• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών

October 11, 2022 797

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών", αρ, φ. 165 (Iούλιος - Αύγουστος 2022)

Βαπτίσεις

Ο Ραράκος Περικλής του Πέτρου και της Νικολέττας Πανδή και η Χρυσάνθη Μηνά βάπτισαν το αγοράκι τους το Σάββατο 25 Ιουνίου στον ΙΝ Παναγίας Ελεούσας στο Μαντούκι. Του εδόθη το όνομα Πέτρος.

Ο Αγαμέμνων Αρβανιτάκης και η Φαίη Κατσανάκη του Βασιλείου και της Αγγελικής Κάντα βάπτισαν το κοριτσάκι τους το Σάββατο 30 Ιουλίου στον ΙΝ Αγίας Τριάδας στις Αργυράδες. Της εδόθη το όνομα Αγγελίνα. Ανάδοχος παρέστη η Αντιγόνη Κατσανάκη

Ο Μιχαήλ Καββαδίας του Προκοπίου και η Κυριακή Γεωργίου βάπτισαν το κοριτσάκι τους την Τρίτη 2 Αυγούστου  στον ΙΝ Αγίας Τριάδας στις Αργυράδες. Της εδόθη το όνομα Αγγελίνα. Ανάδοχος παρέστη η Ελένη – Ζωή Κάντα.

Ο Αθανάσιος Καββαδίας και η Ανθούλα Πολύζου του Αθανασίου και της Άρτεμης Πανδή βάπτισαν το κοριτσάκι τους την Κυριακή 28 Αυγούστου  στον ΙΝ Αγίας Τριάδας στις Αργυράδες. Της εδόθη το όνομα Αθηνά. Ανάδοχος παρέστη η Τζορτζίνα Μιχαηλίδη.

Ο Ανδρέας Κουλούρης του Ιωάννη και της Ευγενίας και η Σάρα Λουίζ βάπτισαν το κοριτσάκι τους το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στον ΙΝ Αγίας Τριάδας στις Αργυράδες. Της εδόθη το όνομα Ιζαμπέλα – Ευγενία. Ακολούθησε δεξίωση στον προαύλιο του ΙΝ Αγίας τριάδας.

Ο Νίκος Κάντας και η Κέλυ Σοροβού βάπτισαν τα παιδιά τους στον ΙΝ της Παναγίας των Ξένων στην πόλη της Κέρκυρας το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη. Τους εδόθησαν τα ονόματα Αριστείδης και Καλλιόπη – Παρασκευή.

Γάμοι

Ο Ραράκος Περικλής του Πέτρου και της Νικολέττας Πανδή και η Χρυσάνθη Μηνά τέλεσαν τον γάμο τους το Σάββατο 25 Ιουνίου στον ΙΝ Παναγίας Ελεούσας στο Μαντούκι. Ακολούθησε γαμήλια δεξίωση στο κτήμα Βαλσάμη.

Ο Καββαδίας Γεώργιος του Νικολάου (Νοσοκόμου) και η Άντζελα Ρίτζο τέλεσαν τον γάμο τους την Πέμπτη 28 Ιουλίου στον ΙΝ της Παναγίας των Βλαχερνών στην Κέρκυρα. Ακολούθησε γαμήλια δεξίωση.

Θάνατοι

Στερνό ταξίδι για την Αικατερίνη Πανδή χήρα Γεωργίου (Σολάρη). Απεβίωσε την Κυριακή 26 Ιούνη σε ηλικία 91 χρονών στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια. Καλή και εργατική γυναίκα η Κατερίνα με τον σύζυγό της Γιώργη δημιούργησαν μια καλή οικογένεια και μεγάλωσαν τα παιδιά τους με αρχές. Κατοικούσαν για πολλά χρόνια στα Ιλίσια και στη συνέχεια επέστρεψαν στο χωριό. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τρίτη 28 Ιούνη στον Άγιο Σπυρίδωνα (Πανωχωρίτη) και η κηδεία στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

 

Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Καλούδης την Τρίτη 28 Ιούνη σε ηλικία 81 ετών. Ο «Πέτρος της Βολέμαινας» ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη, χαμηλών τόνων και πολύ αγαπητός. Με τη σύζυγό του Φρειδερίκη που έφυγε νέα από τη ζωή δημιούργησε μια καλή οικογένεια και μεγάλωσαν τη μονάκριβη κόρη τους με αρχές και αξίες. Δούλεψε σκληρά και σε δύσκολες συνθήκες στη Χαλυβουργική με σοβαρές συνέπειες για την υγεία του. Λάτρευε τις εγγονές του που τον υπεραγαπούσαν, γιατί ήταν πάντα δίπλα τους και τους βοηθούσε ακόμα και στα μαθήματά τους. Παρά τη σκληρή και κοπιαστική δουλειά ήταν πάντα με το χαμόγελο και με τα αστεία. Πάντα καλός, ευγενικός και δοτικός για να προσφέρει και κάνει κάθε καλό. Για κανένα συνάνθρωπο δεν είχε κακή κουβέντα και πάντα είχε μια δικαιολογία για όλους. Έδωσε πολύ αγάπη ο Πέτρος και πήρε, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα,  από την κόρη του Ελένη, τον γαμπρό του Κώστα, τις εγγονές του Πετρούλα και Αριάνθη, αλλά και από τη αδελφή του την Πόπη, τον σύζυγό της Τάκη και όλους τους συγγενείς  που του συμπαραστάθηκαν και ήταν δίπλα στο προσκέφαλό του μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη 29 Ιούνη στον ΙΝ της Παναγίας Αργυράδων και η κηδεία του στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

 

Τελευταίο ταξίδι για τον Ανδρέα Καββαδία (Ζαχάρως). Απεβίωσε την Κυριακή 3 Ιούλη σε ηλικία 81 χρονών. Ο Ανδρέας στις δύσκολες εποχές μπόρεσε να ακολουθήσει τον δρόμο των γραμμάτων. Σπούδασε μηχανικός και άσκησε αρχικά το επάγγελμα του Μηχανικού και στη συνέχεια διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση.  Συνταξιοδοτήθηκε ως Λυκειάρχης του ΕΠΑΛ Κέρκυρας. Είχε καλές σχέσεις και ήταν αγαπητός από τους συναδέλφους του και τους μαθητές. Καλός σύζυγος, οικογενειάρχης και πατέρα. Μπορεί η μόνιμη κατοικία να ήταν στην πόλη της Κέρκυρας, αλλά η αγάπη του για το χωριό ήταν μεγάλη, είχε στενή επαφή ξεχώριζε για τις  ικανότητές του και την κοινωνικότητά του. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Πέμπτη 5 Ιούλη στον ΙΝ της Παναγίας Αργυράδων και η κηδεία του στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Καββαδία χήρα Δημητρίου (Νιήνιαρη)  την Παρασκευή 15 Ιούλη σε ηλικία 86 ετών. Η Ελένη ήταν μια ευγενική και καλόκαρδη γυναίκα υπόδειγμα συζύγου και μητέρας. Με τον σύζυγό της Δημήτρη δημιούργησαν μια καλή οικογένεια και μεγάλωσαν τις κόρες τους Αναστασία και Σταματέλα με αρχές και αξίες. Τίμια και εργατική η Ελένη ήταν πολύ αγαπητή, για αυτό και απώλειά της είναι μεγάλη, όχι μόνο για τους οικείους της, αλλά και για όλους όσοι τη γνώριζαν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Κυριακή 17 Ιούλη στον ΙΝ της Παναγίας Αργυράδων και η κηδεία της στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Στερνό ταξίδι για την Μαρία Γιαννιώτη του Διονυσίου. Γυναίκα εργατική και καλόκαρδη η Μαρία έκλεισε έναν κύκλο ζωής 86 χρόνων. Άφησε την τελευταία της πνοή στον Άη Γιώργη Αργυράδων που κατοικούσε μόνιμα την Παρασκευή 22 Ιούλη.  Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Κυριακή 24 Ιούλη στον ΙΝ της Παναγίας Αργυράδων και η κηδεία της στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ζερβό την Τετάρτη 3 Αυγούστου στο νεκροταφείο του ΙΝ Αγίου Νικολάου στο Νεοχωράκι. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Γιάννη Ζερβού το Σάββατο 30 Ιουλίου συγκλόνισε το Νεοχωράκι Αργυράδων και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας. Ο Γιάννης έφυγε ξαφνικά, αρκετά νέος, σε ηλικία 63 χρονών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, του συγγενείς και όλους όσοι τον γνώριζαν. Γιατί ήταν άνθρωπος καλόκαρδος, κοινωνικός και αγαπητός. Όλοι εμείς της γενιάς του ’60 που τον γνωρίσαμε από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι σήμερα ξέραμε πόσο γνήσιος και ανθρώπινος ήταν ο Γιάννης. Ξεχώριζε στην παρέα για την καλοσύνη το χιούμορ και αυτό το αθώο χαμόγελο που διατήρησε μέχρι το τέλος της ζωής του και θα μας μείνει αξέχαστο! Ήταν μέχρι και στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου από τους μαθητές που ξεχώριζαν για την ευστροφία και τις ικανότητές του. Όμως ο μισεμός των γονιών του στη Γερμανία και η τρέλα της εφηβείας τον οδήγησαν να εγκαταλείψει το Γυμνάσιο. Ο Γιάννης ήταν τόσο δοτικός που μοιραζόταν το χαρτζιλίκι με όλους τους φίλους του. Μετά από μερικά χρόνια έφυγε για ένα διάστημα έφυγε και ο ίδιος για τη Γερμανία δουλεύοντας σκληρά. Επιστροφή στο Νεοχωράκι και στις Αργυράδες που δημιουργεί μια καλή οικογένεια και ασκεί το επάγγελμα του σερβιτόρου για πολλά χρόνια μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Ο Γιάννης παραμένει ο κοινωνικός και καλοσυνάτος άνθρωπος που σέβεται,  συμπαραστέκεται σε κάθε συνάνθρωπο και αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία με το χαμόγελο. Για αυτό και αγαπήθηκε από όλους όσοι τον γνώριζαν. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό σου, τα πειράγματά σου και τη βοήθεια που πρόσφερες απλόχερα στον καθένα! Με πίκρα και λύπη φίλε Γιάννη σου λέμε το στερνό αντίο! Φεύγεις, αλλά αφήνεις αποτύπωμα ανθρωπιάς για αυτό και θα είσαι πάντα ζωντανός στο μυαλό και τις ψυχές όλων μας!

