• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ερωτήσεις για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/09/2022

September 26, 2022 3552

 

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ

«Για την εξέλιξη της ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας - Ανεμόμυλου»

Η εξέλιξη της ανάπλασης του Άλσους της Γαρίτσας – Ανεμόμυλου έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και εύλογη ανησυχία, όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά συνολικότερα αφού κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το άλσος αυτό αποτελεί μια όαση πράσινου μέσα στο κέντρο της πόλης και κάθε χρόνο φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες για να το απολαύσουν.

Τα δύο κύρια ζητήματα που απασχολούν είναι η δημιουργία της πίστας skateboard και η κοπή και το φύτεμα των δέντρων του άλσους.

Όσον αφορά το πρώτο, μετά από μία εξαντλητική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάρτη του 2022, εκδόθηκε κατά πλειοψηφία η παρακάτω απόφαση:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά και παρέχει εξουσιοδότηση στη Δήμαρχο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων και στους εκπροσώπους των Συλλογικοτήτων της περιοχής Άλσους Γαρίτσας, να αποταθούν στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και να αιτηθούν την ακύρωση κατασκευής του γηπέδου skateboard. Εντωμεταξύ, να ανασταλεί κάθε πρόοδος εκτέλεσης του έργου που αφορά στο γήπεδο skateboard»

Από όσα γνωρίζουμε, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στην υλοποίηση αυτής της απόφασης ενώ όλοι γνωρίζουν και πολλοί πιστοποιούν ότι είναι δυνατή η τροποποίηση της μελέτης χωρίς να κινδυνεύσει ολόκληρο το έργο της ανάπλασης. Άλλωστε, είναι δεκάδες οι τροποποιήσεις μελετών που ήδη έχουν περάσει από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο για άλλα έργα.

Όσον αφορά το δεύτερο ζήτημα, δημιουργεί τεράστια ανησυχία και αμφιβολία η ανακολουθία στοιχείων και αριθμών σε έγγραφα αλλά και δηλώσεις υπευθύνων. Στη διαχειριστική μελέτη αποτυπώνεται αρχικά ο ξεριζωμός 101 δέντρων, στην ίδια μελέτη (!!) στην καταμέτρηση των δέντρων που θα ξεριζωθούν ανά παρτέρι αθροίζονται 135 δέντρα, στον προϋπολογισμό εγγράφεται ο ξεριζωμός 191 δέντρων, ο κ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ έκανε λόγο για περίπου 70 δέντρα ενώ αντίστοιχα ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου για περίπου 35 δέντρα. Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρος ο αριθμός, το είδος και το μέγεθος των δέντρων που προβλέπεται να φυτευτούν στη θέση όσων κοπούν.

Το άλσος αξιοποιείται όλα αυτά τα χρόνια ως ελεύθερος χώρος αναψυχής, εκτόνωσης, ψυχαγωγίας και χαλάρωσης. Επαναφέρουμε ότι η ξεκάθαρη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ότι επιθυμούμε την ανάπλασή του χωρίς όμως να αλλοιωθεί αυτός ο χαρακτήρας του και όσες εργασίες γίνουν για τη βελτίωση και την αναβάθμισή του να μην έρχονται σε αντίθεση με αυτόν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όσες συζητήσεις έγιναν τόσο στο πιο μακρινό όσο και στο πρόσφατο παρελθόν προέβαλε το ζήτημα της ουσιαστικής διαβούλευσης με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής. Κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε και δικαίως αυτό ενισχύει την αμφιβολία και την ανησυχία απέναντι στις παρεμβάσεις στο άλσος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρακτικά της υποτιθέμενης διαβούλευσης που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν υπάρχουν και δεν έχουν παρουσιαστεί ούτε έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως προβλέπεται. Η ανάπλαση του άλσους θα έπρεπε να αποτελέσει θέμα αναλυτικής συζήτησης, η μελέτη θα έπρεπε να είχε παρουσιαστεί λεπτομερώς τόσο στους κατοίκους όσο στο Τοπικό και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μία τέτοια διαδικασία θα είχε σίγουρα άλλα αποτελέσματα και καλούμε τη Δημοτική Αρχή, ακόμη και τώρα, να πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

