• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Δράση για καθαρισμό της παραλίας του Χαλικούνα και γνωριμία με τον βιότοπο της λίμνης Κορισσίων την Κυριακή 14 Ιουνίου από τον «Σύλλογο Φίλων και Προστασίας Περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας»

June 11, 2020 499
 
 
 
 

Tην πρώτη του εκδήλωση διοργανώνει την Κυριακή 14 Ιουνίου ο «Σύλλογος Φίλων και Προστασίας Περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές:
Πρόκειται για δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που περιλαμβάνει καθαρισμό της παραλίας του Χαλικούνα και γνωριμία με τον βιότοπο της λίμνης Κορισσίων.
Στόχος είναι να ενεργοποιήσει τους πολίτες της Νότιας Κέρκυρας -και όχι μόνο- όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση καθαρών ακτών και βιοτόπων, να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις περιοχές Natura και τους κινδύνους καταπάτησης και αλλοίωσής τους αλλά και να αναδείξει την ανάγκη συλλογικής δράσης.

Σημειώνεται ότι στη δράση αυτή του «Συλλόγου Φίλων και Προστασίας Περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας» συμμετέχει και ο «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας» ο οποίος την ίδια ώρα, ξεκινώντας από τον Ισσο, θα προχωρήσει σε καθαρισμό της περιοχής του κεδροδάσους και παραλίμνια των Κορισσίων.
Τα μέλη και οι φίλοι των δύο Συλλόγων θα συναντηθούν στο «τάγιο» (στη μπούκα της λιμνοθάλασσας) όπου θα γίνει ενημέρωση για την ευρύτερη περιοχή Νatura.
Την εκδήλωση υποστηρίζει και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας

 

Ώρα συνάντησης: 10π.μ.
Σημείο συνάντησης : το παρκινγκ στην αρχή της παραλίας του Χαλικούνα
Απαραίτητα: γάντια, καπέλο, κλειστά παπούτσια, αντηλιακό και νερό.

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη και τους φίλους του αλλά και κάθε ενεργό πολίτη να συμμετέχουν στην δράση αυτή που περιλαμβάνει πεζοπορία, καθαρισμό, ενημέρωση και, για όσους επιθυμούν, κολύμπι στη θάλασσα του Χαλικούνα 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search