Print this page

Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑ.ΣΥ) Νότιας Κέρκυρας για τη συγκρότηση της επιτροπής τουρισμού : “Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά…”

June 12, 2020 500

 

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης στη Νότια Κέρκυρα “Λαική Συσπείρωση” :

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά…

Αυτό το ξέρει πολύ καλά η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Ο φόβος τους είναι να μην το συνειδητοποιήσει η εργατική τάξη. Να μην πιστέψει τη δύναμή της, να μην κατανοήσει και αποφασίσει ότι τα αφεντικά είναι περιττά και πρέπει να απαλλαγεί από την εξουσία τους, να την πάρει στα δικά της χέρια, καθώς και τα μέσα παραγωγής και το προϊόν του μόχθου της.

Γι’ αυτό κάνουν κάθε προσπάθεια να συσκοτίζουν την πραγματικότητα, για τις αιτίες των προβλημάτων, όπως με την οικονομική κρίση, και να κρατούν τους εργαζόμενους και τους πραγματικούς εκπροσώπους τους μακριά από τα όργανα άσκησης της αστικής εξουσίας. Να μην βλέπουν, να μην μαθαίνουν τι σχεδιάζεται και για ποιους, να μην γίνονται “ενοχλητικοί”, βάζοντας στις προτεραιότητες και τα δικά τους αιτήματα.

Τους εργαζόμενους στον καπιταλισμό τούς θέλουν μόνο να μιλούν λίγο και να μην αμφισβητούν τις αιτίες των “φυσικών φαινομένων” που ζουν καθημερινά (ανεργία, συνθήκες δουλειάς, εισόδημα, υγεία, παιδεία κλπ). Ρόλο και συμβολή σε αυτήν την προσπάθεια την μόνιμη έχει και το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί την ιδεολογία-πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση, ως ΚΚΕ, έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι ο θεσμός έχει μετατραπεί σε γρανάζι της αστικής εξουσίας. Εξειδικεύει στον χώρο ευθύνης της την πολιτική των κυβερνήσεων, για λογαριασμό της τάξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό την αποκαλούμε Τοπική Διοίκηση. Αυτό φάνηκε, για μια ακόμη φορά, τώρα στον δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Συγκρότησαν την Επιτροπή Τουρισμού. Σε αυτήν μπορούσαν να χωρέσουν “όλοι”, εκτός από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Τους θεώρησαν περιττούς. Άλλωστε, ο ρόλος της επιτροπής θα είναι να δώσει “ώθηση” στην ανάπτυξη του τουρισμού. Να μεγαλώσει το “θαύμα” το οποίο έχουν οικοδομήσει με τον ιδρώτα και το αίμα τους οι εργαζόμενοι. Αυτό το “θαύμα” που τώρα μετατρέπεται σε εφιάλτη. Ένα είναι σίγουρο ότι και στα κέρδη και στις χασούρες πάντα ο λαός την πληρώνει. 

Τι να τους έκαναν τους εργαζόμενους εκεί; Λες και θα σχεδιάζουν, έχοντας ως βάση τις ανάγκες των εργαζομένων; Για την “ανάπτυξη” του τουριστικού κεφαλαίου θα πονοκεφαλιάζουν, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν με τους όρους και τις συνθήκες που θα αποφασίζουν οι άλλοι. Ο ρόλος των εργαζομένων είναι ξεκάθαρος για την αστική τάξη και τους μηχανισμούς της.

Το ζητούμενο είναι να κατανοήσει η εργατική τάξη την θέση, τον πραγματικό της ρόλο στην κοινωνία και την παραγωγή. Να κατανοήσει ότι είναι ο δημιουργός του πλούτου όλου κι ότι οι εργάτες μπορούν χωρίς αφεντικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δε δέχτηκε να συμμετάσχει στην Επιτροπή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.