1. Ποια είναι τα βήματα που έχουν γίνει για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τη δημιουργία της πίστας skateboard; Αφού είναι εφικτή η τροποποίηση της μελέτης γιατί δεν πραγματοποιείται;

2. Ποιο είναι το ακριβές και αναλυτικό πλάνο για την κοπή και το φύτεμα των δέντρων του Άλσους;

3. Έχει γίνει η τροποποίηση της μελέτης σχετικά με τα χωροκατακτητικά δέντρα (Ακακίες Κυανόφυλλες) που προβλεπόταν να φυτευτούν;

4. Ποια μέτρα θα πάρει, έστω και τώρα, ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την μελέτη για την ανάπλαση και όσα αυτή προβλέπει;

 

ΘΕΜΑ: «Περικοπή Μισθού από τον ΣΥΚΟΙΠΑ στον Πρόεδρο του ΝΤ Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ»

Με απόφαση της διοίκησης του ΣΥΚΟΙΠΑ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης Κέρκυρας), επιβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, ποινή περικοπής μισθού (300 ευρώ) στον Βαγγέλη Χριστοδούλου υπάλληλο του Συνδέσμου και πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ. Να σημειωθεί ότι η περικοπή αυτή επιβάλλεται εκ νέου αφού αποσύρθηκε την πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2021, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Η ποινή αυτή επιβάλλεται με πρόσχημα τη δήθεν αδικαιολόγητη απουσία του υπαλλήλου από την εργασία του μετά την μετακίνησή του στον Ε’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό και ενώ όλοι γνωρίζουν και κανένας δεν αρνείται ότι αυτές τις ημέρες ολοκλήρωνε τις εργασίες του στον Δ’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, όπου ήταν προϊστάμενος, και έπρεπε να παραδώσει το κτήριο και τα υλικά της δομής που έκλεινε για ανακατασκευή.

Είναι ξεκάθαρο ότι το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να έχει επιλυθεί με τις εσωτερικές λειτουργίες του Συνδέσμου αλλά αντί για αυτό επιλέχθηκε να εφαρμοστεί η εκδικητική αυτή ποινή που επιχειρεί να σπιλώσει ηθικά και υπηρεσιακά τον εργαζόμενο και βάζει στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική του δράση. Επίσης, κατά την εφαρμογή της ποινής δεν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με κλίση σε απολογία του υπαλλήλου για να δοθούν εξηγήσεις για την «αδικαιολόγητη απουσία».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να ακυρωθεί η απαράδεκτη και παράτυπη αυτή ποινή;

 

 

ΘΕΜΑ: «Δημοτικό Parking Αγίου Γορδίου»

Η συζήτηση για τη δημιουργία δημοτικού χώρου στάθμευσης στον οικισμό του Αγίου Γορδίου απασχολεί το Δημοτικό Συμβούλιο από την προηγούμενη ακόμη θητεία του.

Στη συνεδρίαση που έγινε στις 24 Μαρτίου 2021 είχε αποφασιστεί η αναγκαιότητα μίσθωσης ενός ακινήτου για να εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη ανάγκη.

Στις αρχές του 2022 έγινε η σύμβαση και ξεκίνησε η ενοικίαση του χώρου που είχε επιλεχτεί. Ήδη από το τέλος της περσινής τουριστικής περιόδου αλλά και όταν ξεκίνησε η εκμίσθωση υπήρχε η δέσμευση από τη Δημοτική Αρχή ότι για φέτος θα λειτουργούσε ο χώρος στάθμευσης.

Κάτι τέτοιο, όπως είναι γνωστό, δεν έγινε με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες του Αγίου Γορδίου να υποστούν τεράστια ταλαιπωρία.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο Κος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών & Δικτύων:

Ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και των εργασιών που πρέπει να γίνουν ώστε να είναι έτοιμος και να λειτουργήσει ο χώρος στάθμευσης στον Άγιο Γόρδιο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου

 

Μπορμπότης Γιάννης

Πιέρρης Γιάννης

Χαραλάμπους Μυρσίνη

 

26/09/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search