• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στην ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ

June 10, 2020 4594

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Επίσκεψη στην ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ, στην Κέρκυρα, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της ΠΙΝ Σωτήρη Κουρή, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Αλέξανδρο Κατέχη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θεόδωρο Παπαβλασόπουλο, την Αντιδήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, Γιώτα Τζαννέ και μέλη του Δ.Σ., καθώς και τους εργαζομένους.

 

Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για την εξέλιξη των προγραμμάτων που διαχειρίζεται η ΑΝΙΟΝ, ονομαστικής αξίας πολλών εκατομμυρίων Ευρώ. Κοινή διαπίστωση ήταν πως η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή καθυστέρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με αποτέλεσμα την μικρή υλοποίηση δράσεων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες. Συζητήθηκε επίσης η υλοποίηση νέων προγραμμάτων όπως το μέτρο για την Αλιεία της Νότιας Κέρκυρας καθώς και η παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υφιστάμενων προγραμμάτων.

 

Ο κ. Γκίκας εξήρε το έργο το οποίο επιτελεί η νέα Διοίκηση της ΑΝΙΟΝ και η Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της ΠΙΝ υπό τις οδηγίες της Περιφερειάρχου κας Ρόδης Κράτσα, σε μία προσπάθεια εξασφάλισης όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων, ώστε να υλοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις στην Περιφέρειά μας.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΙΟΝ κ. Παπαβλασόπουλος ανέφερε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΑΝΙΟΝ με την λήψη εγγυητικών επιστολών από τις τράπεζες.

 

Όπως είναι γνωστό, προκειμένου να εγκρίνει το τραπεζικό ίδρυμα την εγγυητική επιστολή, ζητά εγγυήσεις που δεν αφορούν στον χαρακτήρα της πληρωμής, αλλά στην εν γένει – με τραπεζικά κριτήρια – πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας. Αν δηλαδή τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας δεν είναι ικανοποιητικά, το αίτημα απορρίπτεται.

 

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε, εφόσον οι πληρωμές που πρόκειται να εκτελέσει κάθε Αναπτυξιακή αφορούν δικαιούχους μέσα από τον τελικό πίνακα κατάταξης, οι εκταμιεύσεις

να περνούν από προληπτικό έλεγχο από την τράπεζα πριν εγκριθούν. Αυτό αρκεί διότι αν το παραστατικό που προσκόμισε ο δικαιούχος δεν είναι πλήρες, υπόλογος θα είναι μόνον ο ίδιος απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο και η οφειλή θα καταλογίζεται στην μερίδα του στο TAXIS.

 

Μετά την ενημέρωση, ο κ. Γκίκας δήλωσε ότι το έργο της ΑΝΙΟΝ είναι σημαντικό και απαραίτητο για τα νησιά μας, καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Από πλευράς του δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προσπάθειες της ΑΝΙΟΝ με προώθηση των αιτημάτων της στους αρμόδιους Υπουργούς.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search