• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία- Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις δημοκρατικές διαδικασίες τους - Όχι στις εκλογές νοθείας!

October 16, 2022 2644

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία- Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις δημοκρατικές διαδικασίες τους

Όχι στις εκλογές νοθείας για τα υπηρεσιακά συμβούλια

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Με τα σχολεία ανοιχτά και τον κόσμο της εκπαίδευσης σε θέση μάχης ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του Υπουργείου η Κυβέρνηση -Κεραμέως επανέρχεται (δυο χρόνια μετά), και ορίζει για το Σάββατο 5 Νοέμβρη την παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ). Γίνεται πια φανερό σε όλες/όλους ότι η εμμονή της κυβέρνησης το 2020 στις ηλεκτρονικές εκλογές δεν αφορούσε την πανδημία.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Κέρκυρας καταγγέλλει τον άκρατο αυταρχισμό και την κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και δημοκρατικών διαδικασιών που προσπαθεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. είτε μέσα από την κατάλυση του Συλλόγου Διδασκόντων, είτε μέσα από τις δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν παράνομη κάθε απεργιακή απόφαση Ομοσπονδιών όσον αφορά την αξιολόγηση-χειραγώγηση, είτε μέσα από τη βία και την καταστολή στα Πανεπιστήμια! Και τώρα η αξιοποίηση του ν. Χατζηδάκη από πλευράς τους ( ηλεκτρονική ψηφοφορία) βάζει ταφόπλακα στη δράση των σωματείων, στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου. ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Μέσα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών προσπαθεί:

ü Να απομονώσει τους εργαζόμενους από τις συλλογικές διαδικασίες.

ü Να χτυπήσει τα σωματεία και να καταργήσει το κατακτημένο δικαίωμα των ΓΣ και των συλλογικών διαδικασιών βάσης.

ü Να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους μέσα από το δίκτυο στημένης και ελεγχόμενης από την ίδια πληροφόρησης.

ü Να ελέγξει τα σωματεία και τις αποφάσεις τους.

ü Να επαναφέρει την εποχή του «άβατου» των αιρετών που αποτελούσαν τη συνέχεια της διοίκησης. Τότε που η συν διαχείριση και οι πελατειακού τύπου «εξυπηρετήσεις» έδιναν και έπαιρναν.

Η εμπειρία των δοτών Υ.Σ. που συγκροτήθηκαν με ορισμό των μελών τους από τη Διοίκηση σε εφαρμογή της τροπολογίας δείχνει τον στόχο τους. Το 2022 το επιχείρημα/ δικαιολογία της πανδημίας για τις στημένες κάλπες αντικαταστάθηκε με επιχείρημα της «ηλεκτρονικής δημοκρατίας» !!! Να πούμε ότι με την «ηλεκτρονική δημοκρατία τους» :

Ø Οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος,

Ø Δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου,

Ø Δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και

Ø Προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Ø Στις μέρες μας που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι σε μια ηλεκτρονική εκλογική παρωδία που μπορεί η Υπουργός Παιδείας χωρίς κανένα έλεγχο να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους όρους διεξαγωγής τους και τα πρόσωπα των εφορευτικών επιτροπών αλλά και ο ψηφοφόρος μέχρι 5 φορές την ψήφο του στη διάρκεια της ημέρας, παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας! Εκλεγέντες σε μια τέτοια παρωδία, είναι πιο δοτοί κι από τους δοτούς! Θυμίζουμε ότι στις εκλογές παρωδία του 2020 δεν δόθηκαν ποτέ ούτε οι εκλογικοί κατάλογοι ούτε οι κατάλογοι ψηφισάντων ενώ το σωματείο μας ζήτησε με επίσημο αίτημά ! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί καμία απολύτως διαδικασία και η νομιμότητά της! Βέβαια η απάντηση δόθηκε περίτρανα με τo 97% των εκπαιδευτικών να απέχει από την καρικατούρα νοθείας του υπ. Παιδείας. Δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και ούτε τώρα δεν θα το επιτρέψουμε!

Καλούμε:

την υπουργό Παιδείας να αποφασίσει έστω και τώρα τη διενέργεια των εκλογών δια ζώσης, όπως προβλέπονται και από τον νόμο.

τη ΔΟΕ (και την ΟΛΜΕ), όπως έκανε 2 χρόνια πριν να « Απορρίψει κατηγορηματικά τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία επιχειρείται μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι». Να ζητήσει την κατάργηση της τροπολογίας του ΠΔ1/2003, και να καλέσει όλες τις παρατάξεις να μην καταθέσουν ψηφοδέλτια.

Τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία να δηλώσουν ότι αρνούνται να αποδεχτούν την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη (και την ακραία εκδοχή του από την Κεραμέως) και ότι δεν συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία. Ο σύλλογός μας κατήγγειλε και 2 χρόνια πριν (όπως και η ΔΟΕ, ΟΛΜΕ ) και πρόσφατα τη διαδικασία αυτή για τις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων.

και όλες τις παρατάξεις και τους ανεξάρτητους υποψήφιους όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς -μέλη μας ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ να μην συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές και να μην επικυρώσουν την πολιτική διάλυσης των Σωματείων μας. -Καλούμε τους συναδέλφους σε καθολική αποχή!

τις /τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν ως εφορευτική επιτροπή και μάλιστα εκτός μέρας και ωραρίου εργασίας! Και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη για να μην αποδεχτούν διορισμό και καθήκοντα που αντιστρατεύονται τα συλλογικά μας συμφέροντα.

όποιους και αν το σκέφτονται να είναι ηλεκτρονικά υποψήφιοι- αιρετοί να θυμηθούν το φιάσκο των ηλεκτρονικών εκλογών 2 χρόνια και την τότε θέση τους και στάση τους που απέσυραν όλοι οι υποψήφιοι τις υποψηφιότητές τους.

Δε θα αναγνωρίσουμε κανέναν ψευδοαιρετό που θα δεχτεί να εκλεγεί από μια τέτοια διαδικασία στο βωμό της προσωπικής του ανέλιξης και προβολής υπηρετώντας πελατειακές σχέσεις για πολιτικά και άλλα συμφέροντα. Δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιηθούν από τον Σύλλογό μας οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων, οι εκλογικές καταστάσεις των ηλεκτρονικών εκλογών ούτε τα αποτελέσματά τους.

Οι δικαιολογίες για όποιους θέλουν να συμμετέχουν και να νομιμοποιήσουν την απροκάλυπτη παρέμβαση του Υπουργείου και της Κεραμέως στη λειτουργία των σωματείων είναι παντελώς αβάσιμες. Δεν αποτελεί κατοχύρωση των αιρετών αλλά αντίθετα υπονομεύουν και τώρα και στο μέλλον τη δυνατότητα να υπάρχουν αιρετοί ακηδεμόνευτοι και χωρίς τον έλεγχο του υπουργείου. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. Να αφήσουμε έτσι το δρόμο ανοιχτό στον αγώνα για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και την εκλογή αιρετών, που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των συναδέλφων, θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν σε αυτούς, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις ΓΣ και θα εκλέγονται με διαφάνεια, διάλογο και αντίλογο στις συλλογικές διαδικασίες.

Να ακυρώσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην πράξη !

Να αποτρέψουμε την επίθεση στο εκπαιδευτικό κίνημα !

«Εκλογές δια ζώσης» και στα Υ.Σ και στα Σωματεία και στην Ομοσπονδία!

Για να έχουμε σωματεία, συνδικάτο και αιρετούς!

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search