• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την απεργία στο ξενοδοχείο του Πέλεκα

June 14, 2022 5492

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την 24ωρη απεργία στο ξενοδοχείο του Πέλεκα στον Κοντογιαλό:

Με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η 24ωρη απεργία στο ξενοδοχείο του Πέλεκα στον Κοντογιαλό.

Η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, η άσκηση από την εργοδοσία πολυποίκιλων πιέσεων προκειμένου να «βγει» ο όγκος δουλειάς, η παραβίαση του 5ημέρου, του 8ώρου, του προγράμματος των διαλειμμάτων και της Κλαδικής ΣΣΕ έφτασε τους εργαζόμενους στα όριά τους. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης ήταν ο εξαναγκασμός σε παραίτηση προϊσταμένης που δεν δεχόταν να ασκεί πιέσεις στους εργαζομένους.

Παρά τις προσπάθειες των στελεχών της εργοδοσίας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, ώστε να μην απεργήσουν, και να μεταφέρουν παράνομα (ποιος ξέρει με τι μεθόδους) εργαζόμενους από άλλο ξενοδοχείο για να εργαστούν στη θέση των απεργών, η απεργία ήταν μαζική και έστειλε ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία.

Παρούσα στην απεργία, για άλλη μια φορά, η Ελληνική Αστυνομία, ως συμπλήρωμα του εργοδοτικού μηχανισμού τρομοκράτησης των απεργών, επιστράτευσε για την ενίσχυσή του ένα επανδρωμένο περιπολικό της Ασφάλειας και το Ανακριτικό της Τροχαίας. Μάταια, όμως, δαπάνησαν τον χρόνο τους και τα χρήματα του ελληνικού λαού που τους πληρώνει, αφού το παραμύθι δεν είχε δράκο.

Όπως διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι, ούτε έκτροπα, ούτε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων υπήρξε. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους έδωσαν υπεύθυνα και αποφασιστικά μια σημαντική μάχη που αποτελεί παρακαταθήκη για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αμοιβής.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει σε όλα τα ξενοδοχεία, καθώς και στις επιχειρήσεις των άλλων κλάδων του Ιδιωτικού Τομέα, γι’ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν φαινόμενα εργοδοτικής ασυδοσίας και να οργανώνονται στα συνδικάτα τους, ώστε μαζί να δώσουμε μάχες για την ζωή που μας αξίζει.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search