• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Απολογισμός και νέο ΔΣ στον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών

December 12, 2022 461

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/12 στο Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου η Γενική Συνέλευση και η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα  από τον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών. Τηρήθηκε το πατροπαράδοτο έθιμο του χωριού μας, με τις τηγανίτες, για τη γιορτή του Αγ. Σπυρίδωνα.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου μας, ο Γιώργος Κ. Καββαδίας (Μπέκος) αναφέρθηκε αναλυτικά στον απολογισμό δράσης του ΔΣ που ήταν περιορισμένος λόγω της πανδημίας, αφού πρώτα τηρήθηκε 1΄σιγή στη μνήμη του Ανδρέα Καββαδία (Μπελότη) που για πολλά χρόνια ήταν μέλος του ΔΣ και ταμίας και η προσφορά του πολύτιμη. Αλλά και όλους όσοι έφυγαν από κοντά μας το προηγούμενο διάστημα.

Από το 2020 και μετά η πανδημία οδήγησε και στην υπολειτουργία του Συλλόγου μας, αφού μια σειρά εκδηλώσεων που είχαν καθιερωθεί ματαιώθηκαν. Ωστόσο η ανταπόκριση των μελών και των φίλων σε ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες δίνει ακόμα ζωή στον Σύλλογό μας. Εμείς ως ΔΣ έχουμε κάθε λόγο να προσπαθήσουμε για το καλύτερο φέρνοντας κοντά στο Σύλλογό μας όλους τους Αργυραδίτες, γιατί τους θέλουμε όλους κοντά μας, χωρίς διαιρέσεις. Στο σημείο αυτό χρειάζεται να τονιστεί ότι όλα –ανεξαιρέτως - τα μέλη του ΔΣ έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες συμβάλλοντας στη μαζική παρουσία των Αργυραδιτών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Η συμβολή τους και στην επιτυχία του ήταν παραπάνω από πολύτιμη. Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω δημόσια.

Έγινε αναφορά στις εκδόσεις του Συλλόγου. Η έκδοση του βιβλίου του Πορφυρίου Πανδή «Μνήμες και βιώματα από την κατοχή» (Πρόλογος – εισαγωγή: Γιώργος Κ. Καββαδίας). Το βιβλίο των Νίκου και Γιώργου Καββαδία «Τότε που παίζαμε μπαλόνι» και η πετυχημένη εκδήλωση – παρουσίαση τον Αύγουστο του 2021 στο χωρίο. Η βιογραφία του Κωνσταντίνου Κουλούρη που ήταν πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου και ξεχώριζε για την προσφορά του στον Σύλλογο και τον τόπο. Η εκδήλωση τον Αύγουστο του 2022 για την παρουσίαση που είχε μεγάλη επιτυχία. Θετική ήταν η συμβολή του Συλλόγου στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων του χωριού.

Επίσης η «Φωνή των Αργυραδιτών» 33 χρόνια αποτελεί τη γέφυρα των απανταχού Αργυραδιτών αναδεικνύοντας την Ιστορία, την παράδοση, αλλά και τα σύγχρονα προβλήματα του τόπου. Είναι η γέφυρα επικοινωνίας των απανταχού Αργυραδιτών. Καταγράφει την επικαιρότητα, τα προβλήματα και προβάλλει την Ιστορία του τόπου. Χρειάζεται τη συμμετοχή κάθε Αργυραδίτη για να αποτελεί ελεύθερο βήμα έκφρασης όλων.

Η επόμενη εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί είναι ο Χορός του Συλλόγου στις 19 Φλεβάρη στην «Έπαυλη».

Τέλος τονίστηκε ότι ο Σύλλογος έχει ανάγκη όλους τους Αργυραδίτες. Όλοι μαζί μπορούμε με την ενεργή συμμετοχή μας να συμβάλουμε στην καλύτερη λειτουργία του. Ο Σύλλογος χρειάζεται την ενίσχυση και την προσφορά όλων και, κυρίως, των νέων μας.

Οικονομικός απολογισμός

Έσοδα: 7.091,39

Έξοδα:  4.316,48

Υπόλοιπο: 2.774,91 ευρώ

 

Το νέο ΔΣ

Γεωργοπάνος Νίκος (Αγάπης Μπέκου)

Καββαδία Ελένη (Α. Παπασπύρου)

Καββαδία Νικολέττα (Γ. Μπέκου)

Καββαδίας Αλέκος (Νοσοκόμου)

Καββαδίας Γιώργος (Κ. Μπέκου)

Καββαδίας Διονύσης (Γιωργίτση)

Καλούδης Ανδρέας Αλκίνου

Καλούδης Λευτέρης (Αποστόλως)

Καταβάτης Χριστόδουλος (Σπ. Ρέλια)

Λιούμπας Νικηφόρος (Σαλούμη)

Πανδής Οδυσσέας Πορφυρίου

 

Εξελεγκτική Επιτροπή

Καββαδίας Κώνσταντίνος Αναστασίου (Κουτρουμπή)

Καλούδη Άννα

Καλούδης Αχιλλέας

 

Για τα μέλη και τους φίλους υπήρχε πλούσιος μπουφές με νόστιμες παραδοσιακές τηγανίτες, προσφορά της Μαρίας Καλούδη με ούζο, τσίπουρο, κουμ κουάτ και αναψυκτικά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search