• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

"Δήμαρχος και ηγετική ομάδα ενώπιον σοβαρών ευθυνών, όχι μόνον θεσμικών αλλά ίσως και ποινικών"

August 27, 2022 477

Προς τους δημότες του Δήμου της Νότιας Κέρκυρας.

Αγαπητοί συνδημότες,

Οι πρόσφατες αναφορές μου κατά υπηρεσιών και συγκεκριμένων εργαζομένων του Δήμου μας, σκοπό είχαν και έχουν την αναγκαία αλλαγή μιας καθεστηκυίας συμπεριφοράς από την μία και την αφύπνιση και ενεργοποίηση των αιρετών και του δημάρχου της τοπικής αυτοδιοίκησης από την άλλη, ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοση και η αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων των περιοχών των δημοτών μας.

Ζήτησα ένορκη διοικητική εξέταση και σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να ενεργοποιηθούν δυνάμεις, εργαλεία και αποτελεσματικότητα στα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν την ζωή της Νότιας Κέρκυρας. Κεντρικός οραματικός σχεδιασμός, διαχείριση απορριμμάτων, κατάσταση οδικού δικτύου ιδίως της ανατολικής ακτής, λίμνη Κορισσίων, λιμένας Λευκίμμης, κανονικότητα της καθημερινότητας, και πολλά άλλα προβλήματα που χρήζουν συγκροτημένης αντιμετώπισης, κοινής απόφασης και θέλησης. Έχω τονίσει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να μετατραπεί σταδιακά σε τοπική κυβέρνηση με ρόλους και ευθύνες.

Από τον δήμαρχο και την ηγετική ομάδα της πλειοψηφίας περίμενα θετική στάση και συμπεριφορά ώστε ο στόχος της διορθωτικής πορείας του δήμου για ανάπτυξη και δημιουργία ικανών συνθηκών να εναρμονίσουν την ζωή των συνδημοτών μας και να διαμορφώσουν περιβάλλον ασφαλούς πορείας στο μέλλον. Αντ’ αυτού, μετ’ εκπλήξεως, βρέθηκα στο μέσο ανάρμοστων επιθετικών συμπεριφορών του ίδιου του δημάρχου και ιδιαίτερα του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών, του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της διαχείρισης της λίμνης Κορισσίων και του αντιδημάρχου Σωκράτη Ανδριώτη. Η προσπάθεια τους να με αποβάλλουν από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας απέτυχε παταγωδώς και η πολιτική τους γραμμή για απομόνωση μου, τους θέτει ενώπιον σοβαρών ευθυνών, όχι μόνον θεσμικών αλλά ίσως και ποινικών. Η συνολική εικόνα της λειτουργίας του δήμου σε όλα τα επίπεδα, έχει καταστεί τραγική. Αποκορύφωση της ανεπίτρεπτης και αντιθεσμικής αυτής συμπεριφοράς, είναι η πρόσφατη πράξη τους να αφαιρέσουν την κλειδαριά από το γραφείο μου, ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στις Αργυράδες και να απομονώσουν ένα χώρο σημαντικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω το γεγονός στην εισαγγελία της Κέρκυρας, αφού αρνήθηκαν την πράξη και δήλωσαν άγνοια του γεγονότος. Επιφορτίζουν με αυτό τον τρόπο την ανάγκη προσφυγής στην δικαιοσύνη. Εκτός όλων αυτών, είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω και να ζητήσω τον τρόπο διαχείρισης των συμβάσεων όλων των τεχνικών έργων και των υπηρεσιών και να καταφύγω στον έλεγχο λειτουργίας και διαχείρισης της λίμνης Κορισσίων.

Αυτό που εγγυώμαι και δεσμεύομαι απέναντι στους συνδημότες μου και στους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους είναι ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από τις θεσμικές μου ιδιότητες και θα παλέψω σκληρά για την επαναφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Νότια Κέρκυρα, στο ρόλο που της αξίζει. Υπηρετώ με αγάπη τον τόπο μου και αυτό θα κάνω πάντα!

 

Ιωάννης Καββαδίας

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search