• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Κέρκυρας για τη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου

November 17, 2022 2257

 

Με μια πρωτοφανή απόφαση οι πλειοψηφίες των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να καλέσουν σε συγκέντρωση για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο προαύλιο του τμήματός Ιστορίας του Ιουνίου Πανεπιστημίου, σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και το Εργατικό Κέντρο.

Για τους δικούς τους λόγους, με πρωτοβουλία των Παρεμβάσεων, και με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΑΚΕ και του ΠΑΣΟΚ πήραν την παραπάνω απόφαση με χωροταξικά κριτήρια.

Όλοι αυτοί που κατηγορούν τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σαν διασπαστικές επειδή όλα αυτά τα χρόνια στέκονται με διακριτή παρουσία απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και μη θέλοντας να νομιμοποιήσουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, τι κάνουν τώρα; Αποφασίζουν να κρατήσουν μακριά κάποια εργατικά σωματεία εμφανίζοντας «αλλεργία» απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Ως ΑΣΕ δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε ουρά της ρηχής αντικυβερνητικής πολιτικής κανενός κόμματος και παράταξης. Δε θα ρίξουμε νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τώρα θυμήθηκε τους αγώνες, όταν μόνο φέτος και ειδικά στους εκπαιδευτικούς, έχει συνταχθεί πλήρως με τη ΔΑΚΕ, βάζοντας πλάτη να περάσει όλη η αντιλαϊκή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, στην αξιολόγηση, στις ηλεκτρονικές εκλογές κλπ.

Η στάση μας είναι η ανάδειξη των πραγματικών αιτιών των προβλημάτων που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, να φωτίσουμε ότι χρειάζονται συνολικότερες ανατροπές για να ζήσουμε όπως μας αξίζει και να μην περιμένουμε από τις, έτσι και αλλιώς, δοκιμασμένες αστικές κυβερνητικές εναλλαγές.

Η θέση μας είναι μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους φοιτητές στη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Το δίκιο κατακτιέται με ανυποχώρητο ταξικό αγώνα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search