Print this page

“Αργυραδίτικα Κουτσομπολιά” την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

February 21, 2023 389

Το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 18.30, στην Πλατεία Παναγίας, διοργανώνει  τα “Αργυραδίτικα Κουτσομπολιά”.

Φιλική συμμετοχή: Καντρίλιες “Ο Γαρουφάλιης”.

Θα ακολουθήσει γλέντι με τραγούδια, σουβλάκια και ποτά.

Τα κουτσομπολιά ή «Πετεγολέτσα» 

Τα κουτσομπολιά ή «Πετεγολέτσα» ή πέντε γόλια, είναι ένα είδος θεάτρου δρόμου, ενώ έχει πολλά στοιχεία από την Commedia dell Arte. Δεν είναι άλλο από «πικάντικα» κουτσομπολιά που διεξάγονται θεατρικά στις «φανέστρες», δηλαδή τα μικρά μπαλκονάκια και παράθυρα των κερκυραϊκών σπιτιών. Εκεί οι γυναίκες βγαίνουν στα μπαλκόνια και βγάζουν «όλα τα άπλυτα στη φόρα». Η συζήτηση που αναπτύσσεται, πάντα με την κερκυραϊκή διάλεκτο, δεν αφήνει κανέναν από έξω…

Τα εν οίκω γίνονται εν δήμω και οι πολιτικοί τα ακούνε για τα καλά. Η συζήτηση εξελίσσεται πάντα σε έναν μεγάλο καυγά, ενώ ο σαρκασμός και η έμπνευση των ηθοποιών που αναπαριστούν την «Πετεγολέτσα» προκαλούν άφθονο γέλιο στους θεατές που συγκεντρώνονται στις πλατείες, κατά εκατοντάδες.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, όρθια άτομα και κείμενο που λέει "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Αργυραδίτικα Κουτσομπολιά 2023 φιλική συμμετοχή ΚΑΝΤΡΙΛΙΕΣ <<Ο ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΗΣ>> ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ πλατεία Παναγίας ώρα: 18.30 γλέντι τραγούδι σουβλάκια -ποτά"

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.