• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Συμβολή στη μάχη κατά των ναρκωτικών

December 01, 2022 283

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας (ΔΣ), ομόφωνα αποφάσισε να δημιουργηθεί Συμβουλευτικός Σταθμός κατά των ναρκωτικών στη Νότια Κέρκυρα.

Την πρόταση έκανε προς το ΔΣ το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Η πρόταση εκκρεμούσε για μήνες. Για ποιο λόγο δεν μάθαμε. Η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας πήρε την πρωτοβουλία και το έφερε ως θέμα στο ΔΣ.

Πέρα από τους λόγους που η ίδια η Δημοτική Αρχή δεν το έφερνε για συζήτηση και ψήφιση, η απόφαση είναι θετική. Θα είναι μια θετική συμβολή στο τεράστιο πρόβλημα της εποχής μας. Ένα πρόβλημα που αγγίζει μεγάλο τμήμα κυρίως της νεολαίας, το οποίο με βάση επίσημα στοιχεία, την περίοδο της πανδημίας πήρε μεγάλη έξαρση, ανεβάζοντας την Κέρκυρα στις πρώτες θέσεις της χώρας μας.

Οι αιτίες όπως τονίσαμε στην εισήγηση, είναι πολλές. Φτώχεια, ανεργία, κοινωνικές ανισότητες, έλλειψη ή ανυπαρξία δημιουργικής διεξόδου για τη νεολαία όπως αθλητισμός, πολιτισμός κ.λπ. Καθώς επίσης και τα πρότυπα ζωής που προβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα, δηλαδή του ατομισμού, του κέρδους, του πετυχημένου, του αποτυχημένου κ.α.

Όμως η σκληρή πραγματικότητα των αντιφάσεων και αδιεξόδων αυτού του συστήματος, συνθλίβει τα όνειρα και προσγειώνει ανώμαλα τους νέους.

Η λύση δεν βρίσκεται σε ατομικές λύσεις και σε ψεύτικους κόσμους. Η διέξοδος βρίσκεται στη συλλογική δράση, στον αγώνα για την αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων.

Στη σύγκρουση με τις αιτίες και τους υπαίτιους. Ο καπιταλισμός είναι η βασική αιτία. Σάπισε, είναι ξεπερασμένος. Όσο κυριαρχεί μόνο προβλήματα και αδιέξοδα θα δημιουργεί και πρέπει να τον ανατρέψουμε με την πάλη μας.

Η απόφαση πάρθηκε για το σταθμό. Μένει να υλοποιηθεί. Η Δημοτική Αρχή έχει την πρώτη ευθύνη να ετοιμάσει το χώρο. Εμείς θα παρακολουθούμε, θα ελέγχουμε, θα απαιτούμε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search