• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ελλείψεις σε σχολικούς νοσηλευτές και στην Κέρκυρα

September 12, 2022 3365

 

Οι σχολικοί νοσηλευτές δεν διορίστηκαν φέτος σε επάρκεια στα σχολεία. Στις σχολικές μονάδες της Κέρκυρας υπάρχουν κενά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να ταλαιπωρούνται. Αναγκάζονται πολλές φορές να συνοδεύουν καθημερινά για όλο το σχολικό ωράριο τα παιδιά τους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, τους προτείνεται ακόμα χειρότερα, να τα κρατούν στο σπίτι γιατί δεν υπάρχουν σχολικοί νοσηλευτές.

Στο πλαίσιο της καθιέρωσης του θεσμού του Σχολικού Νοσηλευτή ΠΕ25 στις σχολικές μονάδες της χώρας, έχει αποδειχθεί περίτρανα ο νευραλγικός ρόλος τους μέσα στη σχολική μονάδα. Οι Σχολικοί Νοσηλευτές γεφυρώνουν την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, προσφέρουν συντονισμό φροντίδας, υποστηρίζουν την ποιοτική φροντίδα των μαθητών, συμβάλλουν αφενός στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση κι αφετέρου στη διασφάλιση της ανάπτυξης των γνώσεων των μαθητών, παρέχοντας ένα προστατευμένο και υγιές σχολικό περιβάλλον.

Η λύση, που σε κάποια σχολεία, έχει εφαρμοστεί (να παρουσιάζεται, δηλαδή, σχολικός νοσηλευτής για δύο ημέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες να μετακινείται σε άλλο σχολείο!) δεν μπορεί να θεωρηθεί λειτουργική…. Ο διαβήτης, η επιληψία και οι άλλες ασθένειες δεν …επιλέγουν μέρες!

Με δεδομένο ότι δεν έχουν καλυφθεί τα οργανικά κενά, οι αναπληρωτές σχολικοί νοσηλευτές αναγκάζονται σε παραίτηση όπως και δεκάδες άλλοι εκπαιδευτικοί εξαιτίας της αδυναμίας εύρεσης στέγης και του δυσβάσταχτου κόστους διαβίωσης μακριά από το σπίτι τους. Επιπροσθέτως δε, το έργο των Σχολικών Νοσηλευτών δυσχεραίνεται περισσότερο, καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είτε δεν υφίσταται ειδικός χώρος παροχής σχολικής νοσηλευτικής φροντίδας και η φροντίδα παρέχεται είτε σε Γραφεία Διδασκόντων, είτε παραχωρείται μια αποθήκη ή κάποιος χώρος σε Γυμναστήριο ή εντός της αίθουσας Εκδηλώσεων, χώροι όπου δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση την παροχή της σχολικής νοσηλευτικής φροντίδας.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας:

· Να εγκρίνει όλες τις αιτήσεις παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατική δυσκαμψία, εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα από τα νοσοκομεία και τους γιατρούς.

· Να εγκριθούν τώρα όλα τα αιτήματα για την τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών, χωρίς καθυστερήσεις και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.

· Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό σχολικών νοσηλευτών σε κάθε σχολική μονάδα που θα συνδέεται με ένα πλήρως στελεχωμένο και αναβαθμισμένο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας.

· Να καταργηθεί κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο σε ό,τι αφορά την παράλληλη στήριξη και τις ευπαθείς ομάδες μαθητών.

 

Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να παίζει με τη ζωή και την υγεία των μαθητών!

Η πρόσληψη σχολικού νοσηλευτή πλήρους ωραρίου για κάθε παιδί επιβάλλεται!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας

 

 

Αντώνης Κουρσάρης                   Δημήτρης Γαστεράτος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search