• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Βλάβη σε αγωγό ύδρευσης στις Αργυράδες από τον Απρίλη! (ΦΩΤΟ)

July 27, 2022 229

 

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τον Απρίλη που έχει ενημερωθεί η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ για σπάσιμο αγωγού ύδρευσης στο πιο κεντρικό σημείο των Αργυράδων και οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ και της δημοτικής αρχής Νότιας Κέρκυρας δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους για την αποκατάσταση της βλάβης.

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Οι φωτό είναι αποκαλυπτικές της αδιαφορίας, γιατί μια τόσο απλή βλάβη δε χρειάζεται μεγάλες υποδομές και συνεργεία. Και όμως αυτά τα στάσιμα νερά μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών. Προφανώς τέτοιες και ακόμα χειρότερες εικόνες βλέπει κανείς σε όλο το νησί, αφού υπολογίζεται ότι περίπου το 50% του νερού «χάνεται» από διαρροές λόγω βλαβών στο παμπάλαιο δίκτυο ύδρευσης. Ωστόσο αποκαλύπτουν ότι  οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ και της δημοτικής αρχής Νότιας Κέρκυρας αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία και τις ζωές των κατοίκων και των επισκεπτών. Δε φαίνεται να κατανοούν τις συνέπειες της λειψυδρίας σε συνθήκες πανδημίας μέσα στο κατακαλόκαιρο με σοβαρούς κινδύνους για πυρκαγιές.

Προεπισκόπηση εικόνας

Δεν έχουν καμιά δικαιολογία οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ και της δημοτικής αρχής Νότιας Κέρκυρας που έχουν αφήσει χωρίς σταγόνα νερό το μεγαλύτερο τμήμα του Αγίου Γεωργίου Αργυράδων για εννιά μέρες και με σοβαρότατα προβλήματα τα περισσότερα χωριά της Νότιας Κέρκυρας. Προβλήματα που απασχολούν του κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού από τον Βορρά μέχρι τον Νότο.

Χθες, Τρίτη 26/7 η Αγία Παρασκευή έκανε το … θαύμα της και οι βρύσες στον Άγιο Γεώργιο είχαν μερικές σταγόνες νερό, ίσα – ίσα για να περάσουμε από τη φάση χωρίς σταγόνα στο γνωστό μαρτύριο της σταγόνας! Σήμερα μετά τις 10 πμ ο Άγιος Παντελεήμονας έκανε το ...θαύμα του και εξάλειψε κάθε σταγόνα από τις βρύσες, ενώ ΒΙΝΤΕΟ τοπικών στελεχών της ΝΔ μας έδειχναν τα «ξεβουλώματα» του δικτύου!

Το πρόβλημα οξύτατο, αφού στις Βιταλάδες δεν έχουν δει σταγόνα νερό εδώ και δεκαπέντε μέρες. Σοβαρά τα προβλήματα και στη Λευκίμμη και σε πολλά άλλα χωριά της Νότιας και όλης της Κέρκυρας. Με αυτή την κατάσταση οι εργολάβοι κάνουν πάρτι για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου και γενικότερα στρώνεται το έδαφος εμπόρους των δημόσιων αγαθών και τους εργολάβους. Είναι ξεκάθαρο πως η κυρίαρχη πολιτική βγάζει στο σφυρί δημόσια αγαθά και περιουσία. Γενικότερα εδώ και χρόνια οι δημόσιες εταιρείες ύδρευσης μπήκαν στο στόχαστρο για ιδιωτικοποιήσεις. Ό, τι δεν μπορεί να κάνει το δημόσιο το αναλαμβάνουν ιδιώτες. Για την Κέρκυρα αυτό σχεδιάζεται να συμβεί μέσω του εργοστασίου αφαλάτωσης που δημοπρατήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Υποδομών.

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search