• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

“Ποντίκια στην φάκα”…

December 23, 2022 2606
Του Χρυσόστομου Μπούκα*
 
Όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο χώρο του Νοσοκομείου με παραιτήσεις έμπειρων και ικανών γιατρών που είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθούν, ενώ στο τέλος του τρέχοντος μήνα προβλέπονται και άλλες παραιτήσεις και αποχωρήσεις, προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε όλη την κοινωνία για το πιο ευαίσθητο και μεγαλύτερο αγαθό της ζωής, την υγεία μας.
 
Φαίνεται όμως ότι αντί όλη η πολιτική ηγεσία κάθε βαθμού του Νομού και ιδιαίτερα η διοίκηση του Νοσοκομείου να συστρατευθούν για την ομαλοποίηση, κατά το δυνατόν, αυτής της αρνητικής εξέλιξης, ο κατήφορος συνεχίζεται με πολύ σοβαρό ενδεχόμενο  κίνδυνο της ζωής νοσηλευομένων, αλλά και πολιτών που προσφεύγουν στο Νοσοκομείο για απαραίτητη φροντίδα υγείας.
 
Στις αρνητικές αυτές εξελίξεις, έρχεται να προστεθεί ακόμη μία, που ενώ ήταν προβλέψιμη, δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι θα μπορούσε να συμβεί.
 
Η Παθολογική Κλινική, μια από τις Κλινικές του Νοσοκομείου με μεγάλο φόρτο ασθενών, αρκετοί από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση, λειτουργεί και εφημερεύει χωρίς Παθολόγο!
 
Καλούνται ιατροί άλλων ειδικοτήτων (Νεφρολόγος, Αιματολόγος, Ρευματολόγος, ίσως και Δερματολόγος) να εφημερεύουν για να.. αποκαταστήσουν την υγεία των νοσηλευομένων μερικοί των οποίων βαρέως πάσχοντες και όσων έχουν ανάγκη ιατρικής φροντίδας Παθολόγων.
 
Άκρως ανησυχητική κατάσταση που έρχεται να προστεθεί στις αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών.
 
Κινδυνεύει απολύτως η ζωή, όσων ενδεχομένως χρειάζονται άμεση εξειδικευμένη και επείγουσα φροντίδα στην Παθολογική Κλινική, αλλά και σε άλλες Κλινικές που έχουν απογυμνωθεί από το έμπειρο και ικανό ιατρικό προσωπικό λόγω των παραιτήσεων.
 
Εντύπωση προκαλεί η αφωνία, αρμόδιων επιστημονικών φορέων του Νομού (Ιατρικός και Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας). Αφωνία, με τον θάνατο να καραδοκεί! Επικίνδυνη παρακμή!
 
Έχουμε καταθέσει προτάσεις εφικτές και υλοποιήσιμες, οι οποίες με ανεπίτρεπτα τεχνάσματα της Δημοτικής Αρχής, αλλοιώθηκαν με μοναδικό και αποκλειστικό σκοπό  να προστατεύσουν τον εκλεκτό διοικητή του πρωθυπουργού. Ντροπή! Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.
 
Κάντε εικόνα:
 
·         Νοσοκομείο χωρίς ικανό αριθμό γιατρών σε κλινικές,
 
·         χωρίς λειτουργία αεροδρομίου,
 
·         νησί ο Νομός μας.
 
ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΗ ΦΑΚΑ!
 
Θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα κεντρικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, δηλαδή της απαξίωσης και διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, ιδιωτικοποίησής του προς μεγάλο οικονομικό όφελος των ιδιωτικών συγκροτημάτων υγείας και προφανώς σε βάρος των πολιτών ιδιαίτερα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Υπομονή όμως. Ίσως δοθεί κάποιο επίδομα!
 
Υποστηρίζουμε:
 
·         το Δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας,
 
·         ικανή και αποτελεσματική λειτουργία της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,
 
·         Νοσοκομείο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο,
 
·         αύξηση χρηματοδότησης του ΕΣΥ.
 
Υπήρχε σκέψη να γίνει πρόταση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά την εμπειρία την αποκτήσαμε:
 
–       άλλοι θα έκαναν τη δική τους «ανόθευτη και αμόλυντη» πρόταση,
 
–       άλλοι θα «δέχονταν» την πρόταση, αλλά «δια περιφοράς και ηλεκτρονικά» θα παρουσίαζαν δική τους πρόταση,
 
και αποφασίσαμε, «έτσι, για την αλητεία» να απευθυνθούμε δημόσια και να κριθούμε όλοι από τους πολίτες.
 

*Ιατρός Παθολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search