 

Την Τρίτη 16 Αυγούστου αποχαιρέτησε τη ζωή η Γεωργία Κουτρούλη σε ηλικία 84 χρονών. Η Γεωργία ζούσε για πολλά χρόνια στην Αθήνα με το σύζυγό της και τον γιο τους Σπύρο που τον μεγάλωσαν υποδειγματικά. Εργατική και καλοσυνάτη γυναίκα δεμένη με τον τόπο επέστρεψαν οικογενειακώς και έμενα μόνιμα στον Άη Γιώργη Αργυράδων. Η απώλειά της είναι μεγάλη για τους δικούς της και όλους όσοι τη γνώριζαν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Πέμπτη 18 Αυγούστου στον ΙΝ της Παναγίας Αργυράδων και η κηδεία της στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

 

Στερνό ταξίδι για την Ιωανέττα (Γιαννούλα) Καββαδία, χήρα Βασιλείου (Κούρου). Απεβίωσε σε ηλικία 87 χρονών. Η Γιαννούλα ήταν μια γυναίκα εργατική και καλοσυνάτη, πάντα με τον καλό λόγο και το χαμόγελο να δείχνει την αγάπη της προς τον συνάνθρωπο, όπως την γνωρίσαμε όλοι οι φίλοι του γιου της Σπύρου από τα παιδικά μας χρόνια. Υπόδειγμα συζύγου και μητέρας δημιούργησε με τον σύζυγό της Βασίλη μια πολύ καλή οικογένεια ανατρέφοντας με τον καλύτερο τρόπο τα παιδια΄τους Μαρίκα και Σπύρο. Η πρόωρη απώλεια της αγαπημένης κόρης της Μαρίκας άφησε τα σημάδια της στη Γιαννούλα παρά την αγάπη και τη συμπαράσταση που εισέπραξε από τα παιδιά και τα εγγόνια της. Το τελευταίο διάστημα έδινε έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά τελικά άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα 22 Αυγούστου. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη 24 Αυγούστου στον ΙΝ της Παναγίας Αργυράδων και η κηδεία της στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

