Print this page

Δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μίσθωσης ακινήτου κατάλληλου για την άμεση στέγαση κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

November 28, 2022 383

Δελτίο Τύπου

Δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μίσθωσης ακινήτου κατάλληλου για την άμεση στέγαση κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας προσκαλεί ιδιοκτήτες ακινήτων που ενδιαφέρονται να εκμισθώσουν το ακίνητό τους για την άμεση στέγαση κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με γραπτή ή ηλεκτρονική αίτηση τους μέχρι την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου στο Δημοτικό Κατάστημα Αργυράδων ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τα προς εκμίσθωση ακίνητα οφείλουν να είναι κενά, καθόλα έτοιμα προς χρήση (ηλεκτροδοτούμενα και υδρευόμενα) και άμεσα διαθέσιμα. Τα ακίνητα πρέπει να βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας. Οι στεγασμένη επιφάνεια πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον τρεις χώρους φιλοξενίας προσωπικού (διημέρευσης, διανυκτέρευσης και υγιεινής) κατάλληλους για τη φιλοξενία έξι ατόμων κατ’ ελάχιστο. Επιπλέον χώρος γραφείου και αποθήκης θα θεωρηθούν πλεονέκτημα χωρίς να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτή τη φάση. Οι στεγασμένοι χώροι οφείλουν να έχουν νόμιμη οικοδομική άδεια, σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού καθώς και άριστα συντηρημένη ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση. Ο περιμετρικός χώρος του ακινήτου οφείλει να είναι περιφραγμένος και κατάλληλος για τη στάθμευση έξι τουλάχιστον πυροσβεστικών οχημάτων. Οι θέσεις στάθμευσης πρέπει να είναι απαραίτητα ασφαλτοστρωμένες ή τσιμεντοστρωμένες και κατά προτίμηση στεγασμένες. Μεταξύ ακινήτων με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά θα προτιμηθούν τα ακίνητα που βρίσκονται στη Δ.Ε. Κορισσίων λόγω της κεντροβαρικής τους χωροθέτησης. Το ακίνητο πρέπει να έχει πρόσβαση από δημοτική οδό και να είναι το δυνατό πλησιέστερα τοποθετημένο προς την Εθνική Οδό Λευκίμμης – Κέρκυρας.

Η παρούσα διαδικασία μίσθωσης έχει έκτακτο και επείγοντα χαρακτήρα και δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος από την έναρξη της μισθωτικής σύμβασης. Η ζητούμενη μισθωτική αξία πρέπει να αναγράφεται στην αίτηση του ενδιαφερομένου. Η μηνιαία μισθωτική αξία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7 (επτά) ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στεγασμένου χώρου και το 1 (ένα) ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο περιμετρικού χώρου στάθμευσης με ανώτατο συνολικό μηνιαίο τίμημα τα 850 (οκτακόσια πενήντα) ευρώ. Μεταξύ προσφερόμενων ακινήτων που πληρούν τις ανωτέρω ελάχιστες απαιτήσεις θα προτιμηθεί το ακίνητο που συνοδεύεται από την πλέον οικονομική για τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας προσφορά.

Η αξιολόγηση των ακινήτων θα γίνει από τριμελή επιτροπή την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου με αυτοψία. Την επιτροπή απαρτίζουν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας και ένα μέλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του

Δήμου ειδικότητας Μηχανικού ΤΕ/ΠΕ. Στην αυτοψία θα προσκληθεί γνωμοδοτικά εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος. Η επιτροπή θα εισηγηθεί σχετικά στον κ. Δήμαρχο την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ο οποίος αυθημερόν θα προβεί σε λήψη απόφασης απευθείας μίσθωσης του ενδεδειγμένου από την επιτροπή ακινήτου και επίσης αυθημερόν θα ζητήσει την έγκριση της απόφασής του από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Η όλη διαδικασία τελεί υπό την αίρεση του ελέγχου νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου προς την οποία θα κατατεθεί ο φάκελος μίσθωσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Θα ακολουθήσει δεύτερη τακτική διαδικασία μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νότιας Κέρκυρας μετά τον ακριβή καθορισμό των σχετικών προδιαγραφών του ακινήτου όπως αυτές θα προσδιοριστούν με ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.