• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

November 18, 2022 25

Δελτίο Τύπου

Έχουν παρέλθει 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η 17η Νοεμβρίου αναμφισβήτητα αποτελεί την κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση που προανήγγειλε την πτώση της χούντας. Είναι μια ημερομηνία-ορόσημο για την νεότερη ελληνική ιστορία αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου μας. Νέοι άνθρωποι, φοιτητές στην πλειονότητά τους, από διαφορετικές καταβολές και ιδεολογίες, όρθωσαν το ανάστημά τους ζητώντας «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Επιδεικνύοντας ισχυρό αίσθημα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας ένωσαν τις φωνές τους και ύψωσαν τη φωνή της Δημοκρατίας ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών. 

Ηρωικό και διαχρονικό το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να υπακούσει σε μονοσήμαντες ερμηνείες. Είναι μήνυμα διδακτικό, ενωτικό και με πολλαπλούς αποδέκτες. Με σύνεση και ομόνοια οφείλουμε όλοι μας, τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι πολίτες αυτής της δημοκρατικής χώρας, να το ενστερνιστούμε και να αγωνιστούμε να χτίσουμε ακόμα πιο στέρεες βάσεις για το μέλλον του τόπου μας, της νέας γενιάς και της δημοκρατίας μας.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μια μοναδική ιστορική στιγμή. Είναι εξέγερση συνειδήσεων. Είναι επαναπροσδιορισμός αξιών και αρχών. Είναι η υπενθύμιση για ένα διαρκή αγώνα για ψωμί, παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία, ενάντια σε κάθε είδους χούντα, είτε οικονομική, είτε ιδεολογική. Στη σημερινή εποχή, την ώρα που αμφισβητούνται και καταπατώνται βασικά και θεμελιώδη δικαιώματά μας το Πολυτεχνείο είναι κάθε άλλο παρά απόμακρο.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Κων/νος Λέσσης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search