Print this page

ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας: Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

August 11, 2022 462

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νότιας Κέρκυρας (Δευτέρα 8-8-2022) έγινε συζήτηση και για την πυρκαγιά στη Λευκίμμη, την προηγούμενη ημέρα (Κυριακή 7-8-2022).

Με αφορμή αυτή τη συζήτηση, η Λαϊκή Συσπείρωση, έθεσε για πολλοστή φορά, το θέμα της λήψης μέτρων πρόληψης.

Θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς. Δεν υπάρχει κανένα μέτρο πρόληψης.

Αντιπυρικές ζώνες δεν υπάρχουν πουθενά. Οι υφιστάμενοι αγροτικοί δρόμοι είναι ακαθάριστοι για πολλά χρόνια, και πολλοί ήδη έχουν κλείσει από χόρτα, βάτα, θάμνους κλπ.

Είναι τραγικό να τρέχουν να βρουν σκαπτικά μηχανήματα για να ανοίξουν το δρόμο να περάσει το όχημα της πυροσβεστικής την ώρα της φωτιάς.

Με την εικόνα που έχει το μεγαλύτερο μέρος της υπαίθρου που φθάνει μέχρι τις παρυφές χωριών-οικισμών δηλαδή ακαλλιέργητα, με μεγάλη βλάστηση. Ουσιαστικά είμαστε στο έλεος της τύχης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος επικαλείται την έλλειψη μέσων και κυρίως πόρων.

Πράγματι το κράτος, οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν χρηματοδοτούν την αντιπυρική πρόληψη όπως και την αντιπλημμυρική. Δεν είναι «επιλέξιμες» δαπάνες. Όμως εμείς οι αιρετοί δεν μπορούμε δεν έχουμε δικαίωμα να συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση όπως κάνει η δημοτική αρχή

Είναι ζήτημα ζωής, ασφάλειας για τους δημότες μας και έχουμε καθήκον να διεκδικήσουμε να απαιτήσουμε χρηματοδότηση για τέτοιες ανάγκες. Ήδη τα έχουμε πληρώσει και τα πληρώνουμε καθημερινά με την μεγάλη φορολογία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε και το θέμα μέτρων προετοιμασίας μπροστά στο επερχόμενο φθινόπωρο με πιθανά έντονα καιρικά φαινόμενα (καθαρισμός ρεμάτων, γεφυριών, αυλακιών κλπ).

Θέσαμε επίσης το θέμα της βατότητας των αγροτικών δρόμων εν όψει σοδειάς.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.