Print this page

Στα μουλωχτά Στ. Γκίκας και Κ. Ζορμπάς στις Αργυράδες - Διαβάστε γιατί!

July 26, 2022 511

 

Στα μουλωχτά ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζορμπάς βρέθηκαν σε σύσκεψη – κομματική; - φορέων; - κανείς δεν κατάλαβε- στις Αργυράδες το Σάββατο 23/7 το πρωί στο «Καββαδίειο» Πολιτιστικό Κέντρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης σύσκεψης ούτε για το αντικείμενό της εκδόθηκε κάποιο δελτίο τύπου. Τηλεφωνικά ειδοποιήθηκαν κάποιοι εκπρόσωποι ορισμένων φορέων.

Σκοπός της μυστικής και επιλεκτικής σύσκεψης να καταλαγιάσουν οι έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν στις Αργυράδες ακόμα και σε τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετά την παρέμβαση Στ. Γκίκα για να μην υλοποιηθεί το έργο της κατασκευή του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Κέρκυρας στις Αργυράδες και συγκεκριμένα στο κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού και κατά συνέπεια η μετακίνηση της έδρας από τη Λευκίμμη! Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Λευκίμμης και ο κίνδυνος «να μην πάρει ούτε σταυρό» από τους Λευκιμμιώτες οδήγησαν τον βουλευτή σε μια τέτοια παρέμβαση.

Η απόφαση για το έργο είχε ληφθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Θ. Γαλιατσάτου και επιδίωξε να υλοποιήσει η τωρινή της Ρ. Κράτσα. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την οποία προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για το έργο ¨ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ προϋπολογισμού 312.708, 89 ευρώ» που αφορά την επισκευή και αναδιαμόρφωση του κτιρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αργυράδων.

Αναλυτικά η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με απόφαση στις 22 – 6 – 2022 προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για το έργο ¨ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ προϋπολογισμού 312.708, 89 ευρώ.» Προβλέπονται εργασίες επισκευής και αναδιαμόρφωσης του κτιρίου που ανήκει στον Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Αργυράδων και παραχωρήθηκε στην ελληνική αστυνομία. Στις εργασίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η διαμόρφωση γραφειακών χώρων και χώρων κράτησης.

Το δίδυμο Στ. Γκίκα – Κ. Ζορμπά στη μυστική και επιλεκτική σύσκεψη επιδίωξε να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις με αόριστες υποσχέσεις και λίγα ψίχουλα και συγκεκριμένα την απορρόφηση περίπου 130.000 ευρώ για κατασκευή αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων θεωρώντας ότι έχουν του χεριού τους τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και τους ψηφοφόρους.

Δύσκολο το έργο τους με δεδομένο ότι και αυτή την τετραετία συνεχίζεται με επικίνδυνους ρυθμούς η υποβάθμιση των Αργυράδων και της ευρύτερης περιοχής που έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού, αφού ακόμα και η ύδρευση εξαρτάται από τον Θεό, όπως δηλώνουν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ και της δημοτικής αρχής Νότιας Κέρκυρας που έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο κοροϊδίας. Η κοροϊδία για το γήπεδο συνεχίζεται και από τον κυβερνητικό βουλευτή Στ. Γκίκα που προεκλογικά είχε υποσχεθεί γήπεδο, από την περιφερειακή και δημοτική αρχή. Το έργο της πλακόστρωσης λίγων μέτρων μερικών χιλιάδων ευρώ έμεινε μισοτελειωμένο. Ούτε ένα έργο υποδομής στις Αργυράδες τα τελευταία χρόνια! Τις Αργυράδες οι κύριοι εκπρόσωποι – έρημοι και απρόσωποι τις ανακαλύπτουν με χάρτη σε προεκλογικές μόνο περιόδους!

Drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.