• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Προς υποβάθμιση το Δημοτικό Σχολείο Περιβολίου;

August 04, 2022 188

 

Σε αυτή την περίδο συζητούνται και αποφασίζονται οι μεταβολές (υποβαθμίσεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις) των σχολικών μονάδων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αυτές τις μέρες ανακοινώθηκε η κατάργηση 31 νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στην Ήπειρο και πριν από μερικές μέρες 113 στη Κεντρική Μακεδονία.

Υποβαθμίσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχεδιάζονται και στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με ανάρτηση του Κώστα Κουλούρη, προέδρου της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Περιβολίου «έβαλαν στόχο την υποβάθμιση του δημ σχολείου  Περιβολιου απο 6θεσιο σε 4θεσιο  ξεκινώντας από φέτος, αυτό θα είναι η αρχή για το κλείσιμο στα επόμενα 2 με 3 χρόνια.»

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κ. Κουλούρη:

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας να παρέμβει άμεσα

Από  πληροφορίες έγκυρες έβαλαν στόχο την υποβάθμιση του δημ σχολείου  Περιβολιου απο 6θεσιο σε 4θεσιο  ξεκινώντας από φέτος, αυτό θα είναι η αρχή για το κλείσιμο στα επόμενα 2 με 3 χρόνια. Η Δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να πάρει θέση,  οι κοινωνία του χωριού με όλους του φορείς να αντιδράσει δυναμικά ώστε να προλάβουμε  την υποβάθμιση  και το κλείσιμο του σχολείου μάς.

Το δημογραφικό είναι το πρόσχημα για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Αν ήθελε η κυβέρνηση να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση μπορούσε να το αξιοποιήσει για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και υλοποίηση των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών στο πλαίσιο της «Έκθεσης Πισσαρίδη» (η οποία ως γνωστόν προτείνει μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων) αφετέρου στο πλαίσιο των ανάλογων κατευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό την παραπέρα συμπίεση των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση.  Στην ατζέντα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται η αντιμετώπιση των μεγάλων εκπαιδευτικών κενών. Να επισημάνουμε ότι την τρέχουσα σχολική χρονια οι προσλήψεις των αναπληρωτών ξεπέρασαν τις 44.000.

Η «Έκθεση» Πισσαρίδη που υλοποιείται βήμα βήμα προωθεί συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και νέες διαδικασίες κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές μονάδες, ώστε να συνδεθούν με την επίτευξη εκπαιδευτικών στόχων τα 13.000 σχολεία, οι περίπου 1,4 εκατ. μαθητές και οι περίπου 180 χιλιάδες μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search