Print this page

Να σταματήσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) του Δήμου Νότιας Κέρκυρας να μεροληπτεί υπέρ των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης

November 11, 2022 432

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας εξέδωσε καταγγελία: Να σταματήσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) του Δήμου Νότιας Κέρκυρας να μεροληπτεί υπέρ των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κατά τον διαμοιρασμό των χρημάτων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων – Άμεσα να επανέλθει η δια ζώσης συνεδρίαση των μελών της Δ. Ε. Π. Νότιας Κέρκυρας σε αντικατάσταση της δια περιφοράς συνεδρίασης που αποφασίστηκε και επιβλήθηκε αυθαίρετα.

Αναλυτικά η καταγγελία:


Να σταματήσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) του Δήμου Νότιας Κέρκυρας να μεροληπτεί υπέρ των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κατά τον διαμοιρασμό των χρημάτων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων – Άμεσα να επανέλθει η δια ζώσης συνεδρίαση των μελών της Δ. Ε. Π. Νότιας Κέρκυρας σε αντικατάσταση της δια περιφοράς συνεδρίασης που αποφασίστηκε και επιβλήθηκε αυθαίρετα.

Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι η Δ. Ε. Π. του Δήμου Νότιας Κέρκυρας επέλεξε από τον Ιούλιο του 2020 να συνεδριάζει και να αποφασίζει με δια περιφοράς συνεδρίαση, σε αντικατάσταση των δια ζώσης συνεδριάσεών της όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά το γεγονός ότι δεν συντρέχουν πλέον υγειονομικοί λόγοι.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες για το γεγονός αυτό, τόσο εμείς από την πλευρά του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. όσο και άλλα μέλη της Δ. Ε. Π. Νότιας Κέρκυρας, λάβαμε ως απάντηση την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. με την οποία επιτρέπεται και η δια περιφοράς συνεδρίαση απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό τόσο τη λειτουργία της Δ. Ε. Π. όσο και τις διαμαρτυρίες των μελών της που ζήτησαν την δια ζώσης συνεδρίαση και λειτουργίας της.
Η αλήθεια, την οποία θέλει να αποκρύψει η Δημοτική Αρχή και η Πρόεδρος της Δ. Ε. Π. του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, είναι ότι σε μόνιμη βάση οι εισηγήσεις της Προέδρου της Δ. Ε. Π. σχετικά με τον διαμοιρασμό των χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών κτηρίων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας είναι μεροληπτικές υπέρ των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (με ποσοστά 65% για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας και 35% για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας αντί για τα ορθά 72%-28%) με αποτέλεσμα να δέχεται η Πρόεδρος της Δ. Ε. Π. τις διαμαρτυρίες και πιέσεις από την πλευρά των μελών του σωματείου μας για ορθολογική κατανομή στη βάση του πάγιου αιτήματός μας για διαμοιρασμό των χρημάτων των λειτουργικών δαπανών σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών/μαθητριών και των αιθουσών διδασκαλίας κάθε βαθμίδας. Θέλοντας λοιπόν να αποφύγει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νότιας Κέρκυρας τις δίκαιες και αιτιολογημένες διαμαρτυρίες μας καταφεύγει στην δια περιφοράς συνεδρίαση της Δ. Ε. Π. συνεχίζοντας τις μεροληπτικές και απαράδεκτες μεθοδεύσεις της στον τρόπο με τον οποίο διαμοιράζονται τα χρήματα των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, τα οποία δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση να καλύψουν το κόστος των αυξημένων αναγκών των σχολικών μονάδων, λόγω των αυξήσεων σε όλα τα αναλώσιμα είδη (χαρτί, μελάνια φωτοτυπικών και εκτυπωτικών μηχανημάτων κ.λπ.) που χρειάζονται τα σχολεία.
Για άλλη μια φορά καλούμε τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας (μετά και τη συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας πριν έναν ολόκληρο μήνα) να προχωρήσει σε αύξηση των χρημάτων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του με δικές του δαπάνες και να συνταχθεί μαζί μας στον αγώνα της διεκδίκησης για αύξηση των δαπανών για τα λειτουργικά έξοδα των Δημόσιων σχολικών μονάδων από τον Γ. Κ. Π.
• Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τη Δ. Ε. Π. του Δήμου Νότιας Κέρκυρας:
α) να σταματήσει να μεροληπτεί υπέρ των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κατά τον διαμοιρασμό των χρημάτων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων ακολουθώντας αυστηρά τον κανόνα του διαμοιρασμού των χρημάτων ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών/μαθητριών και των αιθουσών διδασκαλίας κάθε βαθμίδας,
β) να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση κονδυλίων από τα χρήματα του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών των όλων σχολικών μονάδων της Δημόσιας Εκπ/σης του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, όπως έχουμε ήδη ζητήσει και
γ) άμεσα να επανέλθει η δια ζώσης συνεδρίαση των μελών της Δ. Ε. Π. Νότιας Κέρκυρας σε αντικατάσταση της δια περιφοράς συνεδρίαση που αποφασίστηκε και επιβλήθηκε αυθαίρετα και να μοιραστούν άμεσα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα χρήματα της γ΄ δόσης των λειτουργικών που έχουν σταλεί από το Υπουργείο.
δ) να υποστηριχτεί με διοικητικό υπάλληλο -με καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης- η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να μην εμποδίζεται η ομαλή κι απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.
ε) να καλυφθούν πλήρως όλες οι σχολικές μονάδες με προσωπικό καθαριότητας για ολόκληρη τη διάρκεια λειτουργίας τους.
στ) Να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες επισκευαστικές παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών. Αν τα υπάρχοντα κονδύλια στον Δήμο και στη Σχολική Επιτροπή δεν επαρκούν για την άμεση ικανοποίηση όλων των προαναφερόμενων λειτουργικών και επισκευαστικών αναγκών των σχολείων, ο Δήμος θα πρέπει να απευθυνθεί προς το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για τη διεκδίκηση της αύξησης των κονδυλίων που απαιτούνται για την ικανοποίηση αυτών των αναγκών.
• Καλούμε την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων να υιοθετήσει τα παραπάνω αιτήματα του σωματείου μας και να συστρατευθούμε όλοι μαζί στον αγώνα για τη διεκδίκησή τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.