• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Στη Βουλή η αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων

November 24, 2022 62

" Με ανησυχία παρακολουθεί το ΚΚΕ την επικίνδυνη εξέλιξη που διαμορφώνεται για την μεγάλη περιοχή, που έχει στην ευθύνη του το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων Κέρκυρας, μετά την εντολή που δόθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την αναστολή της λειτουργίας του με σχετική διαταγή.

Ουσιαστικά ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη από την στιγμή που δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μέριμνα από όλες τις κυβερνήσεις, για να δοθεί λύση στο χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε από ιδρύσεως του το Π.Κ. Αργυράδων, λόγω ακαταλληλότητας των κτιριακών του εγκαταστάσεων."

Επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης σε επερώτησή τους στη Βουλή Προς τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων Κέρκυρας.

Με ανησυχία παρακολουθεί το ΚΚΕ την επικίνδυνη εξέλιξη που διαμορφώνεται για την μεγάλη περιοχή, που έχει στην ευθύνη του το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων Κέρκυρας, μετά την εντολή που δόθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την αναστολή της λειτουργίας του με σχετική διαταγή.

Ουσιαστικά ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη από την στιγμή που δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μέριμνα από όλες τις κυβερνήσεις, για να δοθεί λύση στο χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε από ιδρύσεως του το Π.Κ. Αργυράδων, λόγω ακαταλληλότητας των κτιριακών του εγκαταστάσεων.

Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε παρέμβει για τα οξυμένα προβλήματα στέγασης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων της Κέρκυρας και συγκεκριμένα με τις υπ. αριθ.:12876/12-07/2013, 7624/26-07-2017, 1539/29-10-2020, 7533/19-06-2020 και 6923/28-05-2021 σχετικές ερωτήσεις. Ειδικότερα για το Π.Κ. Αργυράδων με την πιο πρόσφατη 6922/28-05-2021 ερώτηση, μέσω της οποίας αναδείκνυε την επιτακτική ανάγκη για την μετεγκατάσταση του Κλιμακίου.

Το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη ερώτηση δεν δόθηκε καμία απάντηση από τον ερωτώμενο υπουργό, υποδήλωνε την απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει λύση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την απρόσκοπτη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και την ασφάλεια των υπηρετούντων υπαλλήλων σε αυτό. Άλλωστε το πόσο επισφαλής ήταν η συνέχιση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, το καταδεικνύει ο εξαιρετικά επείγον χαρακτήρας εφαρμογής της σχετικής διαταγής για την αναστολή της λειτουργίας του.

Η αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την πυρασφάλεια και την δασοπροστασία της περιοχής ευθύνης του, αφού είναι γνωστό ότι, μέχρι σήμερα το Π.Κ. Αργυράδων έχει συμμετάσχει στην κατάσβεση πολλών πυρκαγιών στην περιοχή της Νότιας Κέρκυρας, η οποία απέχει δεκάδες χιλιόμετρα από την έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες για τις συνέπειες που αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί, εξαιτίας της αδιαφορίας και της αδράνειάς της να δώσει οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Η εξέλιξη όμως αυτή αναδεικνύει και τις μεγάλες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων της Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, αφού μέσα από μία σειρά νομοθετικές παρεμβάσεις που διατηρήθηκαν σε ισχύ: Ν.2612/1998, Ν.4029/2011, Ν.4685/2020 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4937/2022, μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες δημιουργίας, διαχείρισης, συντήρησης δομών - εξοπλισμού και παροχής υπηρεσιών πυροπροστασίας, μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας εθελοντικών πυροσβεστικών σταθμών, στους φορείς Α΄ και Β΄ βαθμού της Τοπικής Διοίκησης, που φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη

Επιδίωξη με την μεταφορά αρμοδιοτήτων πυροπροστασίας στην Τοπική Διοίκηση είναι η ουσιαστική απαλλαγή του κράτους από τις σχετικές δαπάνες, με την ανάλογη επιβάρυνση των πολιτών μέσω ανταποδοτικών τελών.

ΕΡΩTΩNTAI οι κ. Υπουργοί:

- Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα και η επαναλειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων Κέρκυρας

- Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων σε Πυροσβεστικό Σταθμό τουλάχιστον Γ΄ Τάξης προκειμένου να ενισχυθεί με μέσα και προσωπικό;

 

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Παπαναστάσης Νίκος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search