• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Μαύρα μαντάτα: Τα Νηπιαγωγεία Αργυράδων – Περιβολίου & Δημοτικό Περιβολίου στον κατάλογο των 29 σχολείων της Κέρκυρας που υποβιβάζονται

August 06, 2022 798

Μαύρα μαντάτα: Τα Νηπιαγωγεία Αργυράδων – Περιβολίου & Δημοτικό Περιβολίου στον κατάλογο των 29 σχολείων της Κέρκυρας που υποβιβάζονται

Μαύρα μαντάτα για 29 δημοτικά και νηπιαγωγεία της Κέρκυρας που υποβιβάζονται! Ανάμεσά τους το Δημοτικό Σχολείο Περιβολίου και τα Νηπιαγωγεία Αργυράδων και Περιβολίου

Οι 29 υποβιβασμοί

Με βάση την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε λειτουργικό υποβιβασμό τίθενται τα εξής δημοτικά: Δ.Σ Αγ. Ιωάννη (από 9θεσιο σε 8θέσιο), Σχολικό Κέντρο Αγρού (από 10θέσιο σε 7θέσιο), Σχολικό Κέντρο Βελονάδων (από 12θέσιο σε 11θέσιο), 2ο Σχ.Κ. Θιναλίων (από 7θέσιο σε 6θέσιο), Δημοτικό Καρουσάδων (από 7θέσιο σε 6θέσιο), Κασσιόπης (από 7θεσιο σε 6θέσιο), Κ.Γαρούνα (από 4θέσιο σε 3θέσιο), 1ο Δημ.Κέρκυρας (από 7θέσιο σε θέσιο), 4ο Δημ. (από 10θέσιο σε 9θέσιο), 10ο Κέρκυρας (από 7θέσιο σε 6θέσιο), 1ο Κορισσίων – Αργυράδων (από 6θέσιο σε 5θέσιο), 2ο Κορισσίων – Περιβολίου (από 6θέσιο σε 5θέσιο), Κυνοπιαστών (από 12θέσιο σε 11θέσιο), Λακώνων (από 5θέσιο σε 4θέσιο), Μελιτειέων (από 9θέσιο σε 6θέσιο), Μπενιτσών (από 5θέσιο σε 3θέσιο), Παλιάς Πόλης από (12θέσιο σε 10θέσιο).

Τα διθέσια νηπιαγωγεία που γίνονται μονοθέσια είναι τα εξής: Αγ.Ιωάννη, Αυλιωτών, Βελονάδων, Γουβιών, Δουκάδων, , Καββαδάδων, Καστελλάνων Μέσης, Κοκκινίου, 1ο Κορισσίων – Αργυράδων, 2ο Κορισσίων – Περιβολίου, Μαγουλάδων, Νυμφών. Οι 22 προαγωγές Τέλος, αποφασίστηκε η λειτουργική προαγωγή των παρακάτω δημοτικών : 1ο Ειδικό (από 6θέσιο σε 8θέσιο), 2ο Ειδικό (από 2θέσιο σε 3θέσιο), Αγ. Ματθαίου (από 6θέσιο σε 7θέσιο), Βιρού (από 6θέσιο σε 8θέσιο), Καναλίων (από 10θέσιο σε 11θέσιο), 12ο Κέρκυρας (από 12θέσιο σε 13θέσιο), 14ο Κέρκυρας (από 7θέσιο σε 8θέσιο), 2ο Λευκίμμης – Ριγγλάδων (από 6θέσιο σε 8θέσιο), Σχ.Κ. Παξών (από 10θέσιο σε 13θέσιο), Σπαρτύλα (από 3 θέσιο σε 4 θέσιο).

Τα μονοθέσια νηπιαγωγεία που γίνονται διθέσια είναι της Άφρας, των Καρουσάδων, το 4ο Λευκίμμης- Νεοχωρίου, του Πλάτωνα και της Στρογγυλής.

Τα 2θέσια νηπιαγωγεία που γίνονται 3θέσια είναι τα εξής: Αλεπούς, Βιρού, Κ. Κορακιάνας, Κυνοπιαστών. Τέλος το Νηπιαγωγείο Ποταμού προάγεται σε 5θέσιο από 3θέσιο, και του 12ου νηπιαγωγείου και των Καναλίων σε 4θέσια από 2θέσια.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση πατώντας ΕΔΩ.

Σοβαρές επιπτώσεις από τον υποβιβασμό!

Σοβαρές επιπτώσεις από τον υποβιβασμό για κάθε σχολική μονάδα και περιοχή. Επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη μόρφωση των παιδιών, αφού υποβιβασμός σημαίνει λιγότεροι εκπαιδευτικοί – περισσότερα παιδιά ανά τμήμα. Άρα περισσότερα εμπόδια στη μάθηση των παιδιών. Όλοι –εκτός από τους εκάστοτε κυβερνώντες - συμφωνούν ότι ένας από τους κρισιμότερους εκπαιδευτικούς παράγοντες για τη μόρφωση των παιδιών είναι η αναλογία εκπαιδευτικών – μαθητών.

Ο υποβιβασμός κατά κανόνα οδηγεί αργά ή γρήγορα και στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Εκατοντάδες σχολικές μονάδες βάζουν λουκέτο κάθε χρόνο! Αυτή είναι η πραγματικότητα!

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Το δημογραφικό και συγκεκριμένα η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι το πρόσχημα για την υποβάθμιση και την κατάργηση σχολικών μονάδων. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται το δημόσιο σχολείο με τη λογική του κόστους και των περικοπών των δαπανών. «Εξοικονομούν» προσωπικό από τις υποβαθμίσεις – καταργήσεις και οικονομικούς πόρους Αν ήθελε η κυβέρνηση να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση μπορούσε να προχωρήσει στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και να υλοποιήσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας βελτιώνοντας την εικόνα των δημόσιων σχολείων και τις συνθήκες μόρφωσης των παιδιών.

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών στο πλαίσιο της «Έκθεσης Πισσαρίδη» (η οποία ως γνωστόν προτείνει μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων) αφετέρου στο πλαίσιο των ανάλογων κατευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό την παραπέρα συμπίεση των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση.  Στην ατζέντα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται η αντιμετώπιση των μεγάλων εκπαιδευτικών κενών. Να επισημάνουμε ότι την τρέχουσα σχολική χρονια οι προσλήψεις των αναπληρωτών ξεπέρασαν τις 44.000.

Η «Έκθεση» Πισσαρίδη που υλοποιείται βήμα βήμα προωθεί συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και νέες διαδικασίες κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές μονάδες, ώστε να συνδεθούν με την επίτευξη εκπαιδευτικών στόχων τα 13.000 σχολεία, οι περίπου 1,4 εκατ. μαθητές και οι περίπου 180 χιλιάδες μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Τι να κάνουμε – Κανένα σχολείο  να μην υποβιβαστεί – Κανένα σχολείο να μην κλείσει!

Κάθε τοπική κοινωνία και συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα και οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντισταθούν στον υποβιβασμό, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταργήσεις σχολείων σε κάθε μέτρο που πλήττει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Να διεκδικήσουν όλα εκείνα τα αιτήματα που ενισχύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search