• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Και με τη «βούλα» το τέλος του Πυροσβεστικό Κλιμακίου από τις Αργυράδες!.

February 16, 2023 475

Και με τη «βούλα» το τέλος του Πυροσβεστικό Κλιμακίου από τις Αργυράδες!.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας η μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του πυροσβεστικού κλιμακίου στα Βραγκανιώτικα. Πρόκειται για το κτίριο που στέγαζε το πρώην δημοτικό σχολείο στα Βραγκανιώτικα.

“Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ert.gr “παρευρέθηκε και το προεδρείο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, ο πρόεδρος του οποίου, Νίκος Καραταράκης, αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία των συναδέλφων του, που αναγκάστηκαν το προηγούμενο διάστημα, ελλείψει διαθέσιμου χώρου, να μένουν κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους, σε τροχόσπιτο στο λιμάνι της Λευκίμμης ενώ πρόσφατα τους παραχωρήθηκε χώρος 20 τ.μ σε κτίριο της πρώην ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με το δήμο το συγκεκριμένο ακίνητο που έχει επιλεγεί, θα μισθωθεί για ένα έτος ενώ έχει προταθεί η οριστική μεταστέγαση του κλιμακίου σε κτίριο που λειτουργούν σήμερα υπηρεσίες του δήμου στις Αργυράδες, όταν αυτές μεταφερθούν στο νέο δημαρχείο. Στόχος, όπως ειπώθηκε, είναι η επαναλειτουργία του κλιμακίου για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο προκειμένου να καλυφθεί η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας.

Να σημειωθεί ότι έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση της διοίκησης της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το Δήμο ενώ όταν αυτό γίνει θα ακολουθήσει αυτοψία της υπηρεσίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα σταλούν στο Αρχηγείο.

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει ο κος Καραταράκης θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει το κλιμάκιο καθώς παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν οργανικές θέσεις, αφού οι πυροσβέστες του κλιμακίου έχουν μετακινηθεί στον Α’ πυροσβεστικό σταθμό που εμφανίζεται τώρα υπεράριθμός.  Πάντως τόσο στο δήμο όσο και στην πυροσβεστική επικροτεί αισιοδοξία για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την στέγαση του κλιμακίου της νότιας Κέρκυρας και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.”

 «Δικαιώνεται» η «ΦτΑ» για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο: "Η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει «λύση» για Βραγκανιώτικα"

«Δικαιώνεται» η «ΦτΑ» που εδώ και δυο χρόνια έγραφε για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο: «Η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει «λύση» για Βραγκανιώτικα. Αναστάτωσε όλη τη Νότια Κέρκυρα, έβαλε σε αναστολή τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων –ουσιαστικά- η δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας, επειδή ντρεπόταν να πει την αλήθεια και φοβόταν τις αντιδράσεις των Αργυραδιτών. Ότι, δηλαδή, είχε στόχο εξ αρχής να καταργήσει το ΠΚ από τις Αργυράδες και να το εγκαταστήσει στο κτίριο που μέχρι τώρα στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο Βραγκανιωτικών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search