Print this page

Πολυλειτουργικά σχολεία με … λίμνες στην πρώτη …βροχή! - Πρότυπο το νέο σχολείο Βραγκανιωτίκων στην Κέρκυρα

October 16, 2022 388

 

Το ΥΠΑΙΘ υπό την ηγεσία της μεγάλης μεταρρυθμίστριας Ν. Κεραμέως πρωτοπορεί και κατασκευάζει πολυλειτουργικά σχολεία τα οποία  στην πρώτη βροχή μετατρέπονται και σε λίμνες προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να εξασκούνται σε θαλάσσια σπορ λόγω της μεγάλης παράδοσης της χώρας.

Πρότυπο  το σχολικό κέντρο στα Βραγκανιώτικα Κέρκυρας που εγκαινιάστηκε εν χορδαίς και οργάνω πριν από μερικές μέρες. Με την πρώτη βροχή είδαμε στην πράξη την πολυλειτουργικότητά του, αφού μετατράπηκε σε λίμνη. Δεν έχουμε πληροφορίες για το αν και πόσο εκπαιδευτικοί και μαθητές αξιοποίησαν τη λίμνη για θαλάσσια σπορ. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να μάθουν στο «ζην επικινδύνως».

Συγχαίρουμε για το μεγάλο επίτευγμα την υπουργό Ν. Κεραμέως με την προσδοκία ότι δε θα σύρει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς και της ευχόμαστε και σε ανώτερα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας αναφέρει τα εξής:

Μετά τις φωτογραφίες που έσπευσαν πολλές φορές να βγάλουν σχετικοί και άσχετοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες για την παράδοση του σχολείου, μια βροχή ήταν αρκετή για να καταδείξει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τις ευθύνες για τα τραγικά προβλήματα των σχολικών υποδομών.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώροςΣτο νέο σχολείο "κόσμημα" όπως το χαρακτήρισαν, το νερό έφτασε στους εσωτερικούς χώρους τα 2-3 εκατοστά! Εισροή υδάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων, από την οροφή στην αίθουσα πληροφορικής, από την οροφή στην αίθουσα φυσικό χημείας, στις τουαλέτες των αγοριών στο ισόγειο και τέλος στο υπόγειο του κεντρικού κτιρίου.

Ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε σχετικά όλους τους αρμόδιους του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και τηλεφωνικώς και εγγράφως και περιμένει σήμερα την επίσκεψη στο σχολείο για την αποκατάσταση των ζημιών.

Προκύπτουν εύλογα πολλά ερωτήματα για εκείνους που παρέλαβαν το σχολείο και περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις τους...

ΦΩΤΟ από το σχολείο που μετατράπηκε σε λίμνη από το start

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.