Print this page

Πως η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική περνάει μέσα από τους δήμους

September 25, 2022 405

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Πως η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική περνάει μέσα από τους δήμους

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Α. Τρίτσης με 1.500.000 ευρώ για «ψηφιακή αναβάθμιση» και με 1.450.000 ευρώ για «υποδομές ηλεκτροκίνησης».

Περάσαμε σε «άλλο επίπεδο» έργων.

Αφού χρηματοδοτήθηκαν έργα για όλες τις λαϊκές ανάγκες, τώρα πηγαίνουμε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω.

Λύσαμε τα προβλήματα των σχολείων…

Τα περισσότερα ασυντήρητα για 10ετίες. Οι αυλές σε ορισμένα θυμίζουν 10ετία του 60. Τα νηπιαγωγεία κλουβιά, με αυλές επικίνδυνες, χωρίς σκίαση, χωρίς παιχνίδια κλπ.

Το καλοκαίρι τελειώνει. Είμαστε και φέτος σχετικά τυχεροί από φωτιές. Αλλά για μέτρα πρόληψης, αντιπυρικές ζώνες κλπ. δεν υπάρχουν χρήματα και έτσι ο δήμος δεν έκανε τίποτα.

Μπαίνουμε στο φθινόπωρο. Πέρυσι πλημμύρισαν στη Μεσσογγή και τα Μωραΐτικα. Το 2019 πλημμύρισαν Αϊ Γιώργης, Λίνια κλπ. Το 2019 είχαμε πνιγμένο στο περιβόλι. Αλλά για αντιπλημμυρικά έργα δεν υπάρχουν χρήματα. Ούτε για στοιχειώδεις καθαρισμούς στα ρέματα. Ας ευχόμαστε φέτος ο χειμώνας να είναι ήπιος…

Ο κόσμος σε όλα τα χωριά διαμαρτύρεται ότι δεν υπάρχουν παιδικές χαρές να παίζουν τα παιδιά. Ίσως με την ψηφιακή αναβάθμιση και την ηλεκτροκίνηση τα παιδιά μπορούν να παίζουν καλύτερα με τα τάμπλετ και με τα ηλεκτρικά πατίνια.

Το αποχετευτικό μπορεί να περιμένει μερικές 10ετίες ακόμα. Έχουμε βόθρους, τράφους θάλασσα κλπ.

Η ύδρευση είναι «επαρκής», τον χειμώνα. Άρα δεν χρειαζόμαστε έργα βελτίωσης. Το καλοκαίρι έχει και η θάλασσα νερό.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του δήμου είναι επαρκής για μία κοινότητα.

Αυτό που προέχει με βάση την πολιτική της κυβέρνησης είναι η ψηφιακή αναβάθμιση και η ηλεκτροκίνηση.

Κάποιοι επιχειρηματίες θα κονομήσουν από τα έργα κατασκευής, εγκατάστασης. Μετά κάποιοι θα κονομάνε από τη χρήση. Να δούμε πόσοι θα μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Βέβαια υπάρχει και η λύση με τα πατίνια.

Η κυβέρνηση έχει τις δικές της προτεραιότητες. Αυτές καθορίζονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Η δημοτική αρχή τί κάνει; Τα αποδέχεται άκριτα; Διευκολύνει; Γίνεται ο αγωγός να περνάει η κυβερνητική πολιτική; Ποια από τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα θα της λύσει η ψηφιακή αναβάθμιση και η ηλεκτροκίνηση;

Υπάρχει και άλλος δρόμος. Της αποκάλυψης στο λαό. Της σύγκρουσης και της διεκδίκησης πόρων για άμεσες και επείγουσες λαϊκές ανάγκες.

 

25-09-22

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.