• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Μια ακόμα νεκρή χελώνα στην παραλία Αγίου Γεωργίου Αργυράδων

July 11, 2022 130

Θλιβερή εικόνα με μια ακόμα νεκρή χελώνα που βρέθηκε σήμερα το πρωί στην παραλία Αγίου Γεωργίου Αργυράδων και συγκεκριμένα στα Αρχονερά. Με ευαισθησία γνωστοποίησε το θέμα ο συνταξιούχος δικηγόρος Β. Πανδής στα social media. Στη σχετική ανάρτηση τονίζει: «Νεκρή μάλλον εκβράστηκε χελώνα Καρέτα Καρέτα στην παραλία Αγίου Γεωργίου Αργυράδων Κέρκυρας. Ειδοποίησα το Λιμεναρχείο Λευκίμμης για να ειδοποιήσει φιλοζωική εταιρία για τις δικές της ενέργειες. Στην ενέργειά μου αυτή, κάποιοι στραβομουτσούνιασαν. Ωχ μωρέ, ολόκληρο θέμα το ΄κανες,  μου είπαν. Ελλάδα, δε σώζεσαι με τίποτα δυστυχώς.»

Μπορεί να είναι εικόνα χερσαία χελώνα, σώμα νερού και φύση

Οι θαλάσσιες χελώνες θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύονται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης. Ο παρατημένος και εν χρήσει αλιευτικός εξοπλισμός είναι υπεύθυνος για πολλούς θανάτους χελωνών. Η απώλεια των κατάλληλων παραλιών ωοτοκίας και η εισαγωγή νέων αρπακτικών έχουν επίσης επηρεάσει τον πληθυσμό των χελωνών. Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση του αριθμού τους απαιτούν γενικότερη συνεργασία, δεδομένου ότι οι χελώνες περιφέρονται σε τεράστιες εκτάσεις του ωκεανού και οι παραλίες ωοτοκίας είναι διασκορπισμένες σε διάφορες χώρες. Σε αυτά τα πλαίσια, το 1983 συστάθηκε ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχελών» ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη, την προστασία και την περίθαλψη των χελωνών Caretta, καθώς και τη διαχείριση των οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες ελληνικές παραλίες ωοτοκίας τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search