• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

«Δικαιώνεται» η «ΦτΑ» για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο: "Η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει «λύση» για Βραγκανιώτικα"

December 21, 2022 396

 

«Δικαιώνεται» η «ΦτΑ» που εδώ και δυο χρόνια έγραφε για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο: «Η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει «λύση» για Βραγκανιώτικα. Αναστάτωσε όλη τη Νότια Κέρκυρα, έβαλε σε αναστολή τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων –ουσιαστικά- η δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας, επειδή ντρεπόταν να πει την αλήθεια και φοβόταν τις αντιδράσεις των Αργυραδιτών. Ότι, δηλαδή, είχε στόχο εξ αρχής να καταργήσει το ΠΚ από τις Αργυράδες και να το εγκαταστήσει στο κτίριο που μέχρι τώρα στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο Βραγκανιωτικών.

 Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της ert.gr:  «Τμήμα του παλιού δημοτικού σχολείου στα Βραγκανιώτικα έκρινε η αυτοψία του δήμου νότιας Κέρκυρας ως κατάλληλο για την άμεση μεταστέγαση του πυροσβεστικού κλιμακίου που ανέστελλε πρόσφατα τη λειτουργία του λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου στις Αργυράδες.

Η επιτροπή του δήμου που αποτελούνταν από τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του δήμου και έναν μηχανικό πραγματοποίησε την Παρασκευή αυτοψία στα κτίρια που συμμετείχαν στην δεύτερη προκήρυξη του δήμου για την στέγαση του πυροσβεστικού κλιμακίου.»

Να θυμίσουμε ότι η «Φωνή των Αργυραδιτών» στο φύλλο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2021, αρ. 159 έγραφε μεταξύ άλλων: «Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα μετεγκατασταθεί στα Βραγκανιώτικα, τουλάχιστον αυτά ήταν τα σχέδια της δημοτικής αρχής μέχρι πρόσφατα. Άλλωστε αυτό φάνηκε καια πό την επίσκεψη του βουλευτή της ΝΔ Στ. Γκίκα στο ΠΚ στις 7 Σεπτέμβρη το 2020».

«Η Φωνή των Αργυραδιτών» (Μάρτ. Μάιος 2022), αρ. φ. 165:

Παράταση για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο – Η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει «λύση» για Βραγκανιώτικα

Εδώ και δύο περίπου χρόνια η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει τη μεταφορά του Πυροσβεστικού κλιμακίου από τις Αργυράδες που τις έχει κατατάξει στη τελευταία … κατηγορία και αντί για έργα φροντίζει διαρκώς για την υποβάθμισή τους (ΣΜΑ – Μεγάλα Λιθάρια – Γήπεδο - μισοτελειωμένο έργο πλακόστρωσης στο Κατωχώρι - κλείσιμο δημοτικού πάρκινγκ – κανένα έργο υποδομής – καμιά αναφορά και διεκδίκηση αποζημιώσεων από την πρόσφατη κακοκαιρία Genesis). Στην κατ΄ ευφημσμόν «Λαϊκή Συνέλευση» στις 5 Απρίλη ο Δήμαρχος άρχισε το γνωστό παραμύθι «δεν υπάρχει κτίριο – βρείτε μου κτίριο για να μη φύγει το πυροσβεστικό κλιμάκιο». Το ίδιο, ακριβώς παραμύθι με το γήπεδο. Ένας ολόκληρος Δήμος με υπηρεσίες δεν μπορεί να βρει χώρους, να κάνει μελέτες και ζητά από τους δημότες, ενώ έχει δρομολογήσει «λύσεις» σε βάρος των Αργυράδων.

Όπως και για το γήπεδο, έτσι για το πυροσβεστικό κλιμάκιο υπάρχουν χώροι και λύσεις, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρεστές στη δημοτική αρχή, γιατί δεν έχει την πολιτική βούληση. Ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Καββαδίας έχει προτείνει τον χώρο κάτω από το Δημοτικό Σχολείο (στο παλιό γήπεδο). Ένας χώρος πάνω από δυο στρέμματα στον οποίο μπορεί να κτιστεί μεγάλο οίκημα πάνω από 200 μέτρα και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Πυροσβεστικό Σταθμό. Εναλλακτικά έχει προταθεί και ο χώρος πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο (στο παλιό Δημοτικό Σχολείο) στο κατεστραμμένο γήπεδο 5Χ5.

Η αλήθεια είναι ότι είναι αναγκαία η εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων που έχει πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας. Ωστόσο, είναι σοβαρό λάθος να φύγει από τις Αργυράδες. Αυτό, εάν γίνει συνιστά μια ακόμη απόφαση και πράξη υποβάθμισης του χωριού. Για αυτό και «έχουν ανάψει» φωτιές στις Αργυράδες με δεδομένο ότι τοπικιστικά και άλλα ιδιοτελή συμφέροντα καθορίζουν σε πολλές περιπτώσεις τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει να μεταφερθεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Δημοτικό Σχολείο στα Βραγκανιώτικα, που ανήκει σε ιδιώτη πληρώνοντας ενοίκιο και επιβαρύνοντας το Δημόσιο. Όλα αυτά χωρίς διαφάνεια, αφού δεν υπάρχει ενημέρωση ακόμα και για το ύψος του ενοικίου στο σημερινό κτίριο που έχει εγκατασταθεί το ΠΚ.

Γιώργος Κ. Καββαδίας»

Αυτά γράφαμε τότε. Σήμερα αποκαλύπτεται η μεγάλη κοροϊδία από τη δημοτική αρχή Νότιας Κέκρυρας προς τους Αργυραδίτες και τις Αργυράδες! Ντροπή!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search