος μας

Και για ορισμένους που εμφανίζονται μόνιμα ως ακόλουθοι και υποτακτικοί των κάθε είδους ισχυρών και βρίσκονται απέναντι σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν σπέρνοντας το ψέμα ότι δήθεν έχουμε ανεχτεί τα εγκλήματα που έχουν γίνει σε βάρος του τόπου να τους θυμίσουμε δυο παλαιότερα πρωτοσέλιδα της ΦτΑ, γιατί ξεχνούν και τα πρόσφατα για το ξενοδοχείο SANDY και τις εστίες μόλυνσης.

 Προεπισκόπηση εικόνας

 

Προεπισκόπηση εικόνας

Ούτως ή άλλως ο δρόμος άνοιξε για να σταθούμε απέναντι σε όσους  καταπατούν και καταστρέφουν το περιβάλλον.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search