• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (ΟΑΣΚ): Ολέθρια η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού - ΠΙΝ και δήμος να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη δακοκτονία

May 30, 2020 2652

 

 
 
 

 

Ανακοίνωση της ΟΑΣΚ:

Κερκυραίοι ελαιοπαραγωγοί τώρα σ’ αυτές τις συνθήκες υγειονομικής απειλής εξαιτίας της υγειονομικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων φαίνεται καθαρά πόσο ολέθρια για τους Κερκυραίους εργαζόμενους είναι η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού για να γεμίσουν οι τσέπες δυο – τριών μονοπωλιακών ομίλων και των ντόπιων εξαπτέρυγων τους η Κέρκυρα εγκατέλειψε το λάδι και την ουσιαστική παραγωγή 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρων, σε ένα προϊόν που αν απαιτηθεί η ζήτηση του από πλατιά λαϊκά στρώματα σ’ όλο τον κόσμο το μεσογειακό λάδι δεν καλύπτει ούτε το 10%των αναγκών.
Η πλήρης εξάρτηση από μια οικονομική δραστηριότητα που παράγει υπηρεσίες είναι σίγουρο πως δεν επιφυλάσσει αξιοπρεπές μέλλον για τους εργαζόμενους.

Φέτος σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία αναμένεται μεγάλη σοδειά αν επικρατήσουν στη διάρκεια τις καρπόδεσης ευνοϊκές συνθήκες θα εξαρτηθούν η ποιότητα και η ποσότητα κυρίως από την δακοκτονία που οι κυβερνήσεις ουσιαστικά εγκατέλειψαν ή την υπολειτουργούν. Μετέφεραν την αρμοδιότητα και το κόστος στην περιφέρεια και εν μέρει στο Δήμο χωρίς να διαθέτουν γεωπόνους, προσωπικό ελέγχου και με λειψά φάρμακα χάνοντας χρονικά περιθώρια έναρξης. Εμείς τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους τόσο η ΠΙΝ τόσο και ο δήμος για το θέμα της δακοκτονίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« November 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search