Print this page

Από τον …Θεό περιμένουν νερό στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων!

July 25, 2022 557

Από τον …Θεό περιμένουν νερό στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων!

Δραματική είναι η κατάσταση όσον αφορά την ύδρευση στο Άγιο Γεώργιος Αργυράδων, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές από τη Βόρεια μέχρι τη Νότια Κέρκυρα. Από τις αρχές Ιουλίου κάτοικοι και επισκέπτες υφίστανται το μαρτύριο της σταγόνας με πολύωρες διακοπές, ελάχιστη ροή ου δεν παρκεί για τα στοιχειώδη, ενώ την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρχε σταγόνα νερό!  

Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ και της δημοτικής αρχής Νότιας Κέρκυρας παίζουν με τη δημόσια υγεία και τις ζωές των ανθρώπων, ενώ οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό είναι τεράστιες. Το νησί δυσφημείται, αφού η εικόνα που έχουν οι επισκέπτες και μεταφέρουν στις χώρες τους είναι η εικόνα μιας «τριτοκοσμικής» χώρας.

Περιμένουν από τον … Θεό να έχουμε νερό. Χωρίς υπερβολή αυτή είναι οι απάντηση που δίνουν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ και της δημοτικής αρχής Νότιας Κέρκυρας στις ερωτήσεις και τα παράπονα των Δημοτών και των επισκεπτών για το πότε θα λυθεί το πρόβλημα. Σε λίγο μπορεί να μας προτείνουν να κάνουμε λιτανειές και παρακλήσεις για το πρόβλημα. Μας γυρίζουν πίσω στις μεταπολεμικές δεκαετίες, αφού πολλοί είναι αναγκασμένοι να κουβαλάνε το νερό με τα παγούρια. Την ίδια ώρα απαιτούν από τους δημότες να πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς για υπηρεσίες που δεν παρέχονται, ενώ οι περισσότεροι είναι αναγκασμένοι να κάνουν έξοδα για να βρουν κάποιες λύσεις στο πρόβλημα της ύδρευσης.

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια.

Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκαναν κάτι για την αντιμετώπισή του. Η αδιαφορία τους κτυπάει κόκκινο δείχνοντας ότι δεν έχουν τον στοιχειώδη σεβασμό για τον συνάνθρωπο. Μας υποτιμούν και δεν έχουν εκδώσει, έστω μια ανακοίνωση να ενημερώσουν για την έλλειψη νερού για τις εργασίες στο δίκτυο ή να ζητήσουν μια συγνώμη! Επιεικώς απαράδεκτοι!

Απαξιώνουν κάθε δημόσια υπηρεσία κάθε δημόσιο αγαθό λειτουργώντας ως dealers για τους εμπόρους των δημόσιων αγαθών και τους εργολάβους. Είναι ξεκάθαρο πως η κυρίαρχη πολιτική βγάζει στο σφυρί δημόσια αγαθά και περιουσία. Γενικότερα εδώ και χρόνια οι δημόσιες εταιρείες ύδρευσης μπήκαν στο στόχαστρο για ιδιωτικοποιήσεις. Ό, τι δεν μπορεί να κάνει το δημόσιο το αναλαμβάνουν ιδιώτες. Για την Κέρκυρα αυτό σχεδιάζεται να συμβεί μέσω του εργοστασίου αφαλάτωσης που δημοπρατήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Υποδομών.

Το νερό είναι στοιχείο της φύσης και κοινωνικό αγαθό. Είναι για όλους. Βασικό χρέος της δημοτικής αρχής και της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ. Κέρκυρας είναι να μεριμνά για την παροχή του σε όλους! Για αυτό και οι πολίτες οφείλουν συλλογικά να διαμαρτυρηθούν, να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν λύσεις και όχι με σταυρωμένα χέρια να ανέχονται αυτή την κατάσταση!

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.