 

Έκλεισε ένα κύκλο ζωής 87 χρόνων η Αλεξάνδρα (Τσάντα) Καββαδία, χήρα Ερρίκου φεύγοντας από τη ζωή την Κυριακή 21 Αυγούστου. Ευγενική και καλόκαρδη η Τσάντα, είχε για τον καθένα μια καλή κουβέντα. Συμπαραστεκόταν σε κάθε συνάνθρωπο που είχε ανάγκη. Με το σύζυγό της Ερρίκο δημιούργησαν μια πολύ καλή οικογένεια και δούλεψαν σκληρά και τίμια για να μεγαλώσουν τα τρία παιδιά τους (Κατερίνα, Μαρία, Αριστείδη) με αρχές και αξίες. Έδωσε και πήρε πολλή αγάπη από τα παιδιά και τα εγγόνια της. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στον ΙΝ της Παναγίας Αργυράδων και η κηδεία της στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου στο 251 Γ.Ν.Α. ο Δημήτριος Καλούδης σε ηλικία μόλις 57 ετών. Ο Δημήτρης έφυγε νέος και σε παραγωγική ηλικία. Η είδηση του θανάτου σκόρπισε τη θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν, γιατί ήταν άνθρωπος κοινωνικός που ξεχώριζε για τις αρχές και το ήθος του.  Ήταν εργατικός, φιλότιμος, ηθικός, δοτικός προσφέροντας με ανιδιοτέλεια βοήθεια σε κάθε συνάνθρωπο που είχε ανάγκη. Με αυτές τις αρχές και ευσυνειδησία υπηρέτησε στην Πυροσβεστική ως αξιωματικός μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Υπόδειγμα συζύγου, πρότυπο πατέρα και οικογενειάρχη. Με τη σύζυγό του Δέσπω δημιούργησαν μια ωραία οικογένεια και μεγάλωσαν τα παιδιά τους Αλέξανδρο και Νίκο με αρχές. Άλλωστε η οικογένεια για τον Δημήτρη ήταν πηγή δύναμης και έμπνευσης. Αγαπούσε το νησί του και το χωριό και πάντοτε έβρισκε τον χρόνο να το επισκεφτεί. Λαχταρούσε να επισκέπτεται τα χωραφάκια του και να περιποιείται τις ελιές του καθώς εκεί έβρισκε ηρεμία. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στον Γέρακα και η κηδεία στο κοιμητήριο του Γέρακα την 1η Σεπτεμβρίου.

Τελευταίο ταξίδι για την Καλλιόπη Καταβάτη χήρα Θοδωρή. Απεβίωσε το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη σε ηλικία 89 χρονών. Τίμια και πολύ εργατική γυναίκα μαζί με τον σύζυγό της Θοδωρή δούλεψαν σκληρά για τα παιδιά τους. Ήταν υπόδειγμα συζύγου και μητέρας και πολύ αγαπητή από όλους όσοι τη γνώριζαν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη στον ΙΝ της Παναγίας Αργυράδων και η κηδεία της στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Θρήνος στη Νότια και σε όλη την Κέρκυρα από τη θλιβερή είδηση του θανάτου του 34χρονου  Σπύρου Μπεσίρη που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Σεπτέμβρη στα Βασιλάτικα που κατοικούσε μόνιμα. Η βουτιά του Σπύρου σε πισίνα ξενοδοχείου της ευρύτερης περιοχής στις 27 Μάη αποδείχτηκε μοιραία για τη ζωή του. Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αυχένα και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Έδωσε σκληρή μάχη περίπου τρεισήμισυ μήνες για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Σπύρος ξεχώριζε για τον σπάνιο χαρακτήρα του. Όλοι όσοι τον γνώρισαν και ακόμα περισσότερο συνεργάστηκαν μαζί του μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Πολύ εργατικός και τίμιος, φιλότιμος και τόμπρος. Για αυτό και ήταν πολύ αγαπητός. Έπαιζε ποδόσφαιρο και φόρεσε τη φανέλα του Αετού Κουσπάδων, του ΑΟ Βασιλατίκων και του Φαίακα Μαραθιά. Η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία τελέστηκε την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη στον ΙΝ Αγίου Νικολάου στο Νεοχωράκι.

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search