• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΛΑΣΥ: Για τον τραυματισμό μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου

October 05, 2022 420

 Λαϊκή Συσπείρωση

Ανακοίνωση

Τραυματίσθηκε ένας μαθητής δημοτικού, στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου της Νότιας Κέρκυρας, από πλακάκι που ξεκόλλησε και έπεσε στο πόδι του. Προς τι η «έκπληξη» και οι πηχαίοι τίτλοι. Δεν το περίμενε κανείς;

Εμείς το φοβόμαστε. Ίσως να συμβούν και άλλα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Οι σχολικές υποδομές είναι χειρότερες από το 2000 και άλλες από το 1990.

Η Λαϊκή Συσπείρωση το έχει φέρει και ξαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο. Το έχουμε γράψει και ξαναγράψει καταγγέλλοντας το και δημόσια. Την προηγούμενη εβδομάδα 28/9/2022 το θέσαμε ξανά στο δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας. Κάναμε και ειδική αναφορά στο, σχολείο-Νηπιαγωγείο του Νεοχωρίου. Το γράψαμε και στην προχθεσινή μας ανακοίνωση.

Αλλά με αυτά που «λέει» και «γράφει» το ΚΚΕ θα ασχολούνται τώρα; Υπάρχουν και πιο «σοβαρά» θέματα να ασχοληθούν.

Οι ευθύνες για τα σχολεία και για όλες τις υποδομές είναι διαχρονικές 20-30 χρόνων. Οι ευθύνες είναι και των τοπικών αρχών και των κυβερνήσεων. Οι χρηματοδοτήσεις του σημερινού κράτους για επισκευές των σχολείων στη Νότια Κέρκυρα είναι του «ΜΕΓΕΘΟΥΣ» των 35-36 χιλιάδων ετησίως.

Δεν φθάνουν ούτε για να επισκευάζουν τα καζανάκια στις τουαλέτες. Δηλαδή η κυβέρνηση έχει τα σχολεία στην τελευταία τρύπα του ζωναριού της. Το ίδιο κάνει και η δημοτική αρχή. Αφού σε αυτή τη θέση τα έχει η κυβέρνηση, και αυτοί σε «ανάλογη» θέση θα τα βάλουν, για να υπάρχει «ομοιομορφία» και «αναλογία» στις προτεραιότητες.

 

Προς τη δημοτική αρχή:

Γίνονται επισκευαστικές εργασίες, ενώ το σχολείο είναι σε λειτουργία;

Αυτές οι δουλειές γίνονται το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα το Πάσχα, που είναι κλειστά τα σχολεία. Εκτός αν το θυμηθήκατε επειδή ήταν κυρίαρχο το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Κέρκυρα 5/10/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search