• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την Πανελλαδική - Πανυγειονομική Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 20/10/2022.

October 18, 2022 2669

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Κέρκυρα 17/10/2022

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Στηρίζουμε ολόπλευρα τον αγώνα των συναδέλφων υγειονομικών στο Γ.Ν.Κ.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, γιατί η υγεία είναι υπόθεση όλων

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την Πανελλαδική - Πανυγειονομική Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 20/10/2022.

Η εκρηκτική εικόνα διάλυσης και απαξίωσης των υπηρεσιών υγείας που επικρατεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας αλλά και στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ.) Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αυτή η πολιτική έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), που παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια έχουν στραγγαλίσει την κρατική χρηματοδότηση σε τέτοιο βαθμό ώστε μια σειρά νοσοκομείων να έχουν οδηγηθεί ακόμη και σε κλείσιμο. Οι τεράστιες ελλείψεις γιατρών (πάνω από 5.000) και νοσηλευτικού - διοικητικού προσωπικού (πάνω από 30.000) στην υγεία, αντικατοπτρίζουν μια «δημόσια υγεία που νοσεί», αδυνατώντας να προσφέρει σύγχρονες παροχές υγείας στους εργαζόμενους και στο λαό.

Mέσα από τις συνθήκες τις πανδημίας με τον Covid, τα προβλήματα της υποστελέχωσης οξύνθηκαν και διογκώθηκαν. Η κυβέρνηση αντί να εισακούσει τις προτάσεις των υγειονομικών και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων που διεκδικούσαν γεναία κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, επέλεξε να χρηματοδοτεί τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Αποτέλεσμα; Ο ιδιωτικός τομέας υγείας και οι επιχειρηματικοί όμιλοί τους χρόνο με το χρόνο κάνουν χρυσές δουλειές και αυξάνουν τα κέρδη τους, πουλώντας την υγεία ως το πιο ακριβό εμπόρευμα για όποιον βέβαια αντέχει η τσέπη του και μπορεί να πληρώσει.

Όλο αυτό το διάστημα οι υγειονομικοί εισέπραξαν και εισπράττουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό των συνεχών μετακινήσεων, των εντέλλεσθαι, της εντατικοποίησης και των απειλών έως το χτύπημα και την συκοφάντηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η κυβέρνηση και δε χωρά πια αμφιβολία, αντιμετωπίζει την δημόσια υγεία ως μέρος της γενικότερης αντιλαϊκής επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Η υγεία είναι ένα χρυσοφόρο πεδίο κερδών, γι’ αυτό και το «νέο ΕΣΥ» με τους ιδιώτες και τα ΣΔΙΤ είναι κυβερνητική πολιτική προτεραιότητα.

Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός

Αυτή η πολιτική της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης διαλύει την δημόσια υγεία. Το ελάχιστο πια εξουθενωμένο υγειονομικό προσωπικό στο Γ.Ν.Κ. (με καλυμένο μόνο το 45% του οργανογράμματος των οργανικών θέσεων), οι απειλές της διοίκησης, και ο αυταρχισμός που επιδεικνύει σε όποιον τολμά να εκφράσει ή να διεκδικήσει τα αυτονόητα, λοιδωρείται υποκριτικά ως έλλειψη υπευθυνότητας.

Οι συνεχείς παραιτήσεις εξουθενωμένων γιατρών, οι αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να μπαλώνονται όπως - όπως τα κενά, αλλά και οι συνεχείς διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία εκτός Κέρκυρας μαρτυρούν ότι «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι».

Ανάλογες ευθύνες έχουν η Περιφερειακή αρχή και οι δημοτικές αρχές γιατί στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, αρκούνται με τα ελάχιστα που δίνει η κυβέρνηση για την υγεία στην Κέρκυρα και στα Επτάνησα. Την ίδια όμως στιγμή και ενώ δεν λένε λέξη για τον αυταρχισμό της δ/σης του ΓΝΚ ενάντια στους υγειονομικούς, συνομολογούν και ψηφίζουν κι από πάνω έργα με ΣΔΙΤ και Μ.Κ.Ο στις δομές υγείας.

Για όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΓΝΚ και στις δομές υγείας της Κέρκυρας, το Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τα σωματεία των υγειονομικών στο ΓΝΚ:

Προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το δημόσιο στο νομό την ΠΕΜΠΤΗ 20 Οκτώβρη (από ΩΡΑ 12:00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου), προκειμένου να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε την Απεργιακή Συγκέντρωση στο Γ.Ν.Κ. στις 12:30 μ.μ.

Είναι τώρα η ώρα, ο Κερκυραϊκός λαός, οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους και οι κοινωνικοί φορείς να ορθώσουμε αγωνιστικά το ανάστημά μας και να αγωνιστούμε για την δημόσια υγεία των σύγχρονων αναγκών μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ !

Αυξήσεις μισθών - Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ

• Προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού για όλες τις κενές οργανικές θέσεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού - τεχνικού και προσωπικού καθαριότητας.

• Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων.

• Στήριξη του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύγχρονες υποδομές και μέσα.

• Ισχυρή Δημόσια Υγεία - Πρόνοια. Χρηματοδότηση του Ε.Σ.Υ.

• Άρση των αναστολών εργασίας.

• Ουσιαστική στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

• ΕΞΩ οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα ΣΔΙΤ από την υγεία.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος                                       Η γραμματέας

Χριστοδούλου Βαγγέλης                   Παγκράτη Πόπη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search