• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Από την πρώτη σελίδα της "Φωνής των Αργυραδιτών": Αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου

November 27, 2022 409

Από την πρώτη σελίδα της "Φωνής των Αργυραδιτών": Αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού  Κλιμακίου 

Δραματική εξέλιξη με ευθύνη της δημοτικής αρχής - Σε αναστολή το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αργυράδων.

Μαύρα μαντάτα για Αργυράδες και Νότια Κέρκυρα, αφού σύμφωνα με το έγγραφο του αρχηγείου της Πυροσβεστικής το πυροσβεστικό κλιμάκιο των Αργυράδων έχει τεθεί σε αναστολή, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου. Οι πυροσβέστες που υπηρετούν στο ΠΚ Αργυράδων θα ενισχύσουν την κεντρική υπηρεσία. Μόλις ένα όχημα της Πυροσβεστικής θα βρίσκεται στη Νότια Κέρκυρα και συγκεκριμένα στη Λευκίμμη.

Η αλήθεια είναι ότι είναι αναγκαία η εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων  που έχει πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας. Έχουν κάθε δικαίωμα οι Πυροσβέστες να θέλουν καλύτερες συνθήκες και καλύτερο κτήριο – υποδομές για την εργασία τους. Ωστόσο, είναι σοβαρό λάθος που φεύγει από τις Αργυράδες και τη Νότια Κέρκυρα.

Είναι αλήθεια ότι η δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας δεν έχει φροντίσει για να βρεθεί κτήριο. Οφείλει η δημοτική αρχή να βρει κτήριο στις Αργυράδες - και ας αφήσει τα μισόλογα ότι δεν υπάρχει κτήριο - για τη μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου με δεδομένη την τεράστια σημασία και προσφορά σε όλη τη Νότια Κέρκυρα.

Προτάσεις και χώροι υπάρχουν στις Αργυράδες, αλλά φαίνεται ότι λείπει η πολιτική βούληση από την πλευρά της δημοτικής αρχής που έχει κατατάξει τις Αργυράδες στην τελευταία κατηγορία και αντί για έργα, φροντίζει για την υποβάθμισή τους (ΣΜΑ, Μεγάλα Λιθάρια, γήπεδο, μισοτελειωμένο έργο πλακόστρωση λίγων μέτρων στο Κατωχώρι – κλείσιμο δημοτικού πάρκινγκ – κανένα έργο υποδομής – επιδεικτική και προκλητική παραγνώριση του ΚΡΟΝΟΥ και των Αργυράδων σε επίσημες εμφανίσεις στα ΜΜΕ κ.α.).

Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας ανέδειξαν πόσο σημαντική είναι η παραμονή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Αργυράδες λόγω θέσης - πέρα από το πόσο άδικο είναι να χάνει κάθε χωριό υπηρεσίες που βοηθούν στην ανάπτυξή του.

Όπως και για το γήπεδο, έτσι για το πυροσβεστικό κλιμάκιο υπάρχουν χώροι και λύσεις, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρεστές στη δημοτική αρχή, γιατί δεν έχει την πολιτική βούληση. Ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Καββαδίας έχει προτείνει τον χώρο κάτω από το Δημοτικό Σχολείο (στο παλιό γήπεδο). Ένας χώρος πάνω από δυο στρέμματα στον οποίο μπορεί να κτιστεί μεγάλο οίκημα πάνω από 200 μέτρα και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Πυροσβεστικό Σταθμό. Εναλλακτικά έχει προταθεί και ο χώρος πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο (στο παλιό Δημοτικό Σχολείο) στο κατεστραμμένο γήπεδο 5Χ5.

Ορισμένοι, ίσως, πουν ότι τόσα χρόνια δε μιλούσε κανείς για βρεθεί κτήριο και λύση για να παραμείνει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στις Αργυράδες, να θυμίσουμε ότι «Η Φωνή των Αργυραδιτών» ήταν εδώ και διατυμπανίζοντας σε «ώτα μη ακουόντων» (αναφερόμαστε στους τοπικούς άρχοντες) την ανάγκη να βρεθεί λύση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε λιγότερο από δυο χρόνια το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων ήταν κύριο θέμα σε πέντε από τα επτά τελευταία φύλλα και συγκεκριμένα στα φύλλα: 159, 160, 164, 165, 166!

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search